• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    CIA
    CIA --- ---
    JPS: Máš to pomotané. Protože většina realitních makléřů si svoji práci představuje tak, že vyvěsí inzerát na sreality.cz a netreality.cz a čeká na telefonáty. Pokud nepřijdou, tak je chyba vždy jen v prodejní ceně a tudíž tlačí prodávajícího s cenou dolů. Čest výjimkám!
    JPS
    JPS --- ---
    ZZGERO: asi to mám v hlavě pomotané, ale mám takovou představu, že realitní makléř by se měl snažit prodat nemovitost a měl by pro to udělat nebo aspoň navrhnout potřebné kroky, protože by měl být odborník.

    myslím si, že se mnou je rozumná řeč a s manželkou taktéž a rozumné argumenty minimálně vyslechneme. a to asi bude rozdíl mezi tebou a ním, protože on nepřicházel s žádnými návrhy.

    bavíme se tady spíš o dojmech.

    abych to uzavřel - nebyli jsme s ním spokojeni, protože neodvedl ani kus práce, kterou by podle nás realitní makléř odvést měl. tolik reference na p. Doležálka z Realitky ČS.
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    JPS: nemohu a ani nechci mluvit za kolegu, takže se vyjádřím pouze k tvému bodu:
    mimochodem, v září a říjnu se v Krči byty 3+1 opravdu neprodávaly za 2,7M. začínaly na 3M :)
    To jsi zjistil kde?? :) Pokud máš známého/známou na KN a máš informace přímo z konkrétních kupních smluv (které jsem zavkladovány právě na KN), tak to jako informaci beru, ale pokud se tak domníváš na základě inzerce na webu...je to dost zavádějící...;)
    vím minimálně o dvou bytech, které se v té lokalitě prodaly v té době prodaly za 2,8M a 2,85M a majitelé začínali inzerci na ceně přes 3M ... ;)

    jinak taky gratuluji k prodeji, cena 2,35M je plně odpovídající. že se vás ostatní makléři snažili stáhnout na cenu 2,0M se ani nedivím...

    proč vám tu smlouvu chtěl vypovědět? třeba já osobně bych 2+kk v krči v té době za 2,7M vůbec nenabral. prostě bych řekl klientovi, ať se nezlobí, ale pokud není ochotný jít s cenou dolů aspon na 2,5-2,4, tak se domnívám,, že je to v tuto chvíli neprodejné a nemůžu mu zajistit úspěšný a rychlý prodej...jinými slovy: nechci tím ztrácet čas, který můžu věnovat na zrealizování jiných zakázek....
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JPS: Tak tohle znám.:-)
    JPS
    JPS --- ---
    JPS: to mi připomíná, že už v listopadu jsme mohli mít prodáno. ženská byt chtěla, všechno bylo supr, jen dojde do banky, aby dostala hypotéku.

    jenže ouha, paní do banky na domluvenou schůzku nedorazila. tak jí potom volali, co se děje, a ona jim řekla, že o ničem neví a žádnou hypotéku nechce. asi byla trochu na hlavu.
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: samozřejmě :)
    byli u nás zájemci, kteří měli v dosahu rodiče, nebo pracují v IKEMu nebo vědeckém ústavu. prostě každý zájemce do toho jde s jinými prioritami
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JPS: přízemí, stav domu, adresa,...
    JPS
    JPS --- ---
    GREVE: no a to se s tou cenou dostáváš oklikou k mému příspěvku, kde jsem psal, že za 1,4M opravdu prodá jen někdo, kdo nutně potřebuje.

    nelze napsat 2+kk má stát tolik a tolik. je tam příliš mnoho proměnných a zrovna u nás ty proměnné cenu zvyšovaly (až na ty okna, která jsou původní).

    máš vlastnictví OV/DV, před rekonstrukcí/po rekonstrukci, lodžie ano/ne/zasklená, sklep ano/ne, nová okna ano/ne, vestavěné skříně ano/ne atd.
    JPS
    JPS --- ---
    a když už jsem se dneska rozepsal, tak ještě přidám drobnou zkušenost s RK CHIRŠ

    mají podmínky, které asi někteří prodávající nepřenesou přes srdce, aspoň ženský, který uvažujou jako moje lepší polovička

    1) prodávají holý "hotelový pokoj", takže veškeré osobní věci (ručníky, kartáčky, fotky...) vyklidit pryč. doslova mají v manuálu radu, že na dobu prodeje a prohlídek doporučují pronajmout si nějakou garáž nebo sklep a tam všechny "krámy" odvézt

    2) prodávající se nesmí zúčastnit prohlídek

    bylo mi jasné, že manželka tyhle dva body nezkousne, takže jsem paní pořádně vyzpovídal a nechal se inspirovat, protože mj. mi řekla, že asi největší úspěchy s cedulemi na oknech nebo balkonech. nechali jsme se inspirovat, po novém roce jsme vylepili pořádnou ceduli na lodžii a opravdu to zafungovalo.
    GREVE
    GREVE --- ---
    JPS: To je trochu smutné. Jestli se to stalo někdy během posledního měsíce, tak to docela chápu, protože za 2+kk v Krči bych opravdu očekával spíš 1,4 miliónu než o milión víc. Každopádně gratulu k opravdu podařenému prodeji.
    Co se týče krize, tak ono to sice tak z inzerátů nevypadá, ale slevy 30% se skutečně dějou. Ne každý prodávají je pochopitelně ochoten na to přistoupit, ale někteří ano a pak ta cena stojí za to. Na druhou stranu jsou i kupující, kteří se v tom nevyznají a zbytečně kupují předražené byty.
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: samozřejmě, ale už mi tím schvalováním v bance blokuje prodej.
    teda aspoň my to bereme tak, že když si s někým plácneme, tak to dodržíme.

    v létě jsme byli v opačné pozici, když jsme kupovali pozemek na hypo, takže to známe i z téhle strany.
    JPS
    JPS --- ---
    jiná perlička s prodejem - přijeli k nám zájemci z jižních Čech - mladý kluk s mladou holkou, oba tak cca 25. moc se jim to líbilo a mezi řečí se ta díávčina ptala manželky, proč to prodáváme pod cenou...

    zmatená odpověď: ale my to neprodáváme pod cenou...
    10 minut po jejich odchodu volal makléř, že se kluk přehlídl a zapsal si cenu 1,4M. na to klukovi řekl, že za tuhle cenu by se k nám nastěhoval sám a nikoho tam nepustil :))

    chudák kluk, ten to bude mít od přítulkyně asi hodně dlouho na talíři :))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JPS: Když nemá hypo schválenou, tak přeci nepodepisuješ smlouvu.
    Prostě týden po prodeji máš peníze tak jako tak.:-))
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: rozdíl je, že hypo nemusí dostat. pokud samozřejmě už nemá nějaký rámec domluvený
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JPS: Jaký je rozdíl mezi hotovostí a hypo? Peníze máš tak jako tak nejpozději do týdne na účtu.
    JPS
    JPS --- ---
    JPS: jenom dodatek k naší prodejní ceně - jedná se o peníze v hotovosti, které máme týden po prodeji už na účtu. mohli jsme pár dní počkat, zda se jiná vážná zájemkyně během 3 dnů rozhodne koupit za cenu 2,4M, ale raději jsme vzali vrabce v hrsti.
    tak, teď už je to kompletní :)
    JPS
    JPS --- ---
    ZZGERO: no my jsme s nikým jiným, než s p. Doležálkem nejednali, takže tomu o té kolegyni spíš nevěřím, ale to není podstatné. já ho nepomlouvám, za svým názorem a hlavně za zkušeností si stojím. od toho tu tohle auditko přece je.

    podstatné pro nás bylo, že nevyvíjel žádnou aktivitu. popis bytu i foto dostal od nás, i tak se tam vloudilo několik chyb. nepřišel s žádným návrhem, co jak zlepšit apod. to jsou podle mě služby naprd. když to srovnám s Tomáškem, který točil inzeráty na různých serverech, mírně je obměňoval apod., tak ta neaktivita úplně bije do očí.

    mimochodem, v září a říjnu se v Krči byty 3+1 opravdu neprodávaly za 2,7M. začínaly na 3M :)
    aby tedy byly informace kompletní, tak jsme od listopadu snížili cenu na 2,4 a prodali jsme za 2,35M, přičemž nás např. p. Kubík (i několik dalších makléřů se svými klienty) přesvědčoval, že cena by měla být tak 2,0 až 2,15M maximálně.

    já to vidím tak, že v současné chvíli v podstatě nikdo neví, kolik byty mají stát. na jedné straně jsou kupující masírováni novinami, že byty půjdou rapidně dolů, ale jak vidno, ono to zase o tolik dolů nejde. žádná sleva 30 % apod. se nekoná.
    na druhé straně prodávající (pokud opravdu nepotřebují nutně peníze za každou cenu) samozřejmě nechtějí na nějakou markantní slevu přistoupit.

    perlička na závěr: makléř radil našemu kupujícímu, že má od naší ceny odečíst 10 %, a to ani tu cenu nevěděl. to jen dokazuje současný zmatek na trhu s byty.

    P.S.: i když se to nedozvím, tak určitě budu mít dobré spaní, ale zajímalo by mě, z jakého důvodu a hlavně kdy nám chtěl tu smlouvu vypovědět :)
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    JPS: Abych se zastal pana Doležálka, kterého znám a který tuhle zakázku dostal po své kolegyni, která končila (a rozhodně z té zakázky nebyl nadšený...:) ) a i on chtěl Vám vypovět smlouvu, tak prodávat byt 2+kk za počáteční cenu 2.700.000 Kč, to je trochu mooc...když za tu cenu se v té lokalitě (Praha - Krč) prodávají byty 3+1....

    zajímalo by mě, za kolik jste nakonec byt prodaly ??

    zajímalo by
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: holt je to novinka na trhu :)))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JPS: Přesně tak. Tohle slyším poprvé.
    JPS
    JPS --- ---
    COWBOY: s čím ses nesetkal? s cenou útěchy? :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam