• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    MINIBUBBLE
    MINIBUBBLE --- ---
    MISHUGE: Bohužel máš pravdu, týká se to zpravidla častěji levných bytů.. Majitelovi totiž volá nespočet RK, které chtějí byt do nabídky (v horším případě ho bez jeho svolení tajně nabízejí). On ho však často pronajme dříve, než ony ho vyinzerují. Ale zpětně jim vědět nedá, že tak učinil (to je ovšem vina majitele. práce rk je si svou databázi aktualizovat, ale často vynechávají tyto levnější zakázky, které se hrozně rychle pronajímají, to je velká chyba zase jejich). Nicméně, hrubost RK zažívám paradoxně sama, například ve snaze o spolupráci s nimi. Občas mě jejich nevzdělanost a neschopnost až šokuje... Ale dejme trhu čas, on se změní.. Já se s tím setkávám všude... Od koupě pračky přes zavolání taxíka. Buď tam taxík nemůže přijet (a já stojím před jedním jejich firmy) anebo pračku nemají, ale inzerují jí.
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    MINIBUBBLE: ano mas pravdu, trochu vic jsem to popletla. kamaradka,která ma RK říkla o tomto programku s tím,že to nestahujou..né,že to program neumí..pardon

    Ale stejnak si myslím,že to je regulérní klamání spotrebitele, nechavat v nabídce neautalní veci.
    Jednou jsem volala do jakési rk a ptala jsem se na tri byty.Byly to tři telefonany,pac tu nabídku meli tak rozsahlou,že když jsem něco zajímavého našla,okamžitě jsem volala (samozrejmne jsem to mohla projet v klidu céle a pak volat;)
    Po třetím volaní me ženská tak hrubě odbyla, že jako to jsem zase já?takhle tu přece bude do vecera. Rekla jsme jí,ze si za to muze sama..a nikdy už víc
    WEN
    WEN --- ---
    TXO: no.. buď rád za čestného makléře..:( ten se tam asi jako jedinej byl podívat..
    reality může dělat každej kokot.. (nerikam, ze jsou vsichni kokoti, to ne) no a tak to pak podle toho vypada..

    je to škoda.. misto toho, aby se to zacalo prosívat mi pripadá, že je to pořád horší.. (no a v Praze extra)
    TXO
    TXO --- ---
    Povzdych.

    Tak som trocha v poslednej dobe nakukol do prazskeho realitneho trhu a dojem mam z toho taky, ze to je zumpa. Len par postrehov.

    - fotky su z drtivej vacsiny strasne. Nechapem, naucit sa par zakladnych pravidiel fotenia stoji 1 vecer za googlom.
    - fotky su vacsinou urobene tak, ze klamu, neukazuju skutocny stav veci

    Bol som na zatial styroch prehliadkach.

    - Jedna ukazala cestneho maklera.
    - Druhy makler tvrdil, ze pozemok ma 2500 a je tam mozno stavat. V skutocnosti mal tak 1000 a bola to zahrada v zahradkarskej oblasti.
    - Treti tiez tvrdil, tvrdil, ze pozemok je vacsi nez v skutocnosti.
    - Stvrty dokonca tvrdil, ze je v istom mestecku. V skutocnosti bol v dedine 4km za - vysvetlenie? Ze je to rovnaka posta!!. Fotka na webe z ineho pozemku..

    V dalsom pripade makler tvrdil, ze cena je taka a bola samozrejme vacsia.

    A to som este neriesil detaily.

    To mam taku smolu, ci to je celkovy stav veci?
    MINIBUBBLE
    MINIBUBBLE --- ---
    MISHUGE: Osobně dělám v RK a software, který neumí stáhnout zakázky zpět, je dost nesmysl.. Přeci nebudou zakázky někde viset věčně. Dle mého názoru je to i zažalovatelné.. Spíše si myslím, že si RK zakoupený software málo hlídají. Mezi ním a realitními servery totiž často vznikají programové neshody, proto je potřeba téměř vždy s pomocí technické podpory nastavení upravit. Stáhnutí zakázky z webu je však základní funkcí takového programu. A ohledně Sreality - dle mého názoru je to nejkvalitnější realitní web v ČR, alespoň co se aktualizace zakázek týče. Při exportu (komunikace s daným webem z RK - manuálně ovládaná!!) se tam změny projeví vždy okamžitě, narozdíl od mnoha jiných serverů. Tedy - visící zakázky na serverech jsou z 99% záležitostí RK. Je-li to problémem webu, mají RK právo na navrácení peněz a kompenzaci, přecijen je to placená služba. :)
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    nejnavstevovanejsí je myslím sreality.cz tam tez nabídky nerusej. co jsem slysela existuje soft pro realitky,který to tam hází, ale uz neumí opačnou funkci..(mluvím o pripadu,kdy byt se proda a maklar ví,že byt už není k mání..v momente,kdy to nevi je to trosku pochopitelné)
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: pravda.. proto by měl makléř vyvinout alespoň snahu aktualizovat svoji databázi alespoň jednou týdně.. což se moc neděje:(
    WEN
    WEN --- ---
    Takže je to hlavně zodpovědnost makléře!

    WEN
    WEN --- ---
    MISHUGE:
    GREVE:

    je to špatnej systém odměňování, když jsem chtěla dělat v realitce v Plzni (jako Prahu pro Plzeň) tak jsem měla i prachy za to, že mám hodně inzerátů.. čim víc tim líp.
    Ono to vypadá líp, když máš hafo nabídek.
    Problém ovšem nastává, když to RK nezvládne (nebo spíš nezvládne svý makléře).. takhle to pak dopadá..
    Ovšem v tý druhý RK (pražský) jsme nic takovýho neměli..
    Ono na realitnim trhu se dá čekat cokoliv
    GREVE
    GREVE --- ---
    WEN: A co z toho vlastně mají, že mají neaktuální nabídku. Ta asistenka se ani nepokoušela nabízet něco jinýho, pořád jenom opakovala, že mám čekat, až se ozve makléřka.
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    WEN: no to me vzdycky totalne nasralo, .clovek obvolava maklere protoze sance na odpoved pres email je nulova ... a pak stejnak zjistí,ze uz ten byt nemají..tech zbytečně provolanejch penez..uff
    WEN
    WEN --- ---
    GREVE: přeci nepotřebuju prodávat.. stačí, když maj v portoliu 150 bytů.. který ovšem nejsou aktuální..
    GREVE
    GREVE --- ---
    AAA byty - zájemce o byt se dovolá pouze asistentce, která neposkytuje žádné informace o bytu, jenom domlouvá prohlídky. Takže když se chcete na něco zeptat, nemůžete. Telefonní číslo na makléřku je tajné. Když už se rozhodnete se na byt podívat, tak máte čekat, až vám zavolá makléřka. Ale ona nezavolá. Ani po čtyřech (!!!) urgencích a dvou týdnech čekání...
    CIA
    CIA --- ---
    ANTALSTASEK: Tak Reality seriozně je vůbec sebranka a banda lhářů. Měl jsem tu čest mluvit s dvěma lidmi od nich. Ten první mě strašně aktivně (takovým tím vlezlým Herbalife stylem) přesvědčoval, že za dva dny přivede spoustu zájemců na prohlídku a že si mám rezervovat dvě hodiny času na všechny ty lidi. Ten den odpoledne jsem se mu zkoušel volat, abych si to potvrdil a nebral mi telefon. Dovolal jsem se na jeho kolegu a ten mi slíbil, že vzkaz předá. Jak se později ukázalo, předal velký kulový.
    Volal jsem tedy tomu prvnímu asi 15 minut po plánovaném začátku prohlídek - nebral telefon. Jeho kolegovi jsem se opět dovolal a z něj vypadlo, že ten první šel na derby a že mi asi zapoměl zavolat, že mu všichni (?!) zájemci odřekli prohlídku a přijdou příští týden (jak by asi mohli, když se se mnou nikdo z Reality seriozně nedomluvil na tom, jestli vůbec budu v tom týdnu v ČR?!) a že ať mu nevolám, že mi to stejně nevezme, protože by mě neslyšel...
    Jak jsem většinou mírný, tak tohohle idiota jsem seřval. Vymlouval se, že se tohle stalo jeho kolegovi poprvé a že by za něj jinak dal ruku do ohně.
    Už jen ze sportu jsem mu dal druhou šanci, když se nabídl, že si to vezme na starosti sám a že se mi za týden ozve s plánem schůzek.
    Tenhle trouba se samozřejmě taky neozval a když jsem mu zavolal sám, tak se vymlouval, že se mi nemohl ozvat, protože byl na svatbě...

    Takže po téhle zkušenosti mohu říct, že Reality seriozně nejsou ani náhodou seriozní společnost a VELMI DŮRAZNĚ RADÍM SE NA JAKOUKOLI NABÍDKU SPOLUPRÁCE Z JEJICH STRANY VYKAŠLAT!!! Je vidět, že nejsem sám...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WEN: Reagoval jsem na
    GREVE:
    WEN
    WEN --- ---
    COWBOY: jojo.. takhle jsem to myslela.. to že bych měla skládat celou částku k realitce ani neuvažuju
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WEN: Jinak. Zálohu skládá klient u nás, kupní cenu skládá u advokáta do úschovy a od určité výše provize tu úschovu platíme my.
    WEN
    WEN --- ---
    COWBOY: nevim jak to uplně je.. vim, že na nějaký sumy stačila depozitní úschova.. to, že si pak rk platí úschovu advokátní je jen dobře..
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WEN: No nevím. My využíváme advokátní úschovu a při výši provize nad 80.000,- ji platíme my.
    WEN
    WEN --- ---
    GREVE: depozitní úschovu, že jo.. to ale většinou jenom na rezervační poplatek.. zbytek šel k notáři nebo advokátovi, popř. k bance. Většinou RK řikaj, že depozitní úschova je na rozdíl od ostatních zadarmiko..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam