Zdravím, mám maličko netypický dotaz - jsem cykloturista, a miluju vaření v přírodě. Vozím si kapesní vařič a zkouším v něm kde co, nejraději pro outdoor netypická jídla (ale za vaření považuji i studené věci typu pomazánky apod.). Podmínkou je jen jednoduchost, skladné a snadno přenositelné suroviny. Nedávno jsem zkusil asijskou kuchyni, konkrétně miso polévku s řasami, houbami a tofu. Nebo tofu s rybí omáčkou a rýžové nudle. Asie mi přijde ideální, protože je jednoduchá, lehká, výživná, lehce modifikovatelná. Např. omáčky jsou ideální, stačí do nich něco namáčet (tofu, rýži, surimi...) a hned je jídlo, to se mi líbí. Anebo miso pasta, cokoli doní + voda, a je polévka. Máte někdo šikovné tipy, co z asijských surovin takto jednoduše kuchtit? Nejsem vůbec odborník, obě jídla mi doporučil prodavač. Díky.