• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    FLU
    FLU --- ---
    pizzu (naan, pide, lahmacun, pitu atd. atp.) delam zasadne z cerstveho drozdi. susene se mi neosvedcilo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALVATOR: pizzu už dělám ze susenyho, pze tam dle mě není tolik cítit..
    LEA1
    LEA1 --- ---
    POHODAVOLE: Já jsem před pár měsíci viděla recept na ty tenké placky snad na idnes nebo v lidovkách, ale už to nemůžu najít. Klidně můžeš mít rejži i placky, to je na tobě. Já to střídám, ale např. když čekáme hosty a vařím indické jídlo, tak dělám naan i rejži, aby si mohli vybrat.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Osobně mám zkušenost se sušeným i čerstvým droždím při dělání těsta na pizzu. Mechanicky mi nepřišlo ani jedno lepší než druhý, chuťově možná to s čerstvým bylo trošku lepší. A jelikož sem sklerotik, tak sem vděčnej že na většině balení sušenýho droždí je přepočet na čerstvý :).
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LEA1: aha tak ja chtěl ty tenký, ale zkusim i tyto. Nemáš pak prosím recept na nějaký dobrý omáčky, popř. můžu udělat vindaloo s rýží a k tomu ještě tyto placky nebo je to nesmysl?
    LEA1
    LEA1 --- ---
    POHODAVOLE: je ověřenej několikrát. Z toho těsta uděláš 6 podlouhlých placiček, které ti vyběhnou na cca 1 cm tloušťky, takže se dají dobře namáčet v omáčce. Není to ten tenký naan, který pečou v restauracích. Tohle je recept z velmi dobré indické kuchařky, která vyšla ve francii.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LEA1: no mě se líbil tvůj recept, protože si psala, že je overenej :-)

    Každopádně nejsem žádnej kuchař, takže taky radši jedu z návodu :-)
    LEA1
    LEA1 --- ---
    POHODAVOLE: kvasnice = droždí, takže klidně droždí ve stejném poměru :)
    Nemám moc zkušeností s nahrazováním čerstvého droždím tím sušeným, takže ti neřeknu, kolik tam toho dát, já u kynutého moc neexperimentuji a dělám podle receptu. Ale našla jsem ještě další recepty, které ale nemám vyzkoušené: http://www.apetitonline.cz/recepty/5895-naan-bread-bez-drpzdi-a-kynuti.html nebo http://www.albert.cz/recepty/chleb-naan. Uvidíš, co se ti bude víc líbit.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LEA1: omlouvam se za lama dotaz, ale muzu misto kvasnic pouzit drozdi v prasku nebo drozdi ve stejnem pomeru?

    Diky!
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ZUZKAOU: Česnek by mě tam nenapadl, ale s krupicovým nokem a troškou másla je to ještě lepší.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    ZUZKAOU: Wow!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: šmarjá to je tak strašně dobrý. Nevím kde přišla na nápad mílko do vývaru na nudlovou polívku, ale tomu česneku to fakt sluší.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Nevíte prosím, v kolik dopoledne otvírá holešovický bistro pod osmičkou? Na 4sq je 8.00, ale potřeboval bych to vědět jistě.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    slint já ji miluju - tohle budu muset zkusit

    THE VAMPIRE SLAYER RAMEN-EXPRESS | Lady and Pups – an angry food blog
    http://ladyandpups.com/2014/12/16/the-vampire-slayer-ramen-express/
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HITOMI: na karticku staci kamos s icem + plna moc. Delal jsem to stejne. Strach urcite nemam, protoze plno lidi na to proste nema zaludek :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    POHODAVOLE: já už tam právě nějaký ten rok chodím, no :) tak jenom tiše pozoruji všechny změny. Ale tamda kartu bych si ráda zařídila, bohužel tam musím nakupovat zatím bez ní :) mám spíš pak obavy, aby se tamní malé restaurace nepřizpůsobovaly téhle vlně "turistů" a zachovaly si své kouzlo :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HITOMI: ja tam nechodim moc dlouho, tak nevim, jaky to bylo driv, ale jsou proste vanoce, tak se neda nic delat. Ono se hlavne neni cemu divit, protoze s tou jejich kartou tam clovek fakt pekelne levne nakoupi skoro vsechno :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    POHODAVOLE: taky si toho prave vsimam, ze uz to neni takova pohodicka co driv, vietnamska kuchyne tady zacala byt desne in a podle toho to vypada, no :)
    uprimne je mi tedka skoro lip na olomoucky v Brne :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    HITOMI: byli jsme v sobotu v Tamda a byl to naprostej konec. Nechali jsme tam vozejk a sli jinam, protoze fronty nemely konce..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Jsem to jen ja, kdo si vsiml maelstromu pozitivniho PR o SAPA, ktere nastalo pote, co kmotr Roman Janousek povozil na kapote manzelku sefa SAPy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam