• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    TIGRE: Samozrejme doufas v co nejlepsi vysledek ale kdyz se jmenujes tepla kacka tak jses rad i za tech par tisic co priplulo :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JOHNNY: je to obvyklá praxe, ale většinou je to o tom, že tam tímhle stylem dotlacis z vlastní kapsy posledních 20 %, ne 80 %...
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    MRMNK: Myslel jsem to tak ze si stanovis cil, rozjedes kampan, lidi ti prispivaji a ty 2h pred koncem zjistis, ze jses o X penez pred cilovou paskou, tak vezmes X penez ze svyho a posles je tam... tzn investujes ze svyho ale nehrozi to ze vybrany penize pujdou zpatky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    JOHNNY: no myslim ze kdyz nesplnis cil, tak penize vracis
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    KASUMI: To muze tedka dotlacit vlastnima prachama a ma 64k k dobru...
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    KASUMI: já hlavně moc nerozumim tomu s čim do toho šla. Páč na ten postup rekonstrukce koukám z okna a zatim je vidět, že má napůl hotovou zahrádku a vevnitř je to holobytovej hell.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    tak to se asi teple kacce nepovede :(

https://www.hithit.com/cs/project/6398/tepla-kacka
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Sorry za kvalitu, ale zkoušel ste někdo takovejhle instatní hotpot?
    Btw dneska jsem byl u sester a YOPO nudle naprosto nejlepší.

ALDARION
    ALDARION --- ---
    ALDARION: Ta paměť! Namazake se tomu říká!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    RUTHLESS: Nějaké zábavné saké!
    Vlastně všechny suroviny na vaření japonské kuchyně koupíš v Evropě. Jediná věc, co jsem zatím nesehnal, je saba dashi alias vločky ze sušených makrel na vývar (cheapo verze rybího vývaru s trochu jinou chutí, ale to řeší jen ti, kteří z nějakého důvodu nechtěj jíst tuňáka.) Divně ochucené sladkosti v legračních obalech jsou super, pokud chceš udělat radost nějaké bandě japanofilních teenagerů.
    Ale dobré saké (většinou jsme kupovali v nějakém zastrčeném krámku něco místního, řekněme 1500-2000 jenů za flašku? často i míň) se v Evropě dostane jen hodně těžko a za absolutně absurdní ceny. A na místě se pořádně prolij tím zakaleným, nefiltrovaným, pracujícím saké, co se moc nedá převážet, protože se musí uchovávat v chladničce. ;)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SIRIUS: tak naprostou vetsinu z nich koupis i tady a kdo by se s tim tahal. osobne bych vtrhnul do obchodu a pobral vsechno s nejbizarnejsimi obaly ve stylu Gudetama Candy a spol.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    RUTHLESS: whiskey :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Koukam, ze Okamura naskladnil vic druhu kitkatu.
    https://www.japafoods.cz/vyhledavani/?string=kitkat
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TESSS
    TESSS --- ---
    KASUMI: bavite se o te cokoladove tycince? Nebo jsem mimo?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Tudle folii kupujeme v Německu...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KASUMI: Taky jsem par roli jako business darek dostal.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    a kdybys narazil na tohle
    Mala Red Pepper Japanese Fried Rice Crackers | Togarashi Senbei - Bokksu
    https://www.bokksu.com/collections/japanese-snack-market/products/mala-fried-rice-cracker

tak to je uplne bozi :D
    sladkoslanokyselo palivy rice cracker
    hrozne by me zajimalo, kolik stoji v realu..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: jak pise GL_ST0RM.. kitkat.. japici maji pres 300 prichuti kitkat... tze nejakou fakt funny
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    S2FI: hele.. je naprosto bozi :D

hlavne se ni vyrazne lepe manipuluje.. je v krabicce, kde je normalni pilka, ktera to krasne prerizne a neni nutny si u toho rvat vlasy jako u te dostupne v cr.. navic se to pekne odmotava.. a dobre pouziva.. proste.. nebe a dudy..
    tohle je ta klasikca sirka
    Amazon.com: Japanese Saran Wrap 22cm x 50m Foil & Cling film Food Storage Asahi-Kasei from J: Kitchen & Dining
    https://www.amazon.com/Japanese-Saran-Cling-Storage-Asahi-Kasei/dp/B01LRLGXC4

ja jsem dostala dva kousky jako darek pri me navsteve v nipponu, hrozne jsem se podivovala, ale bylo mi receno, ze to je bezny, ze treba urednik v bance ti to da taky jako darek :D a pak jsem to doma zacala pouzivat, jednu dala mame a pri pristi ceste jsem uz mela objednavku :D tze jsem posledni den druhe cesty naklusala do kramu a koupila fakt asi 10 ks ruzne sirky :)

jinak teda urcite za sebe doporucuju sezamovou omacku na nudle a sojovku s YUZU.. ta "ponzu" co se prodava v cr je dost slabej odvar
    opet.. posledni den v kjotu jsem nabehla do kramu a v obyc kramu pobrala x veci, pac uz nam jel vlak.. ale nelituju ani jedny a byl to fakt nahodny vyber..

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam