LALOBA:
Moje hlediska:
- potřebuju, aby mi vydržel bez výměny dlouho, ne se musel po dvou nebo čtyřech hodinách vylívat (od dubna do října pracuju v terénu)
- potřebuju aby dobře držel (pracuju většinu doby fyzicky, často ve všelijak zkroucených polohách, často zvedám a přenáším těžké věci)
- potřebuju, aby mě v těch zkroucených polohách moc netlačil na močák (jsem letitý klient urologické ambulance)
Technicky: Každá užitná vlastnost nějakého výrobku je dána jeho vlastností materiálovou. Jeho zpracováním, tvarem. Tedy zkoumám, jaký musí výrobek být, aby splňoval to, co od něj potřebuju. Protože když jsem vybrala víceméně náhodně losem, bylo to, obávám se, kousek vedle. Meluna XL Soft je sice teoreticky přesně to, co by mi mělo vyhovovat vzhledem k věku a počtu porodů, ale zdá se mi dost dlouhá na ty moje pracovní polohy a hlavně příliš měkká, má tendence se krčit a odchlipovat. Proto přemýšlím o něčem tužším. Ne botičky z krokodýlí kůže, spíš pohorky z hověziny s vyztuženou špicí. :-)
Ekologičnost (ta je snad u všech kalíšků, ne?), domácí původ, celkový dojem, dyzajn a barva jsou mi naprosto jedno. K ceně přihlížím, ale rozhodující není. Stovka nebo dvě navíc za něco, co bude sloužit bez problému nebo výrazně bezproblémověji, je pakatel.