• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MAKROUSEK: Ano, jsem líný.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SALAMAN: Z Brevnova az na Hradcanskou?
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Prosím o radu: kde v Praze na Břevnově seženu koriandrovou nať? Moje vietnamka (U Kaštanu) ho bude mít až v neděli a nechce se mi jezdit až na Hradčanskou :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: udělej ho ze syrové cizrny...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    XCIDER: Když jsi ten falafel dělal, nechal jsi hmotu před tvarováním odstát nějakou dobu v ledničce? Mně se falafel z vařené cizrny v oleji rozpustí pokaždé, vyzkoušela jsem kdejakou radu a tip, jediné, co jsem ještě nezkusila, bylo právě to delší vychlazení. Zajímalo by mě, jestli by to pomohlo, nebo se mám napříště přiklonit už jen k falafelu ze syrové cizrny...
    FLU
    FLU --- ---
    XCIDER: ne. pokud nnejaka mouka, tak pripadne cizrnova, ktera je opravdu dobre pojidlo, ale pokud neni cizrna varena, skutecne to neni treba.

    co se prisad tyce, vim ze se dava i koriandrova nat, ale ja do toho sypu jen cibuli, cesnek, oprazeny a nadrceny rimsky kmin, hromadu petrzelove nati, vrchovatou lzici tahini a sul.
    BARE
    BARE --- ---
    XCIDER: Recepty jsou ruzny, ale nejcasteji tam byva jen cizrna (pouzivat jen susenou, namocenou pres noc), sul a koriandr s petrzelkou
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    FLU: diky, tak to nekdy odzkousim, ja delal z predvareny cizrny, bylo to tak v receptu ktery jsem tenkrat pouzil. krome tech ingredienci, ktery jsi zminil, uz nic? zadna psenicna mouka atd. ?
    FLU
    FLU --- ---
    FLU: jo a na tvarovani mam tohle

    (lezou z toho takove male karbanatky, takze nemam odzkousene, jetsli ten muj postup funguje i u vetsich kulicek. ale rekl bych ze ano, akorat na koule bude lepsi fritak nez panev))
    FLU
    FLU --- ---
    FLU: jeste jsem zapomnel dodat, ze tu smes melu nadvakrat, aby byla opravdu jemna a behem mleti do toho pridavam i nasekanou petrzel (hodne, na dva hrnky cizrny davam cely svazek petrzele), cibuli a cesnek. koreni a tahini primicham az potom.
    FLU
    FLU --- ---
    XCIDER: tohle mam odzkousene a funguje to stoprocentne:

    - cizrna musi byt syrova, v zadnem pripade varena nebo konzervovana. takze namocit tak na 24 hodin a nasledne namlit na masomlynku (a pomaha tomu i tahini, ktera se tam pridava).
    - pro jistotu muzes do smesi pridat bud cizrnovou mouku anebo "sliz" z rozmackaneho lneneho seminka (ale neni to nutne).
    - smazim to pak normalne na panvi (fajsmekri pouziji ghi misto oleje), tak na stredni plamen, aby se falafel skrz naskrz prosmazil a pokud by to bylo moc mastne, funguje stejny trik jako u klasickeho rizku - po vytazeni z panve tu placicku/kulicku na zlomek sekundy ponoris do vrouci vody a hned vytahnes.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    kdyz uz resite ty smazene lusteniny, mate nekdo osvedceny recept na falafel? takovy co se pri smazeni nerozpadne ani nevypije tunu oleje? delal jsem ho kdysi, jen jednou a na konci jsem z panve vykydaval mastnou drt rovnou do zachodu :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    STEAK9: vzpomněl by si, ale nepozná...
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    GUDRUN: Pakora to klidne byt muze - pokud je delana na panvi tak je ve tvaru male placky. Je to na pripravu jednoducha vec, tak mi to prijde pravdepodobne. Vzpomene si pritel zda bylo testo z cizrnove mouky?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLU: jj, je to smes zeleniny a varenyho zlutyho hrachu, nejcasteji.
    FLU
    FLU --- ---
    LA_PIOVRA: vad je sice milion druhu, ale zrovna masala vada je teda spise lusteninova nez zeleninova placka (?).

    kazdopadne bez blizsi specifikace je odpoved na GUDRUN dosti zapeklity orisek :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    DOCKINEZ: bhajji je imho pojem mimo, je to (imho:) souhrne oznace pro cokoli obalovane v testicku a smazene.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GUDRUN: co treba bhaji?



    Delaj se hlavne z cibule, ale videl jsem i ze smesi.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: má je tam!

    Medu Vada - By VahChef @ VahRehVah.com
    https://www.youtube.com/watch?v=DwiDbLfHnjI
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GUDRUN: co treba vada?

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    přítel mel v bengálské all you can eat restauraci smažené zeleninové placicky, velké jako.pul dlaně, ze směsi různých zelenin. me nenapadlo nic jiného, nez pakora, ale ta to asi nebude. nějaký tip pls?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam