• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha - uzbeci se samsama maj web a stabilní provozovnu v koubkové - plus stánek na Tyláku a v Hale 22

http://samsarna.com/
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Netusi nekdo, jestli se neco nestalo v Banh Mi Ba v Jindrissky? Byl jsem tam vcera a nebyla tam okolo sesty ani noha. Jinak jsem si tam dal Bun Bo Nam Bo a zadnej zazrak. Ty krevety jim jdou lip..
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    S kolegy jezdim obcas sem do sapy a bum bo nebo bun cha je proste super :)

https://www.zomato.com/cs/praha/phuong-lien-libuš-praha-4
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDARION: obávám se, že je optřeba dovézt si kodži a začít si vyrábět sám.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Mimochodem, daj se nekde v Evrope sehnat takove ty zbytky z vyroby sake, asi sakekasu? Zacinam byt na vecech do toho nalozenych asi ponekud zavisly a muj bezny suvenyr z cest jsou lokalni pickles... ;)
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    ZUZKAOU: Ok, díky moc za rady. Za měsíc uvidíme.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RED_KOMUSO: ne . mirinu není potřeba se bát.
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    ZUZKAOU: Promin, jde mi o mléčný kvašeni. Mam se bát toho mirinu nebo to projde? Zkusím teď další malou davku už v zeláku se zátěží.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RED_KOMUSO: počkej, pokud chceš aby si to vyrobilo ocet, tak tam musí být dostatek alkoholu a musí k tomu mít přístup vzduch.

Pokud to chceš kvasit mléčně, tak to potřebuješ omezit přístup vzduchu - tedy potřebuješ dostatek láku, aby všechny pevné části byly pod hladinou a důkladně to zatížit, soli potřebuješ alespoň 2% hmotnosti naložené hmoty. Pro jistotu je lepší tam přidat nějaký startér kde jsou bakterie co žerou zeleninu - třeba decku šťávy z naloženého zelí.

Obecně bývá bezpečnější kvasit větší množství, než jen trošku.
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Ahoj, hodlám uskutečnit další pokus o shibazuke - naložený lilek, okurka a červená perila. První mikro-várka mi po měsíci a prvním otevření mi chytla plíseň. Přidává se tam mirin, sůl a dal jsem i trochu octa, ale byl bych rád kdyby to zkvasilo a ocet si to vyrobilo.
    Poraďte, prosím, jak to stabilizovat bez chilli, česneku a cibule a zároveň to nepřesolit.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vcera jsem si dala ramen z cafe buddha a za me nejlepsi ramen, co jsem v CR kdy mela..
    skvelej... vynikajici vyvar, spousta zeleniny, bylinek, mekke masicko.. fakt lahoda...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MILHAUZ: co tam vidis jihoindickeho? (nepicuju, ptam se:)

jedine co jsem tam nasel je jihoindicka snidane hned na prvni fotce:)
    https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/...?_nc_cat=0&oh=49a377322603a7f43256fc29b106de16&oe=5C0719CB
    SAREVOK
    SAREVOK --- ---
    ZUZKAOU: to tedy není moc výhra, myslím to příbuzenstvo :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XARGH: a má čínskou manželku a tedy i příbuzné.
    XARGH
    XARGH --- ---
    ZUZKAOU: blog toho chlapika je solidni zdroj informaci o Cine (v Aj) - vcera jsem ho nahodou objevil. Pobyval tam na mnoha mistech jako ucitel, ma Cinu projetou na motorce atd atd :)
    ANA
    ANA --- ---
    MAKROUSEK: Dong Hai v Kobylisích, Čínské zátiší v Čelákovicích (jasně, není to Praha, ale je to kousíček)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mám ji v baráku. Le Kou Fu. Janovského/veletržní
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a v takové té nahoře na Palmovce jsme onehdá dostali obstojené mapo-tofu. S tím že bylo přímo v hlavním jídeláku a servírka se ujišŤovala že chci fakt tohle a že to pálí (nijak zvlášť)

klasicky jím tam běhal synek mladšího školního věku - obtloustlejší a rozmazlenější, než bývají vietnamské děti v hospodách.

https://mapy.cz/s/2TkbZ
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAKROUSEK: nad bazénem na Slávii je čínská hospoda, která žije z toho, že tam čínské zájezdy jezdí na jídlo. Čeští hosté jim tam docela překážej a nemyslím si, že by kvalita toho jídla, co turisti dostanou byla nějaká závratná.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZUZKAOU: A ja bych mel dotaz - ktere hospody v Praze maji Cinani? Ja vim o Kung Fu knedlickach, Peking na Pankraci a takova ta v Anglicky mezi Belehradskou a dalnici. Nejaky jiny?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam