• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    PROMETHEA: myslím že ti postačí antibakteriální mýdlo a důkladně opláchnout...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PROMETHEA: ten gel pouzij tak, ze ho natres na kalicha pak kalich velice dukladne omyjes, jinak to bude dost stipat... ale stejne to nebude zadna skvela desinfekce, gel je hsutej a do vsech zahybu nepronikne.mozna spis dezinfikovat ponorenim do lihu treba
    AETHER
    AETHER --- ---
    PROMETHEA: a neco jako savo tam sezenes?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PROMETHEA: jestli je to krátkodobá cesta a nebudeš mít ani možnost vyvařit někde v ešusu, tak bych si vzala vlhčený ubrousky, na umývání během jednoho cyklu to v nejhorším stačí, pak omýt někde pod vodou, zabalit do sáčku a doma pořádně vyvařit.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    mate nekdo zkusenost s dezinfekci kalichu, kdyz nemam moznost vyvarit, a pred cestou do zeme s nizkym hyg. standardem jsem si nesehnala dezinf. tablety?

    mam tu takovy ty alkoholovy gely na ruce, ale na nich pisou, nepouzivat na sliznice
    leda ze bych ten alkohol nechala vyprchat, myslite, ze to je reseni?
    nebo napada nekoho neco jineho?

    diky
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    NENUPHAR: QUANTI: KETHAMINA: ženský, to začíná vypadat na slušnej výzkum. Není tu někdo schopnej, kdo by na to ulovil grant od EU? :-)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    NENUPHAR: já teda žiju v představě, že každý můj cyklus je ovulacni, atc neberu už celkem dlouho.

    Změny tekutiny a její vodnatosti nebo hustoty pozoruji dle délky krvácení. Mám v Androidu apikaci menstruacniho kalendáře a když je krev hustejsi menstruuji tak 3 dny, ale bolestive nebo je ridsi, trvá to 5 a víc dnů, ale vylivam jednou denně.

    Hlavně dle koncentrace moči - její barvy vidím tekutiny a ikdyz do sebe naleju hektolitr moč je tmavá, krev je hustá a nezapnu kozacky přes lýtko, jak mám zavodnene tělo ...a vidím spojitost se spánkem - cca týden před menses, je jedno kdy,jako zda přes den nebo noc, když spím 8h a víc, průběh je hladký a kalich drží, jak pribitej. Když jedu nadoraz a spím málo, hustota je vysoká a kalich protéká.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NENUPHAR: taky mám ten pocit, asi to budu prostě dál prostřídávat.
    LILY: potom, co jsem se dočetla o poševním hlenu, bych skoro tipla, že ovulační je ten víc slizký :) ale samozřejmě krk za to nedám.
    LILY
    LILY --- ---
    NENUPHAR: ..by mě zajímalo, který z těch cyklů je ovulační a který ne. Momentáně mám ten, kdy kalíšek drží, tak abych věděla, jeslti z toho může být nějaké potomstvo :)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    QUANTI: jo, k tomu bych taky něco měla, začala jsem se docela sledovat během menstruace, čím víc je ta menstruační krev "slizká" a pochva uvnitř měkká, tím hůř kalíšek drží a přilne. Zjistila jsem že prostě některé cykly to vůbec nejde a musím mít tampony, nebo třeba jen na ty silnější dny, pak zase to je další měsíc v pohodě. Já mám menstruaci fakt docela silnou, třeba teď jsem vylévala co 2 hodiny :) a kalíšek držel perfektně, sliznice uvnitř pochvy byla totiž taková drsná a pevná a vytékající krev hodně vodová., Myslím že to nějak souvisí s tím zda je cyklus ovulační či ne. Ale jsem spokojená, vložky jsem vždycky nesnášela a tampony taky nic moc, sice to občas nevýjde ale ekologická a ekonomická stránka věci není uplně nedůležitá...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    JAMEELA: Dobré vědět. :-)
    LILY
    LILY --- ---
    MAGGIE: každému vyhovuje jiný typ, ale pořídila bych větší velikost
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    jaký typ byste mi doporučily po dvou porodech? díky za rady
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    hlásím výsledek neplánovaného pokusu: omylem jsem hodila kalíšek do pračky s ručníky a kapesníky a vyprala na 90 - je jako novej :-)))
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    Pokud mi kalíšek protejká, je to čistě tím, že ho mám blbě vloženej nebo to může způsobovat i to, že mám malou velikost?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KETHAMINA: nojo, nechce se mi zaměstnavatele okrádat :) vzhledem k tomu, že mi to většinou vychází na víkend... :D
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    QUANTI: měla jsi ušetřit na koupi odběrem v práci :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    tak já aktuálně na kalíšek rezignovala, ráno mi nešel vyndat ani ve vaně a přes den neustále protejkal (pozoruju v posledních měsících velkou intenzitu poševního hlenu i během menstruace a ta mrcha prostě nepřilne). Vzdávám to, nakoupila jsem si vložky a tampóny, už na to nemám nervy :)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DIVA: podobně jako LAURA mám IUD + velký kalíšek, velká intenzita, pár měsíců mi trvalo naučit se zavádění kalíšku. Při té intenzitě je kalíšek jediná důstojná možnost, bo tampony se s IUD prej nemaj kombinovat.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    taky tak, porat stejny... ale problem se spatnym rozeviranim mam od zacatku a mam pocit ze to neni velikosti, LadyCup se rozevira oproti tomu sam :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    KAROLKA: mám mooncup už několik let a je pořád stejně pevný. naopak uvažuju jestli dřív nebyl pružnější .)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Poslední dobou mám taky s kalíškem problém- mám MeLunu myslím S a přijde mi, že časem nějak hodně změknul, takže mám vždycky celkem dost práce s tím, aby se otevřel, vůbec se mu nechce tak s ním musím různě kroutit a myslím, že se pak ani nevytvoří ten podtlak.Kalíšek pak protéká. Nestalo se Vám to taky někomu?Dřív to bylo v pohodě, tak nevím, jestli mám koupit novej nebo dělám něco blbě, mám ho zatím asi 2 roky.
    DIVA
    DIVA --- ---
    jsem čerstvou nositelkou nehormonálního nitroděložního tělíska a vypadá to že se budu muset vzdát kalíšku. nevím čím to přesně vlastně je (jestli tou intenzitou, těžko soudit) ale kolem kalíšku se děje něco jako splav :/ kdybych to tušila..
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    GABBIANO: Můžeme si podat ruce, až na to že já mám mozek zatím jenom vykojenej :/. Jdu tlouct hlavou o stěnu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam