• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MRMNK: jj ty maji v Sape a me tenkrat rekli, ze nejsou pro cechy :)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Jj, to sme si presne rikali, ze to musi bejt super vyzivny.
    Chutnalo to celkem dobre, asi jako kdyz varis vejce dyl nez bys mel. Vypadalo to ovsem dost nechutne a zkla z toho tqkova tmave seda tekutina.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    TATONKA: a jak to chutnalo?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TATONKA: ono je to hodne vyzivny, chuda rodina si da vajicko a maji vystarano na cely den
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    PEDRO: moc hezký...
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Dneska jsem snedla asi nejdivnejsi vec v mym zivote, ubehlo uz nekolik hodin a porad jsem se z toho uplne nevzpamatovala. Normalne bych to nejspis nepozrela, ale pani co nam to naservirovala si sedla vedle nas a uprene pozorovala, jak nam chutna a my ji nechteli urazit.
    Nejdriv jsme si mysleli, ze to je vejce natvrdo, ale vzapeti, po rozbiti skorapky, se z toho (temer doslovne) vyklubal hybrid mezi vejcem a kuretem. Proste totalne weird vec. Manzel mek ve svym exemplari dokonce zobacek. Jsme zrovna ve Vietnamu, konkretne ostrov Phu Quoc.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    taky se pochlubim .)
    Male secuanske menu, dostupne suroviny byla jen sojovka a secuansky pepr (ten byl skoro ve vsem krome papriky), ale slo to i tak: okurka s citronem a buraky, kure s pomerancem, papriky s hovezim, fazolky s cibuli, + korejsky mrkvovy salat
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TATONKA: Bun Thit Nuong - grilovaný vepřový s nudlema, vývarem a bylinkama. Na Čechovi ve Vietnamu je tip na místo v Nha Trang, kde to maj naprosto famózní, ale i jinde moc dobrý.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Nejaky tip na must eat v jiznim Vietnamu, prosim?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: jeste na vysvetlenou, prijela mi kamaradka z Hongkongu, potkali jsme se v Koreji, kde jsme chvili spolu pracovali, takze vzpominka na nase korejske casy :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    1) doenjang jiggae
    2) pajeon a namáčecí omáčka k tomu
    3) rýže, of course
    4) kimchi od kamaráda, půl roku staré
    5) kimchi z Korea Martu v Gorazdovce
    6) sušená mrkev se zázvorem a sezamem
    7) okurkový salát s česnekem, zázvorem, chilli
    8) smažené tofu marinované v sojovce s česnekem
    9) danmuji - žlutá ředkev, Korea Mart
    10) kimnori - sušené řasy se sezamovým olejem, Korea Mart
    11) rýžové koláčky plněné pastou z černých fazolí, Korea Mart

čas na přípravu - méně než hodina. To jsem fakt koukala, jak to bylo fofrem hotový. Chyběli mi akorát houbičky enoki. Některé ty ban chany jsou takové, no, na hraně, ale účelu to posloužilo :-)

PULP121
    PULP121 --- ---
    MUTHA: odkud?
    PULP121
    PULP121 --- ---
    MUTHA: hele, kde si to vzal? restaurace nebo vlastní výroba? :-) vypadá to naprosto fantasticky.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LUKOYE: dulezity je testo radne zpracovat, je potreba ho dlouho hnist az pujde roztahnout tak, ze je pres nej videt
    take je rozdil v teplote vody, vlazna se dava pokud jdou do pary a studena pokud se pak budou varit pokud se nepletu, uz je to chvile co jsem se k delani jiaozi naposledy dostal

recept na testo byl myslim tenhle a vyslo to pekne http://beijingtaotie.blogspot.fr/2008/08/making-jiaozi-dumplings-from-scratch.html

pokud nebudes delat v pare ale ve vode, tak dalsi vec je vareni, normalne se dela tak ze se hodi do vody privedene k varu, az se voda zacne opet varit prileje se hrnek studene, pak opet pockat na var a takhle 3x
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: kolega kupuje v nejakym krame, co je nekde v ulicich jak je Gorazdova nebo Diitrichova, zeptam se. Taky mi dost voni.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ZUZKAOU: zkus nekdy ocuchat ysl M7. tam je to dost silny
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: hele, nevím, já to mám na vůni...

A teda ještě to nemám doma, ale miluju oud v parfémech a arabská vykuřovadla jsou na něm postavená. Podle internetů ho používá tradiční čínští a malajští léčitelé, ale jsem líná dohledávat jestli jako prášek, nebo extrakt a nebo jako kouř.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: to je jen na chuť nebo to má nějaké speciální účinky? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam