• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Kdyz jsme u tech nudli, tak za tri dny by mela otevirat Miska Ramen ve Spanelske stalou provozovnu. Yummy.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ten vyvar se pak jeste varil, co jsem tam dala mirin a spol, jsem tu nenapsala
    ale hodne nalehko
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vcera jsem delala ramen (zaklad receptu podle kamu, mensi modifikace, pac sehnat 1/1 nektere suroviny byl orisek :D)
    foto zde [ KASUMI @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]

ingredience:
    bucek
    kureci skelet
    voda
    mrkev
    porek
    cibule
    shiitake
    enoki
    jarni cibulka
    mirin (nebo cinske ryzove + hnedy cukr)
    sojovka
    cesnek
    zazvor
    sezam
    chilli papricka
    dashi
    vejce
    sezamovy olej (na nem jsem vse opekala, pokud to slo na panvicku)
    nudle
    ponzu omacka
    javorovy syrp

odhady + recept:
    700 gr bucku bez kuze
    1 kureci skelet
    dat varit (cca 2,2 l vody, aby bylo ponorene), sbirat penu
    na hrubo 4 mrkve, na hrubo 1 porek, 2 cibule na pul - opect do hneda, pridat k masu
    pridat chilli papricku
    vareno cca 4 hodiny, 3 zakryte, 1 odkrytou
    scedit, zeleninu vyhodit, maso ze skeletu obrat, bucek nakrajet (uplne se rozpadal, tze puvodni zamer ho opect neprosel)
    pridat dashi (cca 2 lzicky) - neni to nutny, ale doda to tomu tu spravnou ramen vuni, jak ji znam z japonska a podstatne umami
    na panvi jsem opekla na hrubo nakrajeny zazvor (celkem mel velikosti mensi dlane) a asi 4-5 strouzku cesneku a kousek chilli papricky bez seminek
    hodila (bez papricky) do zcezeneho vyvaru, prilila cca 4 lzice ryzoveho vina (cinskeho) se lzickou hnedeho cukru (patri tam mirin, ale ten jsem nemela, tohle byla slusna nahrazka) a sojovku - dala jsem ji tam opravdu hodne, dokud jsem nedosahla pozadovane chute, recept rikal 6 lzic, ja mela bezlepkovou sojovku, ale ta je dost slaba, te tam slo min. 12 lzic a zbytek jsem dotlacila kikomanem, kterej je vyznamne vyraznejsi
    vedle na panvicce jsem si opekla shiitake na platky, sparila v misce enoki , nakrajela jarni cibulku, na dalsi panvicce jsem na sucho opekla sezam (mix bily a cerny), uvarila vajicka (udelala jsem ho moc, melo tect, obvykle mi funguje dat vejce do rendliku a dat varit a od momentu varu odpocitat 4,5 minuty, ale tady jsem to jeste nechala potom ve vode a to uz bylo moc)
    psenicne nudle dle navodu
    a na posledni panvicce jsem opekla cca 200 gr bucku na mensi kosticky, po dodelani jsem ho zakapla ponzu a par kapkami javoroveho syrupu (chtela jsem hoisin, ale nemela jsem)

v misce
    nudle
    obrane maso, oba druhy
    houbicky
    cibulka
    precedeny vyvar (je tam ten zazvor a cesnek a zejmena ten zazvor nikdo kousat nechce)
    opeceny bucek
    vejce
    sezam
    a ja si dala jeste trochu chili pasty z japanu

tadaaa :D
    srani neskutecny, zejmena ten bordel okolo :D
    ale stalo to za to :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PIETA: Je to hnedka na zastavce busu na Skalce na metru, driv tam byla bud nejaka nonstop vinarna nebo podezrela pizza, pokud pamatuju. Taky jsem si toho povsimla, ze to na tu lokalitu vypada prekvapive slusne :).
    PIETA
    PIETA --- ---
    ZUZKAOU: OK, dík.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PIETA: ne Na padesáteém 100, nebo kolik - prostě přímo nad výlezem z metra. web nemaj. Mají tam nápis I am restaurant, což teda doufám změní ;-)
    PIETA
    PIETA --- ---
    ZUZKAOU: Na google vidím pod Restaurace Skalka nějaký podnik, co má trvale zavřeno a webovky, kde se prohlašuje za "lidovou restauraci". Rubensova 2178/6. To jsou oni?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdo byste se pohyboval na praze 10, tak hned u metra Skalka otevřel takový sympatický čínský pár čínskou bistro s tím, že mají ambici vařit čínskou kuchyni a ideálně nějak kreativně. Prozatím má mix klasických věcí jako je mapo tofu, vejce s rajčaty a jednodušší věci na dimsum (mají skvělé domácí goyzy), a tradiční nabídku "čínských bister" a nějaké suši. Jede ve velmi testovacím režimu, budou měnit jídelníček a teprve tvořit web a facebook, ale stavte se mu tam a rozhodně ho podporujte v tom, že vařit něco dobrého je potřeba. I na tak ne úplně skvělém místě.

My jsme neměli zas až takový hlad, takže jsme ochutnávali závitky (smažené má z pšeničného těsta a docela fajn), knedlíčky a spol. Určitě pak budu testovat i větší jídla.

Zatím je to v google recenzích jako restaurace skalka (před tím tam byla taková sídlištní pizzerka)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Jo tak, já nevim proč čekal, že to měl na přímej prodej.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR:to je nějaký vietnamec co to dělá pro vietnamce a dělat to na černo je jednoznačně levnější, než zajišťovat legální provoz a hygienickou kontrolovatelnost.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Chápu nelegální pěstírny hulení. Jakž takž eště pochopim nelegální výrobny tofu. Ale nelegální pěstírny mungo klíčků? To se fakt vyplatí?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    testoval jste někdo korejskou restauraci Pocha v Oldřichově, P2?
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    v pardubicich velice dobra japonska restaurace za rozumne ceny: http://www.kingyo.cz/
    meli jsme jen predkrmy a sake a vse skvele, zejmena nasu-shoga (smazeny lilek)
    doporucuju!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Watch This Noodle Master Expertly Make Japanese Soba Noodles
    http://www.youtube.com/watch?v=V3zFiwa8fKs
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Chinese Street Food LEVEL 9000 -The ULTIMATE Chinese Street Food Tour of Chengdu, China - SICHUAN!
    https://www.youtube.com/watch?v=SU4kNMXG3Rc
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    klasika je taky mletá hlíva v prášku
    FLU
    FLU --- ---
    JOHNNY: Na tohle nepotrebujes sitake (i kdyz je pravda, ze budou mit silnejsi umami nez jine houby). Skvely je treba prasek ze susenych bedel.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    JOHNNY: Nerozklikl jsem, ale to je klasicky houbový prach, není-li pravda...?
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    Diky vsem! Duvodem, proc jsem se po nich zacal shanet je tento clanek, na ktery jsem narazil na webu... pokud by mel nekdo zkusenost s dochucovanim pomoci tohoto prasku z hub, tak budu taky rad, kdyz se podeli :)

Yes, There is a Magic Powder You Can Sprinkle on All Your Food to Make it Taste Better | Man Made DIY | Crafts for Men
    https://www.manmadediy.com/mushroom-powder-makes-food-better
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam