• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHLESS: to me samo napadlo, ale cekam neco pekelnejsiho :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    POHODAVOLE: cukrem...? :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    O vikendu jsem koupil v sape u stanku kimchi a hrozne me zaujala nasladla chut. Netusite pls, cim to muze byt?

    Diky!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    RUTHLESS: za me nejlepsi je chinese chives (cesnekova pazitka - dalo by se teoreticky nahradit tim medvedim cesnekem) + klasika mlety, sojova, pepr, sezam oil, ryzovy vino a kombo zazvor-cesnek
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    RUTHLESS: A jestli mas medvedi cesnek, tak bych ho tam taky trochu posekala.. takova jarni variace.)
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    RUTHLESS: Jj syrova:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LINOLEUMKA: Dík. A úplně blbej dotaz… směr úplně syrová, viď? Budu je dělat v páře
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    RUTHLESS: Mlety veprovy + thajska bazalka + salotka. Desne jednoduchy a desne dobry
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    mate tip na nejakej ulrimatni dim sum/gyoza filling? testo mam, sbiram tipy na filling. zadny krevety pls.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SAMOUT: ne, to byly listy kafírové limetky. Dříve (dávno) byly v Sapě dostupné a pak najednou zmizely. Když jsem pak pátrala na netu, našla jsem,že snad kvůli ochraně evropských citrusů před nějakou nemocí...
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    RUTHLESS: Vitek?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAMOUT: ten pestuje podle me vsechno na svete :-) zeptam se ho v pomdeli
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BEBERA: To byly kari listky, ty se opravdu nesmeji dovazet, pac se u nich vyskytla nejaka bakterie / infekce, a asijsti dodavatele nebyli schopni zarucit jejich nezavadnost.

    RUTHLESS: Nepestuje taky ty kari listy?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    RUTHLESS: Pecka!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MATEJICEKKK: jeden typek je pestuje :-) Vozi bylinky do vsech restauraci v praze vlastne, takovej mag zelenyho. Tak jsem se s nim domluvil a priveze mi to v pondeli domu.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    RUTHLESS: Kde je meli?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mrazeny nejsou problém. Čerstvé jsem sehnal :-) děkuju!!!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BEBERA: proc nesmi?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KASUMI: čerstvé listy kafírové limetky se tuším nesmí dovážet. Mražené jsme kdysi koupili v té speciálce na Vinohradech...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Galangal je plus mínus jako zázvor, významý rozdíl v kvalitě mezi čerstvými neshledávám. Viethajci ho mívají určitě, doveze ho taky rohlík od tibitu. Kafrové listy imho v ČR čerstvé nebývají, prodávají se mražené - viethajci na francouzské je mají. Mražené jsou super a vydrží dlouho.

    Případně Rohlim má i přímo kafrovou limetu, použít kůru a šťávu místo listu je taky hodně dobré.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: zkusil bych viet thajce ve Francouzské. Tuším že jsem je tam videl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam