• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOZINA: Někdo zase přeházel google mapu, až budu mít chvíli, tak to upravím a zamknu, otevřená spolupráce prostě nefunguje...

určitě k číňance (blok baráků na hlavní silinici kousek před první odbočkou. Zeleninu a spol buď v rohovém krámu na křižovtce a nebo v krámku kousek šikmo do odbočky od toho rohového.

A pak je tam skvělé čínské obědové bistro s bufetovým stolem - když budeš pokračovat pořád po té hlavní cestě, tak po pravé ruce na konci bloku ve kterém je rohové bistro.

SMOKY: V Korunní u korejců.
    Nechat si ho dovézt rohlikem https://www.rohlik.cz/hledat/kimchi?productPopup=1293341-mat-kimchi (moravský výrobce)

v Country life mají veganské od Kimchi kings.

KOZINA: no v Praze ho mají na Francouzské u viethajců, ale to si nechceš úplně slyšet...
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    Nevíte kde by se dala koupit Yuba (tofu skin)? ideálně v Plzni
    ANGLIS
    ANGLIS --- ---
    Tak jsem prvně navštívila Malešickou tržnici a musím říct, že maximální spokojenost. Mnohem přehlednější než Sapa a zelenina doslova za korunu a fantastická. Hlavně za čtvrt tašky lusků 20 Kč mi přišlo super ;)

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    4 Ways to Upgrade Your Chinese Food at Home | SAVEUR
    http://www.saveur.com/phoenix-claws-jade-trees-kian-lam-kho-chinese-cooking
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    XCIDER: jako alternativu k tomu od FLU: já nemůžu dopustit na recept od ottolengiho:

Jerusalem Cookbook Falafel Recipe
    http://thetummytrain.com/2015/03/12/jerusalem-cookbook-falafel-recipe/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALAMAN: jestli tam někde máte albert/tesco/billu, tak tam mívají vaničky s koriandrem.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SALAMAN: projdi celou ulici, je tam asi tak 10 večerek, vždycky jsem měl kliku.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MAKROUSEK: Ano, jsem líný.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SALAMAN: Z Brevnova az na Hradcanskou?
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Prosím o radu: kde v Praze na Břevnově seženu koriandrovou nať? Moje vietnamka (U Kaštanu) ho bude mít až v neděli a nechce se mi jezdit až na Hradčanskou :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: udělej ho ze syrové cizrny...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    XCIDER: Když jsi ten falafel dělal, nechal jsi hmotu před tvarováním odstát nějakou dobu v ledničce? Mně se falafel z vařené cizrny v oleji rozpustí pokaždé, vyzkoušela jsem kdejakou radu a tip, jediné, co jsem ještě nezkusila, bylo právě to delší vychlazení. Zajímalo by mě, jestli by to pomohlo, nebo se mám napříště přiklonit už jen k falafelu ze syrové cizrny...
    FLU
    FLU --- ---
    XCIDER: ne. pokud nnejaka mouka, tak pripadne cizrnova, ktera je opravdu dobre pojidlo, ale pokud neni cizrna varena, skutecne to neni treba.

co se prisad tyce, vim ze se dava i koriandrova nat, ale ja do toho sypu jen cibuli, cesnek, oprazeny a nadrceny rimsky kmin, hromadu petrzelove nati, vrchovatou lzici tahini a sul.
    BARE
    BARE --- ---
    XCIDER: Recepty jsou ruzny, ale nejcasteji tam byva jen cizrna (pouzivat jen susenou, namocenou pres noc), sul a koriandr s petrzelkou
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    FLU: diky, tak to nekdy odzkousim, ja delal z predvareny cizrny, bylo to tak v receptu ktery jsem tenkrat pouzil. krome tech ingredienci, ktery jsi zminil, uz nic? zadna psenicna mouka atd. ?
    FLU
    FLU --- ---
    FLU: jo a na tvarovani mam tohle

(lezou z toho takove male karbanatky, takze nemam odzkousene, jetsli ten muj postup funguje i u vetsich kulicek. ale rekl bych ze ano, akorat na koule bude lepsi fritak nez panev))
    FLU
    FLU --- ---
    FLU: jeste jsem zapomnel dodat, ze tu smes melu nadvakrat, aby byla opravdu jemna a behem mleti do toho pridavam i nasekanou petrzel (hodne, na dva hrnky cizrny davam cely svazek petrzele), cibuli a cesnek. koreni a tahini primicham az potom.
    FLU
    FLU --- ---
    XCIDER: tohle mam odzkousene a funguje to stoprocentne:

- cizrna musi byt syrova, v zadnem pripade varena nebo konzervovana. takze namocit tak na 24 hodin a nasledne namlit na masomlynku (a pomaha tomu i tahini, ktera se tam pridava).
    - pro jistotu muzes do smesi pridat bud cizrnovou mouku anebo "sliz" z rozmackaneho lneneho seminka (ale neni to nutne).
    - smazim to pak normalne na panvi (fajsmekri pouziji ghi misto oleje), tak na stredni plamen, aby se falafel skrz naskrz prosmazil a pokud by to bylo moc mastne, funguje stejny trik jako u klasickeho rizku - po vytazeni z panve tu placicku/kulicku na zlomek sekundy ponoris do vrouci vody a hned vytahnes.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    kdyz uz resite ty smazene lusteniny, mate nekdo osvedceny recept na falafel? takovy co se pri smazeni nerozpadne ani nevypije tunu oleje? delal jsem ho kdysi, jen jednou a na konci jsem z panve vykydaval mastnou drt rovnou do zachodu :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    STEAK9: vzpomněl by si, ale nepozná...
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    GUDRUN: Pakora to klidne byt muze - pokud je delana na panvi tak je ve tvaru male placky. Je to na pripravu jednoducha vec, tak mi to prijde pravdepodobne. Vzpomene si pritel zda bylo testo z cizrnove mouky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam