• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: dobra je i cockova corba
    na panev cibuli za chvili kumin a papriku (nebo chilli), pak cocku, rajce nebo protlak, vodu, osolit a varit, pri servirovani pridat citron
    dochucujeme jeste nekolika zpusoby, bud pridame ke konci susenou matu nebo v tom varime zeleny celer
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    GUDRUN: Moje oblíbená rychlovka, kterou vařím i na čundrech v přírodě:
    - miso pasta (cca 1 lžíce); používám ochucenou, ale je to na tobě, jakou si vybereš
    - špetka řasy wakame
    - špetka řasy hijiki
    - kousek tofu nakrájeného na malé kostičky (sytí, takže nemusíš)
    - trocha rýžových nudlí
    - cca 0,5 litru vody + 0,1 litru na rozmíchání pasty

    Do studené vody dám řasu hijiki a tofu, přivedu k varu, vypnu.
    Odliju cca deci do hrnku.
    Přihodím řasu wakame a rýžové nudle.
    Do hrnku s vodou přidám pastu, pořádně promíchám lžící, aby se rozpustila.
    Přiliju do zbytku polévky.

    Samozřejmě to jde libovolně modifikovat, jen ta miso pasta je základ.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    poradíte nějakou snadnou, ne moc sytou polívku? Vím, že jsem je tam s celým menu jedla, ale moc si nevybavím a nevyguglila jsem na první dobrou slušný recept. Dík
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: byla jsem v swagatu a pořídila. hezkej krámek to není, ale maji potřebné. dekuju :-)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    LOPIN: super, dekuju
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    LOPIN: akorat bez olihni
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    mate prosimvas nejakej osvedcenej recept na kimchi? nebo cokoliv z netu?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    87HIGHFLYER:
    PIETA:
    MALEJ_EJCKA: Děkuji všem, s tím si poradím!
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    GUDRUN: Farah food v Myslikove. Maji temer vse v balene verzi (znacka TRS - s pani vpravo dole na obalu, kvalita fajn). Radu koreni maji na vahu a kvalita je taky ok, navic si toho muzes vzit malo, a tak ti to nevycichne.
    PIETA
    PIETA --- ---
    GUDRUN: Pokud by se ti do trasy hodilo od Synkáče jet tramvají na IP, tak kousek od bruselské je Swagat (Koubkova 262/11).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GUDRUN: neco urcite maji u salvatora, naprstkova (neni zas tak po ceste...), pripadne u arabu v lazarsky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    kde prosím na trase Náměstí bri Synků - Flora - Anděl koupit indický koření v rozumný kvalitě? díky!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MUTHA: konkrétně na jednom marinovaném co jsem ochutnal je napsáno směs koření a nic víc. Asi proto ten dotaz.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Není! :) Jen mě to nenapadlo. Dík.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, rád bych si udělal jasněji v tofu. Kromě přírodního jsem chutnal marinované a uzené (normální v Bille prodávané), a hlavně to marinované mi dost chutná. Můj dotaz zní — jsou tahle "dochucovaná" tofu nějaký chemický ksindl, anebo jsou úplně v pohodě? Díky.
    FAT
    FAT --- ---
    TATONKA: Děkuji Ti, náčelnice, že jsi se mě zastala... Už jsem si připadal divně.
    :-)))
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MUTHA: jenomze elektricka je krome indukce taky sklokeramicka deska, coz osobne povazuju za nejvetsi zlo (kdyz nepocitam dvouplotynku). Mozna, ze existujou i nejaky dobry, ale zatim ty, na kterych jsem varila, vykazovaly stejny problemy, o jakych pise FAT.
    KURE
    KURE --- ---
    MUTHA: no a bude to hřat?
    FAT
    FAT --- ---
    MUTHA: S tímhle mě děsně štvou ty nové moderní elektrické sporáky. Na všech plotýnkách mají termostat, který je snad naschvál nastavený tak, aby vypínal vždycky, když člověk potřebuje nejvyšší výkon. To mě nehorázně s.re!
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    MUTHA: Díky za radu. Na tom možná něco je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam