• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Vzpomněl sem si dneska, že sme doma mívali mletý semínka z granátovýho jabka jako koření a že to bylo super. Zkoušel sem googlit a narazil na zmínku, že se to používá primárně v asijský kuchyni, ale že to je lepší spíš z ne moc šlechtěnejch rostlin. Bohužel sme to ale měli doma asi 15 let zpátky a nikdo si už nevzpomene, kde sme k tomu přišli. Tušíte někdo, kde hledat?
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    MIKKADO: Kenji ví:)

    The Food Lab: These Are My Knives | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/2014/03/the-food-lab-these-are-my-knives.html
    MIKKADO
    MIKKADO --- ---
    sorry za OT, neviem, v akom inom fóre by som sa mohla opýtať (japonská kuchyně, stlování spí). potrebovala by som poradiť - chcela by som kúpiť nôž na sushi, avšak sa vôbec v problematike nevyznám - aké má spĺňať atribúty (okrem toho, že má byť ostrý, heh), ktoré značky sú ok atď. vedeli by ste mi, prosím, poradiť? vďak vopred.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Nevíte někdo prosím, kde se dá koupit nerezový Idli hrnec? Našla jsem jen littleindia.cz, ti mají hliníkový. Nerezový jsem na netu našla jen v Německu, přinejhorším můžu objednat odtud, ale to je zdlouhavé.

    A je nějaký důvod, proč u samostatných pařáků (jen stojan s miskami, bez hrnce), píší "pro tlakové hrnce"? Je rozdíl mezi idli z normálního hrnce a papiňáku? Dík
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZUZKAOU: Nebo tandoor :-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ZUZKAOU: nemame ani jedno, dik za tip
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIDORI: Už máte pařáček na idli? A nebo kadai - pánvičku na placky na plotnu? Případně takový ten tenký váleček, co se s ním pracuje líp, než s klasickým velkým evropským.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MIDORI: Zajdi do nejakeho indickeho obchudku a kup to, co se ti bude nejvic libit.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MIDORI: co treba nekde degustaci? :)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Ahoj, manzel ma velmi rad indickou kuchyni, rad to ji i vari. Chtela bych mu poridit neco k Vanocum, nejakou dobrou kucharku nebo treba smes koreni nebo proste cokoliv, co by ho v tehle souvislosti potesilo. Doporucili byste neco?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Tohle jídlo je opravdu delikatesní!
    Thai basil chicken recipe (pad kra pao gai ผัดกระเพราไก่)
    http://www.eatingthaifood.com/2014/01/thai-basil-chicken-recipe-pad-kra-pao-gai/
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LA_PIOVRA: Tak to si zajdeme, rozhodopadne diky za tip!
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    LA_PIOVRA: V Kyrgyzstánu jedou samsu se skopovym a cibulí.. delikátní věc!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Samosa - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Samosa#Central_Asia
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MAKROUSEK: musel jsem si to vygooglit, ale v zasade neco takovyho, ono se tohle dela od Balkanu az po Banglades, Cinu apod.
    Nasel jsem ty veci co tam maji pod nazvem "samsa" (predpokladam, ze podobnost s indickym/pakistanskym "samosa" neni nahodna.
    To, co pan prodava vypada presne takto, z bezmasejch ma s dyni, s bramborama a zelim a s kyselou zeleninou. S masem si pamatuju skopovy a jeste neco.

    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LA_PIOVRA: Chůšůr?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Na Flore, u tramvaje, tam, jak se stanek se zeleninou, vznikl stanek provozovanej ultrahodnym panem z nejakyho -istanu (typuju Uzbekistan nebo Kyrgyzstan) a jeho synama. Ma ruzne plnene tasticky, masove i bezmase.
    Jsou chutne, vonave a teple:)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MIDORI: No spíš blog s recepty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam