• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYYSHAOrder of the Stick

    Diskuze o komixu Order of the Stick a jeho překladu

    Nejnovější přeložený díl

     

    Seznam epizod v originále

    Český web

    RSS Hůlkový řád

    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HARALD: pokud by neslo o okupaci, zajiste by byla pod kontrolou ACR a ceskeho pravniho systemu, nikoli se statutem vysostneho americkeho uzemi.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    HARALD: Jedna základna cizí armády na území této země stále znamená přítomnost cizí armády v zemi, kde nemá co dělat. Jednou základnou to začne, a co bude dál? Kdo zaručí, že když dovolíme jednu základnu "obranného charakteru" (což se samo o sobě tak pochybné, až to bolí...btw, proti komu ná s budou bránit a vem si to takhle: proč by nás vlastně chtěli bránit?), že se po čase neobjeví další "obranná" základna aby podpořila tu první, pak nějaká ta menší, aby chránila ty dvě první atd....Ano, okupační armádu nelze srovnávat s jednou základnou, ale jednou základnou to začne a kdoví, jak se to dál vyvine..


    A abych nebyl out, tak se taky přidám ke všeobesnému matení:
    ذكر مسؤولون امنيون ان متمردين كرديين قتلا الاثنين في اشتباك مع القوات الحكومية في المنطقة التي تسكنها غالبية من الاكراد شرق تركيا.
    HARALD
    HARALD --- ---
    MYYSHA: nelze srovnávat okupační armádu s jedinou základnou zcela obranného charakteru. kdo to dělá, ten se připojuje ke kamapani financované firmou ze země bývalého okupanta.
    STILGAR
    STILGAR --- ---
    Bukkoroshite yaru zo!
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Wataši wa Haraduru ni wakarimasen.

    (jen tak, abych přispěl ke všeobecnému zmatení :-))
    MYYSHA
    MYYSHA --- ---
    Něpanimáju řeči Haraldova kmene.
    HARALD
    HARALD --- ---
    невозможно сравнивать оккупационную армию с единственной базой защитительной натуры. кто это делает только участвует в кампании финансированой фирмой из стороны бывшего захватчика.
    STILGAR
    STILGAR --- ---
    Wyswietlowacz?
    HARALD
    HARALD --- ---
    STILGAR: ty máš zřejmě chuť táhnout vozík s ostatky "zlikvidovaného" okupanta :-)

    STILGAR
    STILGAR --- ---
    Ano ano, dlouho jsme tu neměli vojska spřátelených armád...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    STILGAR: to je jen otazka casu, brzo tady budeme mit okupacni pevnost s ambasadnim statutem :)
    FIN
    FIN --- ---
    lol. tak s tím bych u naší češtinářky asi neuspěl...
    STILGAR
    STILGAR --- ---
    MYYSHA: No a když narazíš na skupinu překládající OOTS, vytvoříš si mylný dojem, že jsou to všechno gramatičtí náckové.


    FIN: Co se týče toho že jsou amíci stejní... kde přesně tvrdím, že to tu taky není sám dement? ;)

    No nic, navrhuju enough flamewars, stejně vyřešíme kulový. Dokud mě od amíků dělí oceán, nevadí mi.
    MYYSHA
    MYYSHA --- ---
    No a aby jsi narazil na skupinku čtoucí OOTS, utvoříš si milný dojem, že všichni przní češtinu.
    FIN
    FIN --- ---
    STILGAR: mohu tě s několika seznámit. pojem "jak jsou ti američané dneska dementní" je jedna z největších současných evropských demencí. jsou úplně stejní jako my.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Jestli mohu take ohrat sve polinko v ohni, doposud jsem taktez potkal jednoho anglicky mluviciho francouze na petset nemluvicich. A ten jeden studoval pet let v americe a vyjadroval se o svobodnem narodu vezkrze hanlivymi slovy :o)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NAVARA: + ty jejich roje jsou vzhledem k jejich poctu vetsi :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    STILGAR: pokud ti bude stacit z dalsi prvni ruky :)

    potkal jsem tam behem 4 mesicu jak hnupy, tak inteligentni lidi - a oboji skupiny se stylem "svuj k svemu" sdruzuji do roju, staci tedy aby jsi narazil na tu prvni skupinku a razem si ucinis milny dojem.
    STILGAR
    STILGAR --- ---
    Ano, internety se zasloužily především o masivní rozšíření engrish.

    Na nedemenci amíků začnu věřit až nedementního amíka potkám nebo o něm uslyším z důvěryhodného zdroje. (Ok, jednoho jsem sice potkal, ale ten učil na univerzitě, od někoho takového je jistá úroveň nedemence očekávatelná bez ohledu na národnost.)
    A podle toho co vyprávěl spolužák ze střední po ročním pobytu v améru, čistá koncentrovaná demence se tam na něj valila ze všech stran.
    FIN
    FIN --- ---
    MYYSHA: ano, zeměpis by vylepšit mohli. obecně. i když zobecňovat je hloupé, souhlasím s tím, že obecně mají evropani lepší zeměpisný přehled. ozkoušeno na lidech.

    co se té paříže týče, možná dochází ke změnám. mladé generace. italové taky bývali tupí a dnes omladina vesele šprechtí na on-linovkách anglicky. mají těžký přízvuk a poznat italsko/řeckou angličtinu jde poměrně snadno, ovšem domluví se. před takovými 15 lety to ale bylo otřesné. samozřejmě, v římě se člověk taky jaksi domluvil, jinde v itálii už vůbec, ale neuměli. a co říkali známí, kteří pořádali nájezdy na francii místo do itálie, byli na tom frantíci dost podobně. možná teh internetz a on-line MMorpgs něco změnily :-)
    MYYSHA
    MYYSHA --- ---
    Fin, fyi, já se v Paříži anglicky domluvil prakticky všude, v Madridu prakticky nikde.
    Američani nejsou tupí jako národ, ale úroveň jejich vzdělávání je podstatně níže než evropská, co se zeměpisu mimo USA a přírodních věd týče, to nikdo nepopře.
    FIN
    FIN --- ---
    STILGAR: zbav už se té moderní a nablblé představy, jací jsou amíci blbci. byť nám to tady ve střední evropě frčí, je to hluboký omyl.

    moji vedoucí jazykoví ignoranti jsou francouzi a italové. španěle částečně chápu, protože španělsky například mluví většina jižní a střední ameriky, tudíž je to světový jazyk (byť my středoevropané to občas nepostřehneme) a tudíž si mohou myslet, že další jazyky tolik nepotřebují. italština ovšem světovým jazykem nebyla nikdy a u francouzštiny to pominulo před staletím či dvěma a oni si toho (že už to není světový jazyk) ještě nestačili všimnout, chudáčci :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam