• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SARTH: Draci mama je ve Vrsovicich, Obloukova 944
    SARTH
    SARTH --- ---
    Jinak dnes k Chang An - byl pořád celkem plný, většinou mladí Číňané, občas zabloudivší Češi. Paní moc nestíhala, ale za chvilku čekání to stojí :) Dal jsem si jako většina Číňanů okolo Niurou Mian, resp. měli to hodně podobné. Velmi dobrý byl ;)

Pak jsem se ptal na na jídla, co tu jsou na fotce s popisky a zítra je budou mít, aspoň ty co jsem vybíral. Ostatně nějací týpci si tam taky pochutnávali na něčem, co rozhodně na českém lístku není.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SARTH: fajn knedlíčky mají na letný, dokonce to dělá kdosi tady z nyxu, ale zapomněla jsem kdo.
    Přihlásit se k Facebooku
    https://www.facebook.com/dimsumspot/

V té rumunské je Kung fu pasta, tak před pěti, šesti lety jsem tam byla když jsem myslela že je tam furt dračí máma a bylo to výrazně horší. Co a jak vaří teď netuším.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JONEZ1: vítovo kimčchi je fajn, ale nesplňuje tvoji celovnou hladinu. Ono pokud to má být dobré, tak potřebuješ nešidit suroviny a chceš dobrou rybí omáčku a gochugaru jako minimum, ale ideálně ještě další věci co tam dodají umami a co prostě nejsou levný.

ale teda fakt není složité si kimčchi vyrobit a vrazit do lednice, nejtěžší je překonat strach. A teda opravdu udělat škrobovou kaši a postupně ji dochucovat za stálého ochutnávání, aby to bylo přesně podle tvojí chuti.
    SARTH
    SARTH --- ---
    Jedu do Prahy, tak asi dám Chang An, nicméně mám na mapě uloženo i Kung Fu knedlíčky - pasta, Rumunska 698. Ale nevidím, že by se tady Kung Fu Pasta probírala, dřív tam asi byla Dračí máma. Má to cenu? Anebo raději, Chang An + Národní. Díky

Přihlásit se k Facebooku
    http://www.facebook.com/Kungfu-Pasta-1473276569649017/
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TEEPEK: jj maji Bibigo řezaný a potom v celku ty špalíčky. Sem tam maji ale i ruzny ve sklenickach v chladaku - alespon v Brnensky pobocce je obcas meli.
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    NAGASAWA: To bude klasika Bibigo?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    JONEZ1: Shinfood / Korejci / Korunní street 47/1186, Vinohrady, 120 00 Praha 2
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Nemáte prosím někdo tip, na dobré kim-chi pro domácí konzumaci, cenově někde okolo 250-300/kg?
    Zkusil jsem kimchilove-kimchi, což mi chuťově úplně nesedí, a tohle mynappa-kimchi, což mi sice chutná, ale přijde mi příliš drahé, tak hledám nějaký kompromis.
    Ideálně aby to bylo k sehnání někde po Praze, nebo to šlo objednat.
    GREGI
    GREGI --- ---
    Shanim tluste kombu, nikde na eshopech se nepise jakej druh presne to je a vzdycky me dosly jen ty tenke druhy, ktere se nehodi na krupavej salat... Co sem tak hledal mel by to byt Ma kombu (Laminaria japonica). Nevite kde maj? Dik
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Ahoj, nevím, jak je to tam dlouho, ale ve Světozoru místo takovýho toho legendárního skateshopu otevřeli fajn asijský potraviny s velmi nadstandardní nabídkou. Bylinky, lednice s enoki, shitake, sapa tofu, korejské maegholi a soju, kimchi, mrtě podivných sladkostí a chipsů, čerstvý ovoce (jackfruit, dragon fruit)... Může se hodit, když budete v centru.))
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    BRUKEV: ono co jsem koukala tak asi je to u nas jedna z mala co ma takto vysoky obsah tu ustricny slozky ... ted nemuzu prijit na znacku, ale vim 100% ze se da u nas sehnat omacka s jeste vyssim tim podilem ustric, ale nejak si nevzpomenu jaka to je.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LEENVECKA: tuhle používáme nejčastěji, je fajn
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Kupuju tuhle a myslim ze je ok.
    Mae Krua Ústřicová omáčka - Vital Country
    https://www.vitalcountry.cz/mae-krua-ustricova-omacka/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nějaké tipy na oblíbenou ústřicovou omáčku? Začíná to být pro mě nepostradatelná surovina, tak bych rád zkusil provařené značky.
    Budu to brát asi z nějakého eshopu, klidně i tip na shop.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Z kategorie polotovar. Musím říct, že jsem si v posledn roce oblíbil kořenící pasty od značky https://ptbamboe.com/ pravidelně z nich dělám třeba nasi goreng (mají 2 varianty - pálivou a kinder friendly), mie, soto ayam apod. V létě jsem s nimi úspěšně improvizoval na marinády ke grilu. Chodím pro ně do večerky na Hradčanské, k dostání budou asi i jinde.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: nejsem odbornik, ale chutnalo mi. Libilo se mi, ze maj druhy, ktery jsem nikdy nemel. Nejvic mi ale chutnalo kari. Pani byla pekelne sympaticka, ale mela chudera smulu na kokota, kterej ji zacal jebat, ze mel malo masa v jidle. Pak se sebral a odjel Lambem tusim :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: zkoušeli jste suši? Měli lepší rejži? protože když jsme tam byli my, tak to prostě byla rozvařená dlouhozrnná.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: byli jsme včera a bylo to super. Díky za tip.
    RODWY
    RODWY --- ---
    ZUZKAOU: adresy maji taky radsi dve:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam