• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    DREEK
    DREEK --- ---
    FLLIP: Děkuji!
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    DREEK: Národním, je to někde tady: https://goo.gl/maps/u9trjPLRAK42
    DREEK
    DREEK --- ---
    FLLIP: Prosím Tě, nad kterým muzeem?

Moc děkuji všem za tipy!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    DREEK: v soboru vecer (cca 6-7) maji indove v Budecsky zavoz zeleniny a ovoce, muzes se tam prehrabovat s panimamama v sari ledascim, vcetne okry.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    DREEK: na Letny je ted indicka vecerka a maji tam okru mrazenou.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    DREEK: Čerstvý mají Vietnamci nad muzeem, nebo mražený Pákistánci na Lipanske.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ZUZKAOU: Ha, v kauflandu jsem uz roky nebyla, nemam ho nikde pobliz. No, tohle je ovsem silna motivace. Diky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VENIKA: v kafulandu mezi mraženou zeleninou.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Kde v Pze koupim edamame? Idealne uz vyloupany, treba aspon tak 0,5kg?
    DREEK
    DREEK --- ---
    SAMOUT: Mockrát děkuji!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DREEK: Viet trznice v Malesicich, SAPA, obcas Libanonci nebo co to je v Myslikovy.
    DREEK
    DREEK --- ---
    Ahoj, sháním Ibišek Jedlý (Okra) čerstvý nebo konzervovaný, máte nějaký tip, kde koupit v Praze? Děkuji!
    ANA
    ANA --- ---
    POHODAVOLE: Ja to zkousela a v pohode :) A vydrzi to v lednici celkem dlouho.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Protože jsem žvanila na kimči-battle o kimči, tak se teď ozvali z korejské ambasády, jestli bych jim nepřišla žvanit o polévce naengmyeon.

Není tu někdo, kdo by rozuměl tomu, proč to Kim přinesl jako dárek Moon Jae-inovi na tom jejich setkání a tedy byl dostatečně kvalifikovanej o tom něco říkat? Tipuju že v tom bude schovaná nějaké podivná symbolika, ne?

Moc ráda vás doporučím...
    Nebo bych alespoň potřebovala nabrífovat, pokud se vám nechce vykládat.

'Cold noodles are peace symbol': summit to savour for euphoric Koreans | World news | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...8/cold-noodles-are-peace-symbol-summit-to-savour-for-euphoric-koreans
    Bude to 26. čevna.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    UMMAGUMMA: Trznice v Malesicich nebo SAPA.
    UMMAGUMMA
    UMMAGUMMA --- ---
    Ahoj, nevíte, kde v Praze sehnat sušený sečuánský chilli papričky (ideálně facing heaven)? Popřípadě nějaký jiný (čínský), co by se na sečuán hodily? Thajský bird's eye, který mají všude jsou chuťově a pálivostí trochu jinde.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    87HIGHFLYER: to je na něm to dobrý :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Já třeba vůbec nemusim ten tmavej sezam olej...Je to takový jak chycený, připálený:/
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MUTHA: Domácí výroba je teoreticky docela jednoduchá, ale chce to spoustu času a klidu - po menších množstvích na nižší teplotě pomalu pražit a ani trošku nepřipálit. Vysmažit s tím ještě cibulku a nemít ji nahořklou, tomu říkám gongfu. ;) Takže na starou dobrou nasranou pani nedám dopustit. ;)

Mimochodem, měl jsem jednou experimentální náladu a udělal jsem si sezamový chilli olej. Vřele nedoporučuji! ;) Sezamový olej je prostě příliš těžký, moc mastný, nevím, jak to správně říci: Recepty kombinující třeba jednu lžíci sezamového se čtyřmi lžícemi chilli oleje mají svůj smysl, když se dají čtyři lžíce sezamového chilli oleje, úplně to změní vyznění celého jídla a lidem, co nemají rádi moc mastné věci, nebude chutnat, i když mají rádi původní verzi...
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Velký objev (alespoň pro mě) v biopotravinách v ulici Na Spojce (Praha Vršovice) lze koupit vybrané potraviny z Japonska (natto miso, takuan, řasy), české natto, a také čerstvý renkon (lotosový kořen, 14 dnů objednávka).
    Takže, doplňující otázka zní, máte vyzkoušený nějaký recept na renkonový tsukemono?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam