E42: správně je to čistý kuřecí vývar, uvařený bez koření a zeleniny, do scezeného vývaru přidáš kafírové listy(limetové moc chuti nedodají), citrónovou trávu kterou tupou stranou nože trochu rozbiješ aby lépe vypustila chuť a nakrájíš na dlouhé kousky, nejí se totiž, galangal na tenká kolečka(taky se nejí), citrónovou a limetovou štávu, nepodceňuj kombinaci limet a citrónů, každý voní a chutná jinak, tom yum pastu(nevzpomenu si teď na název mé oblíbené, nejsem si jist zda je od Cock brand...), třinovej nebo palmovej cukr, fish sos a provařit 15-20min max, těsně před koncem dodej koksové mléko a dochuť ještě, mléko ji dost zjemní. Polévka by měla být výrazná, sladko-kyselá. Žampiony/hlíva ústřičná/hed fang houby...jen nech přejít varem, do misky si dej uvařené nudle(pokud chčes, používají se sklněné, tzn. z mungo fazolek, ty tenounké průhledné), rajčata na kostičky nebo cherry raj., přesekaný koriandr/mui thao, na velmi jemné nudličky nasekanou cibulku/šalotku.
Vychytat chuť si musíš sám ;)!