• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    JPS: Abych se zastal pana Doležálka, kterého znám a který tuhle zakázku dostal po své kolegyni, která končila (a rozhodně z té zakázky nebyl nadšený...:) ) a i on chtěl Vám vypovět smlouvu, tak prodávat byt 2+kk za počáteční cenu 2.700.000 Kč, to je trochu mooc...když za tu cenu se v té lokalitě (Praha - Krč) prodávají byty 3+1....

    zajímalo by mě, za kolik jste nakonec byt prodaly ??

    zajímalo by
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: holt je to novinka na trhu :)))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JPS: Přesně tak. Tohle slyším poprvé.
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: s čím ses nesetkal? s cenou útěchy? :))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JPS: Tak s tímhle jsem se ještě nesetkal. Stalo se mi, že mi prodávající po prodeji nabízel provizi, ale já ho vždy odmítl, že už jsem jednu provizi dostal.:-)
    Častěji se mi stává, že mi prodávající nebo kupující navrhují, abychom realitku obešli, že na tom vyděláme všichni.:-)) To mě vždy pobaví.
    JPS
    JPS --- ---
    SELLIGAN: jinak realitky mají svoji asociaci (http://www.arkcr.cz/?c_id=286), takže určitě mají i svůj kodex, který by měli dodržovat. mrkni se, jestli jsou jejich členem, a kdyžtak je můžeš zkusit zmáčknout i přes ARK
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: tak tak, na obou stranách jsou vyčůránci i ti slušní

    my jsme minulý týden prodali 2+kk v Praze svépomocí. prodávali jsme ho od půlky září a za tu dobu jsme měli 3 makléře.

    první na to hodil totální bobek - realitku České spořitelny nebrat, konkrétně nebrat p. Doležálka. za celou dobu nebyl schopný dotlačit ani jednoho zájemce a i ta komunikace s ním byla spíš nekomunikace. první měsíc měl exkluzivitu, pak jsme mu ji vypověděli a nakonec v lednu jsme ho kopli do zadku úplně. i tak ještě nějaký čas bez smlouvy byt nabízeli.

    od půlky října jsme měli druhého, a toho naopak můžu pouze doporučit. p. Tomášek se snažil a i přes blbou "krizovou" situaci k nám dotlačil cca 15 zájemců, z nichž 4 byli opravdu na vážkách. Nakonec ale měl smůlu, protože jsme byt prodali svépomocí. zabrala kombinace vyčerpávající popis na bezrealitky.cz a hlavně cedule na lodžii, na kterou se nám ozvalo asi 10 lidí a nakonec i kupující se k nám dostal přes tuhle ceduli.

    třetí je kapitola sama pro sebe, už zde několikrát zmiňovaný Kubík. když byl u nás na návštěvě, tak nám z něj potom asi hodinu hučelo v hlavě a hlavy jsme měli jak pátrací balóny. na prohlídku ale nedotlačil nikoho. pravda, angažoval se až po novém roce. ale i tak mně pobavil, když jsem mu oznámil, že už je byt zarezervován a aby stáhnul své nabídky, tak mi řekl, že se mi zrovna chystal volat, že má dva zájemce... :))

    na úplný závěr musím napsat, že nám bylo samozřejmě Tomáška líto, protože on jedinej se snažil, ale podle smlouvy by neměl dostat nic, takže jsme se s manželkou velice rychle dohodli, že i tak od nás dostane menší odměnu. rozhodně nemáme peněz nazbyt, ale chtěli jsme aspoň cenou útěchy ocenit jeho služby .)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    JPS: diky..zkusime je jeste zmacknout

    COWBOY: no, ja nepomlouvam to bych si nedovolila, to vsechno je bohuzel hola pravda,ale nevyslovne me tesi, ze jsme dostali aspon penize pro majitele :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    SELLIGAN: Ty jo, tak to jsou podvodníci nejvyššího kalibru!!
    JPS
    JPS --- ---
    SELLIGAN: z jejich provize se také mají hradit služby advokáta/notáře včetně advokátní úschovy

    teď jsme prodali byt bez realitky a advokát nám udělal smlouvy, advokátní úschovu a zařizování na katastru - to všechno za 15 000 Kč

    ...takže 10 000 za "něco kolem katastru" taky smrdí
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SELLIGAN: Jsou to prostě kujóni.

    Mně zase včera volal majitel jednoho bytu, který prodávám, že mě u něj pomlouval jiný makléř. No prostě život je boj. Pan majitel na základě toho mailu tamtomu makléři ukončil smlouvu.:-)
    JPS
    JPS --- ---
    SELLIGAN: provize je cena za kompletní služby a žádné další poplatky už byste neměly platit (kromě daní)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    GREVE: to kdybych vedela...ale rikali neco ve smyslu, ze z toho se budou cerpat poplatky kolem katastru. Mam kamaradku v jine RK a ta rikala ze o necem takovem v zivote neslysela, ze to uz by melo byt v te provizi...
    JPS
    JPS --- ---
    GREVE: za to, že to takhle pěkně zmanipulovali
    GREVE
    GREVE --- ---
    SELLIGAN: A za co je jako ten manipulační poplatek?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    tak jsme s manzelem zautocili na nadrizene, hnali to po vsech certech a nakonec smlouvu predelali a tech 50 tisic dali tem majitelum. Tak jsem rada, ze jsme to pro ne vybojovali (holt sme blazni)

    tech 10 tis manipulacni poplatek nam teda porad strhnou...s tim neudelali nic
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANTALSTASEK: Zas všechny RK nejsou stejné. Sorry, musím se sebe zastat.:-))
    My teď zase řešíme případ, kdy jsme klientovi sehnali kupce, vyřídili za něj jeho potíže s úřady, exekutory, vyřídili mu občanku a on nakonec prodal nemovitost kupujícímu bez nás. Práce s tím bylo 6 měsíců a nic z toho. No teď to má právník. Jenom abys věděl, že vyčůránky najdeš všude.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SELLIGAN: No to jsou střelci.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---

    MARWIN: Realitnidum
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    SELLIGAN: jmeno RK?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam