• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    GREVE: Rozdíl bude zjednodušeně v tom, že polévka je tekutá a není k ní příloha (typicky rýže). Tekutá je proto, že se kromě kokosového mléka ředí vodou. Curry se taky ředí vodou, ale jen lehce, je takové hutnější. Někde jsem taky četla, že do curry nepatří lemongrass, zatímco do níže zmíněných polévek se dává.
    Ale k tý hustotě - připomíná mi to rozdíl mezi gulášem, jak ho znáš z hospody - zahuštěnej s knedlíkama a gulášovou polévkou - ideálně nezahuštěnou a s bramborama / párkem.

Thajské curry: Red thai curry (případně green / yellow)
    Thajská polévka: Tom yum, Tom kha + další polévky, které vůbec nestojí na kokosovém mléce, ale na vývaru (podobné vietnamskému Pho bo/gá nebo čínské Wonton soup s knedlíčkama.

LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GREVE: ja si pod "thajska polivka" (ten pojem je samorejme orientalisticky nesmysl:) nevybavim neco s kokosovym mlikem, ale vodovy a s mastnejma okama:)
    GREVE
    GREVE --- ---
    LA_PIOVRA: No ale ta thajská polévka se přece taky vyrábí z curry pasty a kokosového mléka. Takže principiální rozdíl v tom není? Jde jenom o ne/přítomnost rýže?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GREVE: pokud se rekne "thajska polivka", tak si vybavim neco s limetkou nebo tamarindem. A rybama. Vodoveho.
    Pokud "thajsky curry", tak je tam currry pasta a kokos. A je to s rejzi.
    N_I
    N_I --- ---
    sel jsem tam na blind..nemel sem doporuceni..zadny...
    KALTY
    KALTY --- ---
    N_I: tak otázka je kde
    N_I
    N_I --- ---
    me tam teda pho bo vubec nechutnalo..oproti halec.5 v holesovicich..pro me velky zklamani..:/
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nema prosim nekdo tip na neco dobreho v sape? Zatim mame podchycene podniky, kde maji dobre bun bo nam bo, bun cha, gril. kachnu, bahn mi, pho bo a banh cuon. Zitra tam pujdeme, tak bych rad vyzkousel neco noveho.

Diky!
    GREVE
    GREVE --- ---
    Hele, nevíte, jaký je rozdíl mezi thajskou polívkou a thajským kari jako hlavním jídlem? jenom v názvu?

Dále, jak přesně se vyrábí thajské kari, které je nejčastěji k dostání v českých vietnamských restauracích. Je specifické tím, že omáčka je hodně hustá, přičemž ta pravá thajská (jestli to správně chápu) by měla být spíš tekutá.
    PIETA
    PIETA --- ---
    Koukám, že na nástěnce chybí z indických obchodů Swagat (Koubkova 262/11).
    Potraviny, hlavně koření a jiné ingredience.
    Můžete ho tam někdo doplnit, prosím?
    FLU
    FLU --- ---
    po letech jsem zjistil, ze to, co doma pripravuji jako baba ghanoush, neni baba ghanoush nybrz moutabal. jsem konsternovan :)

Syrian Foodie in London: One Hundred and One Mezze: 6. Baba Ghanoush
    http://syrianfoodie.blogspot.cz/2009/07/one-hundred-and-one-mezze-6-baba.html
    vs.
    Syrian Foodie in London: One Hundred and One Mezze: 5. Mutabal
    http://syrianfoodie.blogspot.cz/2009/07/one-hundred-and-one-mezze-5-mutabal.html
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    SALAMAN: ty z kantráče jsou fajn, taky máme rádi
    ZUZKAOU: fakt? jsme byli jednou ještě v Karlíně a bylo to děsně trapný, sice je asi hloupý srovnávat to se zážitkem z Kyota, kde jsme za večeři pro dva a pivo platili asi 700 CZK vs zhruba 260 v Karlíně, ale fakt nebe a dudy a když to přepočtu na velikost porcí, tak to snad i vyšlo nastejno
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    87HIGHFLYER: za mě Senovážný nám. taky skvělý
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PETUL_KA: v tom thai boxu na senovaznem jsem byl. Je to tam super, akorat teda pouze vege
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    V Karline, priblizne Krizikova 48 je asi dva mesice thai cafe, provozuje a vari typ, co zil v Thajsku, kazdy den ma jedno jidlo, dnesni tom kha gai super. Fb stranky se mi nedari najit. A prej nejautentictejsi thajsko v Praze je na Senovaznym namesti.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    KLEINZACH: koloniál Triko
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VOY: já to měla na 4 přestupy a hodinu cesty, teď je to na jeden a cestou do centra, když jedu tramvají. Takže za mně rozhodně zlepšení.
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: Ja mel to bizarni bistro docela rad ;)
    EZEE
    EZEE --- ---
    LASICE78: Puvodne Bistro pod osmickou, ted je to v srdci trznice jak rika Highflyer. Pojmenovali to nove na Trang An, takovy bily domecek, pred vchodem vyveska za domem zahradka.
    STARCHY
    STARCHY --- ---
    a kam v Praze na laksu? jestli je vubec teda kam..
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    LA_PIOVRA: to by slo, dekuju!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam