• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONOEGO: No to ja prijdu, to se neboj
    Ale pockam si na kamennej kram:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONOEGO: Udelej inzerat na nyxu, par kucharu tu praci obcas hleda

    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    Mimochodem, hledame ted do naší firmy kuchaře a pomocneho kuchaře.. kdyby jste měl někdo zajem nebo znal někoho kdo hleda ta zpravu prosim.. :)
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    NYRLEM: Hele ted marinujeme do tare vepřový krk, výhledově budeme dělat spíše mastnější varianty, buček, rolady atd. Japonci milují tuk, ale v Čr bychom to v jejich podání asi nedokázali prodat...
    Samozdřejme, časem budeme mít i kuřecí shio koji ramen s kuřecím zauzeným-tedy libovým masem..

    KASUMI: přijd ochutnat at víš,, že neni třeba nic ředit...:) Prostě poctivý ramen.
    NILA
    NILA --- ---
    VOY: bun bo mám najradšej z Bep Viet na Michelskej
    NYRLEM: podla toho, čo myslíš pod "libovým" masem, ale ako základ vývaru musia byť kosti
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    VOY: Mě BBNB aktualne bavi v takovým bistříčku na Korunní (45 myslim) parádní a relativně bohatá zelenina a teda porce kolikrát jak pro drevorubce.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VOY: BBNB mám nejradsi ve phuong lien
    VOY
    VOY --- ---
    Co je ted takovy nejlepsi misto na Pho a/nebo Bun Bo Nam Bo? Koukam, ze Tuan a Lan ma na Googlu jen kolem 4.2, coz teda uplne ultimatni hodnoceni neni.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONOEGO: parada! doufam, ze to bude poradnej japonskej ramen (nikdy jsem od vas nic nejdela, tak nevim) a ne zredena polivka, mnam! :)
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    MONOEGO: jde to delat i z liboveho masa?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Nicméně ta message měla byt ta, ze je to super, jdete tam a ja se těším na neděli :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    NILA: Naozaj? Byl jsem uveden v omyl :-) pardon!!!
    NILA
    NILA --- ---
    RUTHLESS:
    MONOEGO:
    "nemám" to ja, iba hosťujem v kuchyni tuto Monoegovi :)
    Anw, túto nedelu budeme mať posledný pop up v Anthille na Americkej a potom koncom ledna bude tá Španělská, tam potom budeme potrebovať všetky dojmy a kritiky!
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    RUTHLESS: Ano, Maťa ta je super kolegyně a otevíráme až koncem ledna.
    Zatím beta provoz čt, pa, so. Nasledně 6dnů v týdnu. adresa Španělská 2, přijdte ochutnat :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RUTHLESS: Souhlad. Proto to sem pisu.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: Teda. Je Slovenka :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAKROUSEK: Má to kamarádka a je to objektivně dobre. Velmi. Na Čechy :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Kdyz jsme u tech nudli, tak za tri dny by mela otevirat Miska Ramen ve Spanelske stalou provozovnu. Yummy.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ten vyvar se pak jeste varil, co jsem tam dala mirin a spol, jsem tu nenapsala
    ale hodne nalehko
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vcera jsem delala ramen (zaklad receptu podle kamu, mensi modifikace, pac sehnat 1/1 nektere suroviny byl orisek :D)
    foto zde [ KASUMI @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]

    ingredience:
    bucek
    kureci skelet
    voda
    mrkev
    porek
    cibule
    shiitake
    enoki
    jarni cibulka
    mirin (nebo cinske ryzove + hnedy cukr)
    sojovka
    cesnek
    zazvor
    sezam
    chilli papricka
    dashi
    vejce
    sezamovy olej (na nem jsem vse opekala, pokud to slo na panvicku)
    nudle
    ponzu omacka
    javorovy syrp

    odhady + recept:
    700 gr bucku bez kuze
    1 kureci skelet
    dat varit (cca 2,2 l vody, aby bylo ponorene), sbirat penu
    na hrubo 4 mrkve, na hrubo 1 porek, 2 cibule na pul - opect do hneda, pridat k masu
    pridat chilli papricku
    vareno cca 4 hodiny, 3 zakryte, 1 odkrytou
    scedit, zeleninu vyhodit, maso ze skeletu obrat, bucek nakrajet (uplne se rozpadal, tze puvodni zamer ho opect neprosel)
    pridat dashi (cca 2 lzicky) - neni to nutny, ale doda to tomu tu spravnou ramen vuni, jak ji znam z japonska a podstatne umami
    na panvi jsem opekla na hrubo nakrajeny zazvor (celkem mel velikosti mensi dlane) a asi 4-5 strouzku cesneku a kousek chilli papricky bez seminek
    hodila (bez papricky) do zcezeneho vyvaru, prilila cca 4 lzice ryzoveho vina (cinskeho) se lzickou hnedeho cukru (patri tam mirin, ale ten jsem nemela, tohle byla slusna nahrazka) a sojovku - dala jsem ji tam opravdu hodne, dokud jsem nedosahla pozadovane chute, recept rikal 6 lzic, ja mela bezlepkovou sojovku, ale ta je dost slaba, te tam slo min. 12 lzic a zbytek jsem dotlacila kikomanem, kterej je vyznamne vyraznejsi
    vedle na panvicce jsem si opekla shiitake na platky, sparila v misce enoki , nakrajela jarni cibulku, na dalsi panvicce jsem na sucho opekla sezam (mix bily a cerny), uvarila vajicka (udelala jsem ho moc, melo tect, obvykle mi funguje dat vejce do rendliku a dat varit a od momentu varu odpocitat 4,5 minuty, ale tady jsem to jeste nechala potom ve vode a to uz bylo moc)
    psenicne nudle dle navodu
    a na posledni panvicce jsem opekla cca 200 gr bucku na mensi kosticky, po dodelani jsem ho zakapla ponzu a par kapkami javoroveho syrupu (chtela jsem hoisin, ale nemela jsem)

    v misce
    nudle
    obrane maso, oba druhy
    houbicky
    cibulka
    precedeny vyvar (je tam ten zazvor a cesnek a zejmena ten zazvor nikdo kousat nechce)
    opeceny bucek
    vejce
    sezam
    a ja si dala jeste trochu chili pasty z japanu

    tadaaa :D
    srani neskutecny, zejmena ten bordel okolo :D
    ale stalo to za to :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam