COWBOY: tak tak, na obou stranách jsou vyčůránci i ti slušní
my jsme minulý týden prodali 2+kk v Praze svépomocí. prodávali jsme ho od půlky září a za tu dobu jsme měli 3 makléře.
první na to hodil totální bobek - realitku České spořitelny nebrat, konkrétně nebrat p. Doležálka. za celou dobu nebyl schopný dotlačit ani jednoho zájemce a i ta komunikace s ním byla spíš nekomunikace. první měsíc měl exkluzivitu, pak jsme mu ji vypověděli a nakonec v lednu jsme ho kopli do zadku úplně. i tak ještě nějaký čas bez smlouvy byt nabízeli.
od půlky října jsme měli druhého, a toho naopak můžu pouze doporučit. p. Tomášek se snažil a i přes blbou "krizovou" situaci k nám dotlačil cca 15 zájemců, z nichž 4 byli opravdu na vážkách. Nakonec ale měl smůlu, protože jsme byt prodali svépomocí. zabrala kombinace vyčerpávající popis na bezrealitky.cz a hlavně cedule na lodžii, na kterou se nám ozvalo asi 10 lidí a nakonec i kupující se k nám dostal přes tuhle ceduli.
třetí je kapitola sama pro sebe, už zde několikrát zmiňovaný Kubík. když byl u nás na návštěvě, tak nám z něj potom asi hodinu hučelo v hlavě a hlavy jsme měli jak pátrací balóny. na prohlídku ale nedotlačil nikoho. pravda, angažoval se až po novém roce. ale i tak mně pobavil, když jsem mu oznámil, že už je byt zarezervován a aby stáhnul své nabídky, tak mi řekl, že se mi zrovna chystal volat, že má dva zájemce... :))
na úplný závěr musím napsat, že nám bylo samozřejmě Tomáška líto, protože on jedinej se snažil, ale podle smlouvy by neměl dostat nic, takže jsme se s manželkou velice rychle dohodli, že i tak od nás dostane menší odměnu. rozhodně nemáme peněz nazbyt, ale chtěli jsme aspoň cenou útěchy ocenit jeho služby .)