• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    NOIZER: sorry za zdrzeni, tady mate konecne pojmenovana ta jidla:)

    1] 菜花炒鱿鱼 - Fried Squid with Cauliflower
    2] 豆角炒豆 - Fried Beans with pork
    3] 回锅肉 - Twice cooked pork
    4] 凉皮 - Liang Pi (nudle a klicky)
    5] 口水鸡 - Saliva chicken
    6] 鱼香茄子 - Yuxiang Eggplant

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NOIZER: pls zjisti ideálně v čínské textové formě "mohl bych si objednat ty a ty jidla" ať to můžu ukázat v mobilu :)
    SARTH
    SARTH --- ---
    NOIZER: stálo by za to to víc prozkoumat, v google mapách tam někdo dal Biang Biang mian, ale prý, že si je musel objednat 2 dny předem?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Takze klasika, v jidelaku obyc ceska cina a autenticka jidla na vyžádání?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    NOIZER: V naprostý většině to stačí říct. Jen u nás v Číně je to tak, ze my nevíme, co máme chtít, tak reknem “něco nám udělejte od vás” a pak se dej vůle bozi :-) a pokazdy je součástí naprosto silenej a ne úplně dobrej vývar. Což je spis tepla voda, na naše poměry :-) ale to jim člověk nevymluvi
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    dneska jsem byl poprve s cinskou bandou v restauraci Chang An v Korunovacni a musim rict, ze jsem byl velmi prijemne prekvapenej! Ma to tam takovej starsi parecek, misto nevypada uplne nijak uchvatne, ale jidlo paradni! neni to nic fancy, ale je to takova poctiva domaci kuchyne. Zjistim pro vas, jak si tam ty dobry veci muzou objednat i bily ksichty:)

    Chang An
    Korunovační 705, 170 00 Praha 7-Bubeneč
    233 375 884
    https://maps.app.goo.gl/vSADm7fDUGrprpuv5

    UMMAGUMMA
    UMMAGUMMA --- ---
    LEA1: Jé, to já bych byl za něj moc rád.
    LEA1
    LEA1 --- ---
    Kdyby někdo měl zájem o vzrostlý pandanus, tak můžu věnovat. Rostlina cca 80 cm vysoká, předání praha michle ve všední dny.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MATEJICEKKK: mam doma kucharku, tak se pokusim o vikendu vzpomenout a poslat foto.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Zkousel ste nekdo doma vietnamskou grilovanou kachnu jako v sape? Mate recept? Neco malo jsem nasel, ale budu rad za neco osvedceneho. :))
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    POHODAVOLE: dik. Nakonec jsme zmenili plan kvuli desti, ale na pristim vyletu to dame
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LOPIN: tohle je dung lien. Tam mají zase top grilovanou kachnu, která stojí taky za vyzkoušení. Když se postavis zády k tomuto podniku, tak se dej vpravo a po levé ruce je místo, které hledas :-)
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MRMNK: aha, dle fotek asi phuong lien, nevedel jsem ze ma nazev :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MC_KALAPU: me bavi to bistro kousek od lotusu, v podstate naproti, vedle kdysi byvala takova nudle jen s polivkama a ted je tam myslim kadernictvi (kdyz tim clovek projde tak se dostane na kraj tech dvou ulicek se zelninou). casto je to tam dost napakovany belochama
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Kdo si pamatujete vietnamske bistro z holesovicke trznice pod 29., naproti cukrarne, sidli na nove adrese Zenklova 62/232. Jejich Bun bo hue je stale famozni.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MC_KALAPU: phuong lien..
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    Otazka do plena, mate tip na nejlepsi bun bo nam bo v SAPA? ja si tam obycejne davam neco, co "ve meste" nedostanu, ale dnes mam docela chut na bun bo nam bo, a nerad bych mel nejake tuctove...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: :) doved bych si predstavit na slanem arasidu
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SARTH: mam klasicky ocelovy wok i litinovy a stale je tam rozdil, ocelovy proste vychazi nejlip, za me se vyplati mit zvlast plynovy horak a ocelovy wok .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdyby někdo byl v pokušení lít sečuánský chlli olej na zmrzlinu, tak hledejte jinou zmrzlinu, než vanilkovou - na té se ty chuťě tak nějak vyruší. možná na něčem ovocném a nebo na sezamové zmrzlině to by to bylo fajn.

    People in Sichuan Are Lining Up for Spicy Chile Oil Soft Serve, and It’s Actually Great | Food & Wine
    https://www.foodandwine.com/desserts/frozen-desserts/ice-cream/chile-oil-soft-serve-ice-cream
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SARTH: ty jo, to je fakt skvela cena na litinu. Dik za tip, asi to zkusim:)

    MUTHA: jasny, ja se koukal i po externim wok horaku / sklodesce ale jsou to celkem palky.
    SARTH
    SARTH --- ---
    87HIGHFLYER: používám toto, na házení je to těžké, ale beztak to taky jde na sklo. 30 cm spíš tak pro 2 lidi: https://www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/...i-misa-brizoll-wok-30-cm-vyska-10-cm-dovoz-belissfinx.html
    Za 700 Kč je to zadarmo :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Chtěl bych pánev co nejblíž klasickýmu ocelovýmu woku. Problém je v tom, že mám doma jen sklokeramiku. Nějaký nápady / zkušenosti? Cena do / kolem 1500, pokud to neni blbost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam