• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: tohle je fakt pekingský zelí a jen ve slaném láku :-D . hořčičné listí má samozřejmě jinou chuť. Stejně tak by to jinak chutnalo s pao-cai, což je kvašená zelenina se sposutou koření.

    东北酸菜的经典吃法,这一锅给你能吃下两碗饭吗?农村妈妈拿手菜
    https://www.youtube.com/watch?v=tAbUE-O4Znw


    酸菜白肉炖粉丝 SOUR CABBAGE PORK BELLY STEW BEAN NOODLES【Eng Sub+中文字幕】酸爽鲜美,肥而不腻
    https://www.youtube.com/watch?v=ZKf2J-td2f4
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: ta cinska kvasena zelenina miva super chut, asi kvuli ty horcici jako zakladni surovine... delel jsem ted nedavno fried rice s kysanou horcici a melo to uspech :)
    kimchi stew je rozhodne super, kdyz neni cas tak aspon rychle fried rice s kimchi nebo nejhur aspon ryze s kimchi jentak jako extra rychlovka :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    vařte asijské segedíny! (tedy věci co jsou dušené vepřové s kysaným zelím)

    Klasikou ke kimčchi jigae
    Kimchi stew (Kimchi-jjigae) recipe - Maangchi.com
    https://www.maangchi.com/recipe/kimchi-jjigae

    čerstvé pekingské zelí, jarní cibulka a kimčchi se oretují na pánvi, zalije se to daši vývarem, na povrch se dají plátky tofu a případně plátky vepřového a udusí se to do měkka. Podle chuti se to dosolí a dosladí. podávat s rýží.

    A čínská dušenina s kysaným zelím je taky super.
    Northern Chinese Sour Cabbage Stew | The Woks of Life
    https://thewoksoflife.com/northern-chinese-sour-cabbage-stew/

    Pomalu táhněte do měkka vepřové ve vodě do které dáte čínské víno, zázvor, česnek, sečuánský pepř a badyán. Slíjte vývar, vychladné vepřové nakrájejte na plátky.
    Na tuku orestujtete zázvor, česnek a jarní cibulku a na nudličky nakrájené kysané pekingské zelí.

    Kysané pekningsé zelí získáte snadno. 1 kg zelí rozeberte na listy, 2 l vody smíchejte s 60 g soli. Do velké zavařovačky naskládejte zelné listy, zalijte slaným lákem, zatižte a zamezte přístupu vzduchu a nechte to týden až dva prokvasit.

    A nebo smíchejte čerstvé pekingské zelí s normálním kysaným zelím.

    Orestovanou zeleninu zalijte vývarem z vepřového, přidejte lžíci až dvě ústřicové omáčky, přidejte do toho skleněné nudle a jen co trošku změknout, tak na povrch naskládejte plátky vepřového a cca 5-8 minut nechte na nejmenším ohni provařit, aby změkly nudle.

    Číňani do otho dávají méně nudlí, příapdně tam dávají maso syrové na tenké plátky a dusí to společně a pak k tomu jedí rýži a příapdně na vepřové dělají namáčecí dip (sojovka+česnek+cukr+chilli olej). ale ve své podstatě je ten dip zbytečný, nudle, zelí, maso a vývar si vystačí samy o sobě. A teda dělali jsme to s prorostlejší krkovičkou ne s bůčkem. libovou kýtu jsem takhle onehdá pošírovala kvůli něčemu jinému a ta se teda vysušila.

    Přidala jsem tam víc skleněných nudlí a měli jsme to jako nudlové jídlo a bylo to super. Originálně by tam měly být mungo nudle, ale dělala jsem to s batátovými, pro kteér mám slabost.

    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MRMNK: Ja nemohla sehnat, tak jsem koupila pixian douban od cinanu z nemeckeho Amazonu a nechala to poslat ke tchyni do Norimberka. Jen teda bohuzel tchyne se pak trictvrte roku neukazala, protoze byl mor :D
    Budu vam vsem verit a zkusim se neotravit :D
    S2FI
    S2FI --- ---
    Nemáte prosím někdo vychytaný recept na Nước chấm? Nějaký domácí mám a hodí se poměrně dobře ke smaženým Nem rán, ale moc mi tahle verze nesedí k Bún bò Nam Bộ a o tu mi vlastně jde. Díky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LADY_CANDAR: V sape ma cinan doubanjiang z pixianu, ten by mel byt nejlepsi. A zkazit by se nemel, fermentuje to roky, nejakej rok navic tomu nic neudela :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Tak ya cai v sape u cinanu opravdu nemaj. Ale pan rikal, ze jim dosel. Tak snad naskladni
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    jo, obchod porad funguje, byli jsme tam nedavno.. jen od doby, co se prestehovali z Tiskarsky, uz teda bohuzel nemaj cerstvy ryby:(
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SAMOUT: Nudlarna bohuzel neni, ale obchod je stale.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MATEJICEKKK: A ten obchod v Kyjich porad je? Ta nudlarna vedle uz pry ne, coz je skoda.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SARTH: ya cai maji zcela jiste u cinanu na Adrese Nedokoncena 1236 Kyje. Kupoval jeem ho tam. A mam pocit ze jsem to videl i v sape.
    SARTH
    SARTH --- ---
    87HIGHFLYER: Dan Dan je pokrm, který vařím zcela nejčastěji :D Recept jedu spíš podle Demystified channelu, ale ono to vlastně funguje v jakékoliv variantě. Od pravé čínské sezam pasty z čínských obchůdků, po obyč burákové máslo. U vege varianty bych se spíš poohlížel po japonské variantě, Tantanmen, kde hraje velkou roli miso a dělají z toho polévku. Anebo do Peanut Sauce Noodles: https://www.youtube.com/watch?v=yvIZ19IN2yY&t=216s&ab_channel=ChineseCookingDemystified

    Pro masožravce bych pak doporučil tuhle marinádu, viděna v čínském obchodě v sapě, vzácně i u vietnamců
    Sichuan Dan Dan Noodle Sauce | Buy Online | Sous Chef UK
    https://www.souschef.co.uk/products/sichaun-dan-dan-noodle-sauce

    Kdo si nedělá vlastní olej, tak skvěle tu sedí pár kapek La-Yu https://www.susi.cz/...BNEiwALHlnD1SScUswhP1xx6YJPC_6Hiom_Bsc5cIHos4H8wDrmxgyrBUIl_AMZBoCbmkQAvD_BwE . Nebo klasika Laoganma či ideálně něco domácího přímo u vietnamců/číňanů.

    Bohužel Ja Cai jsem v Čechách už pár let neviděl (zkouším si teď vyrobit vlastní).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Ted jsem delal tyhle nudle (ve vege verzi teda, nicmene predpokladam ze pro masozravce to min kvalitni nebude)
    The BEST Dan Dan Mian Authentic Dan Dan Noodles Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=KH7CJO9d6jg&ab_channel=SeonkyoungLongest

    Zaprve je to fakt dobry, za druhy ten kanal je fakt vtipnej (triko nooders je paradni). Tak kdybyste nekdo hledal inspiraci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MISANTROOP: viethajci na francouzské.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LADY_CANDAR: Maj poměrně pravidelně
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MISANTROOP: Nemaji ji v tom thajskem obchode na Francouzske? Kdyz jsme tam byli naposledy, meli lednicku narvanou bylinkami.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MISANTROOP: Sapa, pokud ji nebereš jako samostatný město ve městě. V Tamdě ji nemaj vždy, ale co se týká bylinek, tak větší supermarket vedle chrámů má asi největší výběr
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MATEJICEKKK: Ja ho zkousim poprve, nemam s nim zkusenosti. Ok. Pokud v unoru umru na otravu, odkazu ti statky, polnosti a tu druhou sklenici s podminkou, ze ji musis snist :D
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    Máte někdo osvědčené místo v Praze, kde se dá obvykle koupit Perila ?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    LADY_CANDAR: Ja bych se nebal, ze se to nekdy zkazi :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam