• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONOEGO: Udelej inzerat na nyxu, par kucharu tu praci obcas hleda

    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    Mimochodem, hledame ted do naší firmy kuchaře a pomocneho kuchaře.. kdyby jste měl někdo zajem nebo znal někoho kdo hleda ta zpravu prosim.. :)
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    NYRLEM: Hele ted marinujeme do tare vepřový krk, výhledově budeme dělat spíše mastnější varianty, buček, rolady atd. Japonci milují tuk, ale v Čr bychom to v jejich podání asi nedokázali prodat...
    Samozdřejme, časem budeme mít i kuřecí shio koji ramen s kuřecím zauzeným-tedy libovým masem..

    KASUMI: přijd ochutnat at víš,, že neni třeba nic ředit...:) Prostě poctivý ramen.
    NILA
    NILA --- ---
    VOY: bun bo mám najradšej z Bep Viet na Michelskej
    NYRLEM: podla toho, čo myslíš pod "libovým" masem, ale ako základ vývaru musia byť kosti
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    VOY: Mě BBNB aktualne bavi v takovým bistříčku na Korunní (45 myslim) parádní a relativně bohatá zelenina a teda porce kolikrát jak pro drevorubce.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VOY: BBNB mám nejradsi ve phuong lien
    VOY
    VOY --- ---
    Co je ted takovy nejlepsi misto na Pho a/nebo Bun Bo Nam Bo? Koukam, ze Tuan a Lan ma na Googlu jen kolem 4.2, coz teda uplne ultimatni hodnoceni neni.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONOEGO: parada! doufam, ze to bude poradnej japonskej ramen (nikdy jsem od vas nic nejdela, tak nevim) a ne zredena polivka, mnam! :)
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    MONOEGO: jde to delat i z liboveho masa?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Nicméně ta message měla byt ta, ze je to super, jdete tam a ja se těším na neděli :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    NILA: Naozaj? Byl jsem uveden v omyl :-) pardon!!!
    NILA
    NILA --- ---
    RUTHLESS:
    MONOEGO:
    "nemám" to ja, iba hosťujem v kuchyni tuto Monoegovi :)
    Anw, túto nedelu budeme mať posledný pop up v Anthille na Americkej a potom koncom ledna bude tá Španělská, tam potom budeme potrebovať všetky dojmy a kritiky!
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    RUTHLESS: Ano, Maťa ta je super kolegyně a otevíráme až koncem ledna.
    Zatím beta provoz čt, pa, so. Nasledně 6dnů v týdnu. adresa Španělská 2, přijdte ochutnat :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RUTHLESS: Souhlad. Proto to sem pisu.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: Teda. Je Slovenka :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAKROUSEK: Má to kamarádka a je to objektivně dobre. Velmi. Na Čechy :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Kdyz jsme u tech nudli, tak za tri dny by mela otevirat Miska Ramen ve Spanelske stalou provozovnu. Yummy.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ten vyvar se pak jeste varil, co jsem tam dala mirin a spol, jsem tu nenapsala
    ale hodne nalehko
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vcera jsem delala ramen (zaklad receptu podle kamu, mensi modifikace, pac sehnat 1/1 nektere suroviny byl orisek :D)
    foto zde [ KASUMI @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]

    ingredience:
    bucek
    kureci skelet
    voda
    mrkev
    porek
    cibule
    shiitake
    enoki
    jarni cibulka
    mirin (nebo cinske ryzove + hnedy cukr)
    sojovka
    cesnek
    zazvor
    sezam
    chilli papricka
    dashi
    vejce
    sezamovy olej (na nem jsem vse opekala, pokud to slo na panvicku)
    nudle
    ponzu omacka
    javorovy syrp

    odhady + recept:
    700 gr bucku bez kuze
    1 kureci skelet
    dat varit (cca 2,2 l vody, aby bylo ponorene), sbirat penu
    na hrubo 4 mrkve, na hrubo 1 porek, 2 cibule na pul - opect do hneda, pridat k masu
    pridat chilli papricku
    vareno cca 4 hodiny, 3 zakryte, 1 odkrytou
    scedit, zeleninu vyhodit, maso ze skeletu obrat, bucek nakrajet (uplne se rozpadal, tze puvodni zamer ho opect neprosel)
    pridat dashi (cca 2 lzicky) - neni to nutny, ale doda to tomu tu spravnou ramen vuni, jak ji znam z japonska a podstatne umami
    na panvi jsem opekla na hrubo nakrajeny zazvor (celkem mel velikosti mensi dlane) a asi 4-5 strouzku cesneku a kousek chilli papricky bez seminek
    hodila (bez papricky) do zcezeneho vyvaru, prilila cca 4 lzice ryzoveho vina (cinskeho) se lzickou hnedeho cukru (patri tam mirin, ale ten jsem nemela, tohle byla slusna nahrazka) a sojovku - dala jsem ji tam opravdu hodne, dokud jsem nedosahla pozadovane chute, recept rikal 6 lzic, ja mela bezlepkovou sojovku, ale ta je dost slaba, te tam slo min. 12 lzic a zbytek jsem dotlacila kikomanem, kterej je vyznamne vyraznejsi
    vedle na panvicce jsem si opekla shiitake na platky, sparila v misce enoki , nakrajela jarni cibulku, na dalsi panvicce jsem na sucho opekla sezam (mix bily a cerny), uvarila vajicka (udelala jsem ho moc, melo tect, obvykle mi funguje dat vejce do rendliku a dat varit a od momentu varu odpocitat 4,5 minuty, ale tady jsem to jeste nechala potom ve vode a to uz bylo moc)
    psenicne nudle dle navodu
    a na posledni panvicce jsem opekla cca 200 gr bucku na mensi kosticky, po dodelani jsem ho zakapla ponzu a par kapkami javoroveho syrupu (chtela jsem hoisin, ale nemela jsem)

    v misce
    nudle
    obrane maso, oba druhy
    houbicky
    cibulka
    precedeny vyvar (je tam ten zazvor a cesnek a zejmena ten zazvor nikdo kousat nechce)
    opeceny bucek
    vejce
    sezam
    a ja si dala jeste trochu chili pasty z japanu

    tadaaa :D
    srani neskutecny, zejmena ten bordel okolo :D
    ale stalo to za to :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PIETA: Je to hnedka na zastavce busu na Skalce na metru, driv tam byla bud nejaka nonstop vinarna nebo podezrela pizza, pokud pamatuju. Taky jsem si toho povsimla, ze to na tu lokalitu vypada prekvapive slusne :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam