• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: respektive asi záleží do čeho to dáváš. Do nějaké minimalistické japonské omáčky s minimem koření, kam se pak namáčí lehce ovařená zeleina či drahé maso bych šla do originálu a co nejlepší sojovky a slušnějšího sake.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: přijde mi že shaoxing je o fous chuťově výraznější, ale víceméně je volně zaměňuju podle toho co mám doma. Teda nejčastěji mám jakési levné korejské víno na vaření a čas od času babicuju doslazeným bílým vínem.

Jinak mirin se občas říká také oslazenému a osolenému ředěnému rýžovému octu - to co se dává do suši.
    VOY
    VOY --- ---
    Ramen za 400+ budiž, ale pak nelze akceptovat cokoli méně než dokonalost v každým ohledu. Tady v Berlíně jsem snad za ramen o moc víc než 10 euro nikdy nedal a laťka je IMHO celkem vysoko. Takže za 16 a víc žádám být oslněn.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Ramen je neco jako hamburgr. Fast food.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MUTHA: marne se snazim si vzpomenout, kolik nas stal ramen v japonsku
    co vidim na fotkach, tak 600-700Y +.. tze cca 150 kc a vice... vidim tu nejakej vytuneny za 1050 yenu, tze cca 220 kc..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: jo, to jsem pochopil z jeho další reakce, taky jsem mu za ní dal plus.:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: netoc se na tom tolik, myslim, ze vasekt to tady "neobhajuje", jen k tomu dal "dalsi info"... :)

ja jsem rada za kazdej pokus a budu jen rada, kdyz bude v praze fakt dobrej ramen
    to mi z jap fakt chybi a tedy cim vic, tim lip :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: tak je to hlavni jidlo, musis to brat trochu i touhle optikou
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Vrele doporucuju Netflix serii Street Food / Asia. Kvalita je stejna, jako u Chefs Table a stopaz polovicni. cz subs jsou pripadne komplet na titulky.com

Street Food | Official Trailer | Netflix
    http://www.youtube.com/watch?v=eI_LjETc_Ak

VASEKT
    VASEKT --- ---
    87HIGHFLYER: Nikdo neobhajuje cenu rámenu kvůli instalovaný technologiím. Úprava vody v gastru je běžná (měla by být-ale kvůli ochraně tecnologií - myčky, konvektomaty, kotle ap.) ne kvůli vodě k přípravě pokrmů. Nikdo taky neříkal že ta cena je taková že je to s příběhem.... Cena prostě taková je. A rámen tam je úžasnej.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VASEKT: o profi gastronomii nevím vůbec nic z jakéhokoliv pohledu. A samozřejmě investor má právo s vodou a jídlem dělat co chce, klidně vodu nechat letecky dovážet z japonska a dělat chemickej rozbor každý porce, která přijde na talíř. Stejně tak má právo tohle vaření s příběhem prodávat za 400 korun / porce. Může to rovnou připravovat v laboratoři, to je navíc i zábavný, viz Heston a podobně. Vše ve jménu přenesu autentickýho zážitku z japonskýho rámenu na Petřiny. Ale obhajovat vysokou cenu tím, že mám v gastro provozu úpravnu vody (to jsem myslel že je standard) a nějaký zařízení, který u várky vývaru změří nějakej parametr? Proč nestačí říct stojí to 400 protože je to prostě kurva nejlepší ramen a protože šéfkuchař je nejlepší vařič ramenu. Ale ano, já vím o profi gastronomii prd, takže je možný, že je tohle nestandardní vybavení takovej náklad, že se to velmi výrazně promítne do ceny každý porce polívky.
    VASEKT
    VASEKT --- ---
    87HIGHFLYER: Nikoho nepoučuji. Měl jsem v pátek dotaz na použití spektrometru na majitele. Bylo mi řečeno, ( na Petřinách je velký podíl z Káraného, tvrdost dh12+, proto ta demineralizace - na přání investora instalována technologie na úpravu vody, prý je to v JPN ve městech normální) že se měří hustota vývaru po 10-ti hodinách přípravy... A že jsem tak smělý, co víš o profi gastronomii ( z jakého pohledu)?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VASEKT: možná jsem divnej, ale používat spektrometr, abych se ujistil, že jsem dobře uvařil polívku z destilovaný vody (nebo co myslíš tim demineralizovaná?) a obhajovat tim vysokou cenu mi přijde jako ta největší píčovina, co jsem v gastronomii slyšel. Ale rád se nechám poučit o tom, jak každej japonskej šéfkuchař autenticky vlastní spektrometr, již od 19. století nebo odkdy tahle polívka doputovala z číny do japonska.
    VASEKT
    VASEKT --- ---
    No, debatovalo se o ceně za polévku. Jen jsem napsal jakým způsobem jí v této restauraci připravují. V pátek už měli otevřeno.

87HIGHFLYER: Proč lol?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Takze si je nikde nenajdu, neoverim si, jak maji otevreno, proste se pojedu projet na Petriny(?)
    Well played, udelat u toho bojovku :))
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    Jmeno tam zadne napsane nemaji, otevreno maji od patku od odpoledne
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VASEKT: lol
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEDRO: a už se tam teda dá stavit na testovací provoz?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    PEDRO: Jakze se jmenujou?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VASEKT: Jak říkám. Jednou dobrý. Ale asi ne na to se tam pravidelně vracet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam