• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    když jsem se na ten dovoz bylinek prodejců ptal, tak mi říkali, že většina jede z Vietnamu a dalších zemí regionu..teď jsem koupil citronovou trávu, která má na sobě product of Cambodia....a když jsem sháněl vietnamskou mátu, tak mi bylo řečeno, že teďka neroste, neb je ve Vietamu zima.,.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    LA_PIOVRA: v sape su v nedelu obchody a bufety otvorene jak cez tyzden. vyskusane, bol som tam tak 1000x v nedelu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KAAKA: Uz jim to jede natolik, ze nekolikrat za tyden na Ruzyni pristava boeing plny zeleniny z Jihovychodni Asie. Takze bylinky autentisticky.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: Zas je to lehoucky, ja se na to zeptam, ale po pravde mi prijde drazsi to pestovat pod vybojkama, nez to dovyzt. Ovozel dovoz je preci neco naprosto beznyho i u zkaze podlehajicich veci (abych tim vyloucil nezraly ovoce co jede po mori v kontejnerech a tady se pumpuje ad hoc ethenem)

    Korejsko ruska fuze je vzhledem ke korejsksy mensine v rusku dost oblibena, ruskej kamarad mi casto nosi nekvasenou koreneou mrkev nakrajenou na tenky prouzky a rika tomu "korejska mrkev":)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: bych si spíš tipla, že to pěstují někde tady - a ve sklepě pak maj pěstírnu trávy. Jako ty bylinky se blbě uchovávaj, zamrazit se to nedá a na to, aby je dováželi jsou moc laciný.

    Jinak jsem právě provedla korejsko-ruskou fůzi - mandu jsem namísto do sojovky namáčela do zakysané smetany (nějak mi ujela ruka s chilli) a je to naprosto úžasné.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KAAKA: sapa: sobota ano, nedele - ne nepodstatna cast je zavrena. Osobne si myslim, ze hodne bylinek je dovoz.
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    mám 2 dotazy ohledně tržnic (sapa, malešice) - funguje to o víkendu ve stejném rozsahu jako ve všední dny? máte nějakou představu o tom, jaké/jaký podíl bylinek a čerstvé zeleniny je pěstovaných tady a co je dovoz?
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Nevzpomínám si, kdo se tu kdysi ptal na omáčku Laoganma (s nasranou číňankou na obalu) - tak v Sapě v čínských potravinách jsem jí (nebo dobrou kopii, kdo ví) teď potkal a zkusil koupit. Máte k ní nějaký recept - s čím vám nejvíc chutná?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: nemám a na mých oblíbených zdrojích (softarchive/torrenty) taky není.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: nemas nejaky PDFko od ty Fuchsia Dunlop? hledal jsem ale nic jsem ke stazeni nenasel.. nejlip "Land of plenty"
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    LADY_CANDAR: Porad jeste mam tom yum pastu. Par lidi, co si ji zamluvilo, si ji nevyzvedlo :(
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GULDUR: to by mohli :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GULDUR: viz to co psala ZUZKAOU: jeste doplnim timto:
    na knizku Mastering the art of chinese kitchen od Eileen YinFei jsem tu hazel odkaz ke stazeni ale stejne jsem si ji poridil na papire a je to fakt pecka, ale ma asi 2,5kg .) .. od vylozenych zakladu po slozitejsi veci

    z videi jeste tohle - http://www.bbc.co.uk/programmes/b00cjxzp - jeste popularnejsi styl nez culinary adventure, jeden z autoru je stejny

    a nemuzu nedoporucit tohle http://www.amazon.co.uk/Why-Chinese-Dont-Count-Calories/dp/184529842X neni to vlastne kucharka ale je to presne to o cem podle me cinska kuchyne je, o kombinovani chuti, konzistenci a barev - dobre vysvetleno jak jit na intuitivni vareni v cinskym stylu

    dalsi moje oblibena kucharka je tohle http://www.amazon.co.uk/...=books&ie=UTF8&qid=1388762054&sr=1-1&keywords=how+to+eat+and+cook+chinese cisty text bez obrazku

    a prihodim jeste par slusnych blogu:
    Traditional Chinese Recipes
    http://traditionalchineserecipes.blogspot.cz/
    http://showshanti.com/ (spis reportaze z ruznych rodinych vareni, nekdy i recepty, genialni web pro inspiraci)
    Hong Kong Food Blog
    http://hongkongfoodblog.blogspot.cz/
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ZUZKAOU: by možná mohli admini aktualizovat příslušné pasáže na nástěnce...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GULDUR: docela dost se toho válí po torrentech a nebo tady http://softarchive.net/

    (chtějí registraci, ale nechodí mi od nich žádné spamy a nechtějí nikde žádné prachy)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a teda pro motivaci a tradiční a venkovskou kuchyni rozhodně the Bite of China (na torrentech v anglickém znění - a chcete to v HD, protože je to vizálně naprosto geniální)

    A Bite of China - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/A_Bite_of_China

    http://www.youtube.com/watch?v=FRHNa9qdtlw
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ZUZKAOU: díky super, v češtině bych ani nedoufal, že něco bude, takže angličtina super. Díky, tohle vypadá bezvadně...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GULDUR: v češtině - ne.


    Další otázka je co myslíš tou čínskou kuchyní ;-) Pro základní orientaci v čínských kuchyních je fajn seriál bbc

    BBC Two - Exploring China: A Culinary Adventure
    http://www.bbc.co.uk/programmes/b01lybfj

    někde tady a nebo v Ano šéfe jsou odkazy ke stažení.

    Na sečuanskou a "současnou" - tedy postmao kuchyni určitě Fuchsia Dunlop

    Books | Fuchsia Dunlop
    http://www.fuchsiadunlop.com/books/

    Další zajímavou autorkou je

    Amazon.com: Eileen Yin-Fei Lo: Books, Biography, Blog, Audiobooks, Kindle
    http://www.amazon.com/Eileen-Yin-Fei-Lo/e/B000APFVL8


    a mě hodně baví blog http://www.tinyurbankitchen.com/ (učím se podle ní dělat nudle. Rozhodně mi dost pomohla zlepšit těsto na knedlíčky)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: to jo, dik za tip, to bych udelala pro kamarady, ale tohle je pro tchyni a chci trosku vic nabidnout full service. Oni jsou k tehle kuchyni opatrni, ale my to porad zkousime :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam