• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    BILBAO_NEGRO
    BILBAO_NEGRO --- ---
    Takže doporučuju se radši zadlužit a vzít si vlastní bytek na úvěr a tím nekrmit realitky, semeniště podfukářů...
    BILBAO_NEGRO
    BILBAO_NEGRO --- ---
    realitní makléři jsou fakt největší PÓVL... Mam s nima nejhorší zkušenosti... Jednou, bylo to před Vánocema, jsme si našli byt na pronájem... Ta makléřka nás vyloženě donutila, ať ji složíme kauci desítku.. Následovali neskutečný průtahy, storky, že byt se bude ještě rekonstruovat, že ji umřel otec apod... Pak nám po měsíci došlo, že si od nás vlastně vzala takovou vánoční bezúročnou půjčku... Proste SHIT
    WEN
    WEN --- ---
    FUJI_ITA: co sháníš za byt?
    WEN
    WEN --- ---
    MEG:
    ahoj.. předně záleží na tom, zda budeš chctít byt využít jako sídlo firmy..Většina majitelů se obává následků zkrachování, tudíž raději pronajímají byty soukromím osobám. Pokud hodláte v bytě sídlit, nebo ho ve spojitosti s vaší firmou kdekoli uvádět, obrátila bych se rozhodně na agenta, který zajistí smlouvy o pronájmu. Výhoda agentů je také v tom, že nemusíte obíhat byty, která vám nevyhovují. Agent by měl mít představu, co hledáte a tím ušetřit čas oboum stranám. Nehledě na to, že majitel bývá zprostředkovatelem prověřován. (zda je skutečně majitel...)
    Pokud budete byt kupovat, je dobré zjistit na adrese http://www.info.mfcr.cz/ares/ares zda v bytě není už nějaká firma zapsána a zda na bytě neváznou dluhy. I tohle může zařídit vámi pověřený agent.
    Výhoda agenta je taková, že člověk šetří hlavně čas a je zastupován lidmi, kteří dané problematice rozumí.
    Jestli budete hledat pronájem sama, řiďte se vždy tím, jak na Vás majitel působí (budete s ním muset v případě jakýhkoli problémů komunikovat!).
    Zeptejte se, zda pronajímá byt poprvé a pokud ne, jaké má zkušenosti s předchozími nájemci. Pokud si nebudete jistá férovostí smlouvy a pronájmu, raději se poraďte s kvalifikovanou osobou. Slušný majitel do druhého dne počká.
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    CITEKATUS: pověst realitních makléřů je nenávratně v prdeli ... už dávno .)
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    FUJI_ITA: nevím co jsou zač a nemužu za ně mluvit,ale nás si majitel kanceláře dokáže poměrně slušně srovnat...jde mu i o jeho kšefty a když bude mít makléře zevla moc si tím nepomůže...takže třeba tohoto jouu nezodpovědného aspoň třeba odradí od práce makléře...vzheem k tomu jak je důležité mít fakt přehled a kolik věcí se člověk musí naučit mi s jeho přístupem připadá,že je to zas jeden co nám pěkně pošramotí pověst a na to jsou už dneska vysazení všichni makléři t dělají kdekoliv..))))takže ho regulerně práskni..))
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    CITEKATUS: napsal sem mu email a kdyz mi brzo neodpovi s necim hodne slusnym asi jim to napisu. Bojim se ale ze to nebude mit vetsi vyznam, hlavne nejsem prudit ale z mych eskapad kolem schaneni bytu uz sem naprosto zoufalej a pak se jeste objevi takovejhle kreten.
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    CITEKATUS: normáně to nahlas...jak mu sáhnou na provizi už to nikdy neudělá
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    FUJI_ITA: taky bych to hlássila výše,já dokonce nosím na první schůzku i reklamační muster,aby ten člověk hned věděl proč a za jakých podmínek a jak se obrátit na vedení.Co a do kdy od toho čekat.
    Osobně bych vlastně považovala i za problém,že takovou možnost nenabídl hned na začátku.
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    Tenhle clovek me tak extreme nasral ze se o to musim podelit. Tri tydny mu volam kvuli bytu, tri tydny me taha za nos jako ze tam byl zajemce kerej nejni rozhodnutej a at zavolam po vikendu atp. nakonec se mi s nim povedlo domluvit schuzku kdy se ho jeste vyslovne ptam: "Muzu s tim pocitat? prijedou se podivat rodice z jiznich cech tak aby nejezdili zbytecne." samozrejme mi rek ze s tim muzu pocitat poslal jsem mu jeste email na ktery odpovedel a potvrdil mi prohlidku. svete div se v nedeli s rodicema jak debil stepuju dve hodiny na domluveny adrese a pan nebere telefon . btw. ten byt by za to asi ani nestal. Jezis kdyby to zvednul a rek sorry je to pryc pochopim kdyby napsal zpravu ok ale tohle

    Jméno: Jaroslav Hrnčíř

    GSM: 774 490 116

    E-mail: jaroslav.hrncir@bytyihned.cz
    MEG
    MEG --- ---
    WEN: už jsem tu dříve psala, že budu hledat pro firmu služební byt v Pze. sice ještě není jisté, zda to bude pronájem či koupě, ale spíš v počáítku tipuju na ten pronájem.
    jak bych měla postupovat, abych se vyhnula zbytečným komplikacím a šejdířům? je lepší volat na inzeráty nebo zadat agentovi?
    co mi hrozí . mám na mysli jaké triky na mě mohou pronajímatelé (ať už soukr. osoby nebo realitky) vytáhnout?
    budu vděčná za každou praktickou radu. dík! :-)
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    LULLABY:
    MICCIK:
    bohužel musím konstatovat,že se to fakt děje...já inzerovala byt a ikdyž mám exclusivku a paní nechce spolupracovat s nikým jiným a fakt je hrozně milá a já se nažím jak drak...no a nějaký vychcánek mi ukradl fotky, a nbízel to fakt docela dlouho, až když jsem mu začala vyhrožovat žalobou tak toho nechal.
    GREVE
    GREVE --- ---
    NINOTCHKA: Kde konkrétně na tom serveru inzeruje realitka?
    LULLABY
    LULLABY --- ---
    NINOTCHKA: jasne, ale server bezrealitky.cz vazne umoznuje najit si byt bez realitky, to ze majitele skontaktuje realitka i treba na zaklade tohoto inzeratu a nabidne mu smlouvu neni chyba toho serveru, ale majitele a pak mozna vlezlosti realitek
    NINOTCHKA
    NINOTCHKA --- ---
    LULLABY:
    GREVE:
    umožňuje najít i bez realitky,ale také její prostřednictvím...a že si přivlastněj? tak na tom neni přece nic hezkýho...štvě mě klamavá reklama, jednání, kdy přijdete na schůzku s majitelem a je tam i makléř a společně zvyšují cenu..."bylo to tam špatně napsaný"...To není hysterie, to je vztek!
    NINOTCHKA
    NINOTCHKA --- ---
    MISHUGE:
    oči mám stále otevřené a nic...ale dík...
    GREVE
    GREVE --- ---
    MICCIK: Jestlis to nepochopil, tak to její "info" je nepravdivé a hysterické. Server www.bezrealitky.cz opravdu umožňuje najít byt bez realitky.
    MICCIK
    MICCIK --- ---
    NINOTCHKA: ty brdo tak to čumím díky za info
    LULLABY
    LULLABY --- ---
    NINOTCHKA: ja myslim, ze oni (realitky) sjizdej ruzny inzeraty a pak si je proste privlastnej s tim, ze treba majitel ani nevi, ze jeho byt nabizi i realitka... stalo se nam nekolikrat, ze majitel pak rek, ze ani nevedel, ze ten jeho byt nabizej... kolikrat makleri nemaji ani zadny informace o tom co majitel vyzaduje a museji to zjistovat
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    Teda dobrý makléř
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam