• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JPS: přízemí, stav domu, adresa,...
    JPS
    JPS --- ---
    GREVE: no a to se s tou cenou dostáváš oklikou k mému příspěvku, kde jsem psal, že za 1,4M opravdu prodá jen někdo, kdo nutně potřebuje.

    nelze napsat 2+kk má stát tolik a tolik. je tam příliš mnoho proměnných a zrovna u nás ty proměnné cenu zvyšovaly (až na ty okna, která jsou původní).

    máš vlastnictví OV/DV, před rekonstrukcí/po rekonstrukci, lodžie ano/ne/zasklená, sklep ano/ne, nová okna ano/ne, vestavěné skříně ano/ne atd.
    JPS
    JPS --- ---
    a když už jsem se dneska rozepsal, tak ještě přidám drobnou zkušenost s RK CHIRŠ

    mají podmínky, které asi někteří prodávající nepřenesou přes srdce, aspoň ženský, který uvažujou jako moje lepší polovička

    1) prodávají holý "hotelový pokoj", takže veškeré osobní věci (ručníky, kartáčky, fotky...) vyklidit pryč. doslova mají v manuálu radu, že na dobu prodeje a prohlídek doporučují pronajmout si nějakou garáž nebo sklep a tam všechny "krámy" odvézt

    2) prodávající se nesmí zúčastnit prohlídek

    bylo mi jasné, že manželka tyhle dva body nezkousne, takže jsem paní pořádně vyzpovídal a nechal se inspirovat, protože mj. mi řekla, že asi největší úspěchy s cedulemi na oknech nebo balkonech. nechali jsme se inspirovat, po novém roce jsme vylepili pořádnou ceduli na lodžii a opravdu to zafungovalo.
    GREVE
    GREVE --- ---
    JPS: To je trochu smutné. Jestli se to stalo někdy během posledního měsíce, tak to docela chápu, protože za 2+kk v Krči bych opravdu očekával spíš 1,4 miliónu než o milión víc. Každopádně gratulu k opravdu podařenému prodeji.
    Co se týče krize, tak ono to sice tak z inzerátů nevypadá, ale slevy 30% se skutečně dějou. Ne každý prodávají je pochopitelně ochoten na to přistoupit, ale někteří ano a pak ta cena stojí za to. Na druhou stranu jsou i kupující, kteří se v tom nevyznají a zbytečně kupují předražené byty.
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: samozřejmě, ale už mi tím schvalováním v bance blokuje prodej.
    teda aspoň my to bereme tak, že když si s někým plácneme, tak to dodržíme.

    v létě jsme byli v opačné pozici, když jsme kupovali pozemek na hypo, takže to známe i z téhle strany.
    JPS
    JPS --- ---
    jiná perlička s prodejem - přijeli k nám zájemci z jižních Čech - mladý kluk s mladou holkou, oba tak cca 25. moc se jim to líbilo a mezi řečí se ta díávčina ptala manželky, proč to prodáváme pod cenou...

    zmatená odpověď: ale my to neprodáváme pod cenou...
    10 minut po jejich odchodu volal makléř, že se kluk přehlídl a zapsal si cenu 1,4M. na to klukovi řekl, že za tuhle cenu by se k nám nastěhoval sám a nikoho tam nepustil :))

    chudák kluk, ten to bude mít od přítulkyně asi hodně dlouho na talíři :))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JPS: Když nemá hypo schválenou, tak přeci nepodepisuješ smlouvu.
    Prostě týden po prodeji máš peníze tak jako tak.:-))
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: rozdíl je, že hypo nemusí dostat. pokud samozřejmě už nemá nějaký rámec domluvený
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JPS: Jaký je rozdíl mezi hotovostí a hypo? Peníze máš tak jako tak nejpozději do týdne na účtu.
    JPS
    JPS --- ---
    JPS: jenom dodatek k naší prodejní ceně - jedná se o peníze v hotovosti, které máme týden po prodeji už na účtu. mohli jsme pár dní počkat, zda se jiná vážná zájemkyně během 3 dnů rozhodne koupit za cenu 2,4M, ale raději jsme vzali vrabce v hrsti.
    tak, teď už je to kompletní :)
    JPS
    JPS --- ---
    ZZGERO: no my jsme s nikým jiným, než s p. Doležálkem nejednali, takže tomu o té kolegyni spíš nevěřím, ale to není podstatné. já ho nepomlouvám, za svým názorem a hlavně za zkušeností si stojím. od toho tu tohle auditko přece je.

    podstatné pro nás bylo, že nevyvíjel žádnou aktivitu. popis bytu i foto dostal od nás, i tak se tam vloudilo několik chyb. nepřišel s žádným návrhem, co jak zlepšit apod. to jsou podle mě služby naprd. když to srovnám s Tomáškem, který točil inzeráty na různých serverech, mírně je obměňoval apod., tak ta neaktivita úplně bije do očí.

    mimochodem, v září a říjnu se v Krči byty 3+1 opravdu neprodávaly za 2,7M. začínaly na 3M :)
    aby tedy byly informace kompletní, tak jsme od listopadu snížili cenu na 2,4 a prodali jsme za 2,35M, přičemž nás např. p. Kubík (i několik dalších makléřů se svými klienty) přesvědčoval, že cena by měla být tak 2,0 až 2,15M maximálně.

    já to vidím tak, že v současné chvíli v podstatě nikdo neví, kolik byty mají stát. na jedné straně jsou kupující masírováni novinami, že byty půjdou rapidně dolů, ale jak vidno, ono to zase o tolik dolů nejde. žádná sleva 30 % apod. se nekoná.
    na druhé straně prodávající (pokud opravdu nepotřebují nutně peníze za každou cenu) samozřejmě nechtějí na nějakou markantní slevu přistoupit.

    perlička na závěr: makléř radil našemu kupujícímu, že má od naší ceny odečíst 10 %, a to ani tu cenu nevěděl. to jen dokazuje současný zmatek na trhu s byty.

    P.S.: i když se to nedozvím, tak určitě budu mít dobré spaní, ale zajímalo by mě, z jakého důvodu a hlavně kdy nám chtěl tu smlouvu vypovědět :)
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    JPS: Abych se zastal pana Doležálka, kterého znám a který tuhle zakázku dostal po své kolegyni, která končila (a rozhodně z té zakázky nebyl nadšený...:) ) a i on chtěl Vám vypovět smlouvu, tak prodávat byt 2+kk za počáteční cenu 2.700.000 Kč, to je trochu mooc...když za tu cenu se v té lokalitě (Praha - Krč) prodávají byty 3+1....

    zajímalo by mě, za kolik jste nakonec byt prodaly ??

    zajímalo by
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: holt je to novinka na trhu :)))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JPS: Přesně tak. Tohle slyším poprvé.
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: s čím ses nesetkal? s cenou útěchy? :))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JPS: Tak s tímhle jsem se ještě nesetkal. Stalo se mi, že mi prodávající po prodeji nabízel provizi, ale já ho vždy odmítl, že už jsem jednu provizi dostal.:-)
    Častěji se mi stává, že mi prodávající nebo kupující navrhují, abychom realitku obešli, že na tom vyděláme všichni.:-)) To mě vždy pobaví.
    JPS
    JPS --- ---
    SELLIGAN: jinak realitky mají svoji asociaci (http://www.arkcr.cz/?c_id=286), takže určitě mají i svůj kodex, který by měli dodržovat. mrkni se, jestli jsou jejich členem, a kdyžtak je můžeš zkusit zmáčknout i přes ARK
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: tak tak, na obou stranách jsou vyčůránci i ti slušní

    my jsme minulý týden prodali 2+kk v Praze svépomocí. prodávali jsme ho od půlky září a za tu dobu jsme měli 3 makléře.

    první na to hodil totální bobek - realitku České spořitelny nebrat, konkrétně nebrat p. Doležálka. za celou dobu nebyl schopný dotlačit ani jednoho zájemce a i ta komunikace s ním byla spíš nekomunikace. první měsíc měl exkluzivitu, pak jsme mu ji vypověděli a nakonec v lednu jsme ho kopli do zadku úplně. i tak ještě nějaký čas bez smlouvy byt nabízeli.

    od půlky října jsme měli druhého, a toho naopak můžu pouze doporučit. p. Tomášek se snažil a i přes blbou "krizovou" situaci k nám dotlačil cca 15 zájemců, z nichž 4 byli opravdu na vážkách. Nakonec ale měl smůlu, protože jsme byt prodali svépomocí. zabrala kombinace vyčerpávající popis na bezrealitky.cz a hlavně cedule na lodžii, na kterou se nám ozvalo asi 10 lidí a nakonec i kupující se k nám dostal přes tuhle ceduli.

    třetí je kapitola sama pro sebe, už zde několikrát zmiňovaný Kubík. když byl u nás na návštěvě, tak nám z něj potom asi hodinu hučelo v hlavě a hlavy jsme měli jak pátrací balóny. na prohlídku ale nedotlačil nikoho. pravda, angažoval se až po novém roce. ale i tak mně pobavil, když jsem mu oznámil, že už je byt zarezervován a aby stáhnul své nabídky, tak mi řekl, že se mi zrovna chystal volat, že má dva zájemce... :))

    na úplný závěr musím napsat, že nám bylo samozřejmě Tomáška líto, protože on jedinej se snažil, ale podle smlouvy by neměl dostat nic, takže jsme se s manželkou velice rychle dohodli, že i tak od nás dostane menší odměnu. rozhodně nemáme peněz nazbyt, ale chtěli jsme aspoň cenou útěchy ocenit jeho služby .)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    JPS: diky..zkusime je jeste zmacknout

    COWBOY: no, ja nepomlouvam to bych si nedovolila, to vsechno je bohuzel hola pravda,ale nevyslovne me tesi, ze jsme dostali aspon penize pro majitele :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    SELLIGAN: Ty jo, tak to jsou podvodníci nejvyššího kalibru!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam