• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    BRUKEV: Ten mame a je v pohode. Ale vzdycky se mi tam vrstvicka pripece (ne spali)
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    BRUKEV: tak az vyzkousis dej vedet

    Jestli ho koupim tak jedem sushi 3x tydne :)))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PPNEKK: já jdu do toho základu od Sencoru. Tady chválen, na Heurece taky. Chci ho jen a pouze na vaření rýže pro max dva dospělé a dvě děti.
    A to mě rýži bez rýžovaru vařit baví. Ale holt mě přesvědčili :D
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    PPNEKK: tak asi jak tu už padlo, pokud chceš jenom vařit rejži, je to v podstatě jedno. pokud tě zaujaly různé nadstandardní funkce, hodně lidí doporučuje xiaomi..
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Po precteni vasich prispevku jsem take zacal uvazovat o ryzovaru. Doporucili by jste nejaky konkretni se kterym mate dobrou zkusenost?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    NOIZER: vzdycky mi to hrozne trva, sorry, ale...

    1 - 凉拌豆腐丝 - tofu (Basu)
    2 - 炒空心菜 - restovana zelenina (morning glory) (Narodka)
    3 - 烤鸭 - smazena kachna (Basu)
    4 - 干煸牛肉丝 - obalovany smazeny hovezi (Basu)
    5 - 孜然羊肉 - jehneci na rimskym pepri (Basu)
    6 - 口水鸡/凉拌鸡 - kureny vareci kousky s palivou omackou (Basu)
    7 - 鱼香肉丝 - veprovy Yuxiang (Basu)
    8 - 夫妻肺片 - studeny hovezi s hovezim zaludkem (ale neni to poznat, je to moc dobry) (Narodka)
    9 - 番茄炒蛋 - vejce s rajcatama (Basu)
    10 - 宫爆鸡丁 - kureci "Kung pao" (Narodka)
    11 - 干煸扁豆 - smazeny fazolovy lusky s mletym veprovym (Narodka)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: Ja kupuju Baues chilli oil

    @baues_chilli_oil Instagram profile with posts and stories - Picuki.com
    https://www.picuki.com/profile/baues_chilli_oil

    Uz asi rok
    Skvelej doplnek
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: hele měla jsem starý panasonic a když jsem ho rozbila, tak jsem se pak stěhovala a teď žádný neám a nejsem si jistá co je na trhu - primárně cheš, aby sis to mohla regulovat sama, ne přiravené programy
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: co máš konkrétně? jsem antiverkař a mám jen ryzovar a crockpot. Rýžovar po 15letech dosluhuje... líbí se nám xiaomi, ale multifunkční bych brala spíš. a fakt se mi to nechce vybírat
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MUTHA: přesně to bych ráda. díky.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MUTHA: z jakých papriček? vypadá to zajímavě, ale nechtěla bych to udělat tak pálivý, že bych to nemohla sníst. nejsem žádnej geroj, srirachu můžu rovnou z láhve, ale třeba habanero už je moc.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Pokud ještě nemáte domácí sečuánskej chilli olej, je to velká chyba. To je tak hrozně dobrá, návyková a univerzální věc, že nechápu proč už to nepoužívám léta. Udělal jsem to takhle
    http://nuselskakuchta.blogspot.com/2016/10/secuansky-chilli-olej-cesnekova-chilli.html

    Myslím že mě k tomuhle navedla někde na nyxu ZUZKAOU, takže díky
    Fakt to stojí za tu trochu námahy.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: lilek děláme pravidelně, je to mňamka :)
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Pro me je nejvetsi vyhodou meho ryzovaru nastaveni uvareni ryze na urcitou hodinu. Takze treba v noci nastavim ryzi, abych ji rano jen prihodila do krabicky k obedove omacce. To same, kdyz se clovek vrati z prochazky/vyletu a doma ceka cerstve uvarena ryze. Mam to i na troube a kdybych to sehnala i na varne desce, dosahnu ultimatniho stesti :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Osobně jsem dost ocenila multifunkční hrnec- tedy rýžovar na kterém je časovač a hlavně nastavení termostatu od 30°c do 250°C - udělá se v tom cokoliv, od rýže, jogurtu, pečení chleba, pomalého hrnce či smažení řízků.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JULIAN: nwm, jestli zázrak, ale podstatně mi ulehčuje život
    a co se týče toho, co jsem schopna zapomenou ráno, už jsem takhle doma našla zapnutou žehličku, oběd v krabičce na lince...takže to ,že bych zapomněla rýži na sporáku není tak nepravděpodobný a nemyslím se, že bych byla smutná výjimka
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MOIRAIN: tak má to své nesporné výhody, ale z posledních pár postů mi to tu přišlo jako kdyby ten rýžovar byl nějaký zázrak, bez kterého to nejde. Já s hrncem taky nasypu rejži, naleju vodu (tady dávám horkou z konvice, ale hlavně kvůli tomu aby to bylo rychleji), zapnu - akorát si musím pohlídat těch 20 minut pak.
    Pokud dáš něco vařit a usneš u toho, tak máš myslím větší problém, než to, jestli máš či nemáš rýžovar :-D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JULIAN: tohle je věčný boj mezi antiverkáři, že to jde přece udělat i bez verku
    jo jde, ale konkrétně s rýžovarem nasypu rejži, naleju vodu, zapnu a nemusím se o to starat, zvládnu tak uvařit rýži i polomrákotném stavu po probuzení, když jsem zapomněla si uvařit rýži jako přílohu do práce, než se dokonale proberu, vysprchuju ,vyčistím zuby a obleču je hotovo
    a kdybych se neprobrala a nechala to doma zapnuté, tak se nic nestane, což se u kastrolu na sporáku tak nějak nestane
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    JULIAN: a časy a plameny s rejžovarem odpadnou. a zbytek se stane automatickej. rejže a vody na prst nad. basmati vody na prst nad a šplejchnout. mám nejlevnější kastrol a nedala bych ho.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Jako rejze se da delat i v hrnci, kdyz se to clovek nauci, tak je to taky jen dam tam rejzi, zaleju horkou vodou, nastavim plamen a za 20 minut hotovo. Akorat ty prvni cca 3 pokusy jsou vselijake, nez se clovek nauci ty pomery vody, casu a plamene k rejzi kterou kupuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HVJ3R: anglicky to je fish fraggant eggplant a s rybí omáčkou to nemá nic společného, ale je to děsně dobrý a dost jednoduchý na doma..

    Fuchsia Dunlop & Sichuan Flavors: Fish Fragrant | Braised Eggplant | Serious Eats
    https://www.youtube.com/watch?v=4uU6DwAi2S8


    Pork, Eggplant, Anything - Make Sichuan Fish Fragrant Yuxiang Stir Fry without a Recipe (鱼香肉丝/鱼香茄子)
    https://www.youtube.com/watch?v=OH5pP5Yd85A


    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BRUKEV: Navic dřív jsem si delaval dost často sushi ryzi v hrnci a to jsem u toho musel stát s mobilem a hlídat časy a plamen. S ryzovarem nastavis, zapnes a muzes mezi tom dělat x užitečnějších věci, jako třeba koukat na Netflix.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam