• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    HOEZO: o rezervacni smlouve nebyla ani rec - rekla mi, ze mi da cislo uctu na CSOB a ze je potreba to uhradit co nejdrive, protoze jsou dalsi zajemci... Jinak jeste přihodim na PragReality - navazuji na můj předchozí příspěvěk - byl mi tedy do mailu nabídnut další byt s přesně udaným časem prohlídky - ten se mi vzhledem k rpacovní době opravdu nehodil, takže jsem obratem nabídla časové rozmezí, kdy jsem schopna být flexibilní. Do druhého dne do 13 hodin mi nebylo odpovězeno (předpokládám, že mail si měla podle pracovní doby přečíst nejp. v 10dopoledne - ale mohla mít schůzky, takže jsem přesto ještě zavolala, kdy telefon mi zvedla ihned. Osvětlila jsem, o co se jedná a jaký čas mi nevyhovuje a řekla mi, že tedy dnes - což byl ten jí stanovený čas prohlídky- tam jsou již zájemci a že se mi v případě nezaplacení rezervace ozve... Dneska mi zavolala ve 14 (!!!) hodin, že je ještě dnes možná prohlídka, protože se dozvěděla, že majitelka bytu prodává ještě byt s jinou kanceláří a že tam musím být nejpozději za pět minut pět (což znamená za necelé tři hodiny od jejího telefonátu), protože pak už tam má prohlídku ta jiná kancelář - a to nemluvím o tom, že mi slibovala, že pokud byt nebude zarezervován, že si můžu vybrat čas libovolně tak, jak se mi bude hodit, když tedy ten předchozí mi nevyhovuje... Tato agentka se jmenuje Alice Neubauerová. Vřele doporučuji !!! :D :D :D
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    GREVE: vid ;-D jo rezervacni smlouva, to zni aj logicky ;) no me tak prislo z vypraveni Tresen, ze ani tu nemela a pokud ano, tak nechapu proc tu najemni smlouvu predem
    GREVE
    GREVE --- ---
    HOEZO: No tak samozřejmě, že při skládání rezervace podepisuješ rezervační smlouvu. Bez toho by to byl opravdu poněkud divoký západ :-)
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    GREVE:
    TRESEN: My jsme teda pri placeni zalohy podepisovali smlouvu (bohuzel nevim jeji nazev), ale byly tam osetreny obe strany a taky pripad kdy se zaloha vraci... Nájmeni smlouvu jsme dostali az o tyden pozdeji. Mozna ze kdyby mela pripraveny tohle... to uz ale nezjistis. Kazdopadne prachy na ruku bez niceho bych taky nedal. Jinak malokdy u sebe makleri nosi najmeni smlouvy...
    GAUNER
    GAUNER --- ---
    zdar,
    dotaz - mátě někdo nějaký zkušenosti s realitkou Ave Real? http://www.avereal.cz
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SIAN: njn zas stavaj se lidem i horsi veci :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SIAN: ja mam jiny zkusenosti s nakupem nemovitosti, dost holy smlouvy dle me stahly z netu bo jinak si to nedokazu vysvetlit, ktery nechteli predem poslat mailem, hrozne protivnej makler kterej na nas neustale tlacil, ve finale sme si koupili pozemek s nelegalni stavbou, takze za me cokoliv s next reality nikdy vic..
    GREVE
    GREVE --- ---
    TRESEN: Chápu. Když ti slíbila, že pošle smlouvu, tak jí měla poslat, cokoliv jiného je neseriózní.
    Na druhou stranu, nejhorší případy bývají ty, kdy zájemce odmítne zaplatit rezervaci před nájemní smlouvu, pak 14 dní diskutujeme o jeho nesmyslných a nelogických požadavcích na úpravu smlouvy, ztratíme tím 10 hodin čistého času a on nám pak slavnostně oznámí, že si našel něco levnějšího. Nechci rozhodně říct, že by to byl tvůj případ, je to jenom taková klasická zkušenost.
    Taky bych chtěl ještě upozornit, že mít s sebou na prohlídce nájemní smlouvu není vůbec běžné. Většinou není žádná předem daná smlouva; její znění se dohaduje po rezervaci na základě požadavků majitele a nájemníka, které bývají dost různé. Připadlo by mi poněkud neseriózní strčit zájemci hotovou smlouvu a říct: "Tohle podepište".

    Ještě něco sháníš? Jestli jo, pošli mi požadavky, třeba bych něco měl.
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    GREVE: stejně tak je mi jasné, že jakékoli "100% zítra" častokrát končí za pár chvil a žádné zítra už se nekoná - každopádně tohle nebyla otázka blokování nabídky, ale toho, že jsem chtěla vidět náj.smlouvu, než zaplatím a kdyby ji měla u sebe, vzhledem k tomu, že věděla o větším počtu zájemců, mohla jsem to vzápětí uhradit - ale já jako klient taky nevyplácnu rezervaci ve výši jednoho nájmu "jentak"...bez přečtení jakéhokoli papíru, že moje investice nebude pouze zaplacením realitce za něco, co pak nebudu akceptovat...
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    GREVE: to jakkoli nevyvracím a přístup akceptuju - ale nechtěla jsem prostě platit rezervaci bez přečtení nájemní smlouvy - kdyby ji u sebe měla, má zaplaceno taktéž druhý den...ale jak říkám - ani mi nedala vědět v čas, na který jsme byly domluveny, že je byt již rezervován a já celé dopoledne visím na mailu a čekám na smlouvu, abych přečetla a co nejrychleji - právě kvůli dalším zájemcům...- zaplatila... a jak řikám - řekla mi, že je byt pryč a v případě zaplacené rezervace nabídku ihned stahují a na internetu stále visí... možná je chyba v komunikaci, každopádně tento přístup nepovažuji za korektní...
    GREVE
    GREVE --- ---
    TRESEN: Nejlepší zkušenosti mám sám se sebou :-)
    Ke tvému zážitku - chápu, že se ti postup této realitky nezdál seriózní. Asi trochu selhala komunikace. Na druhou stranu, jako makléř, který tohle dělá denně, trochu chápu i tu makléřku. Ve většině případů totiž není možné byt zájemci jakkoliv "podržet", pokud nesloží rezervační poplatek. Vypadá to jako chamtivost realitek, ale doopravdy jde jenom o to, aby zájemce projevil skutečně vážný zájem o ten byt. Divila by ses, ale 90% lidí, kteří řeknou, že si byt pronajmou, se posléze vytratí a buď není možné se jim dovolat, nebo ti drze řeknou, že si přece našli něco lepšího, tak co po nich chceš. Z toho často vznikají velké problémy. Na začátku se mi taky stávalo, že někdo slíbil, že o byt má 100% zájem, ať počkáme pár dní a pak podepíšeme nájemní smlouvy. Vždycky (skutečně vždycky) to dopadlo špatně, ti lidé pak ani nezavolali, že nemají zájem.
    Proto, když někdo byt chce, tak logickým následným krokem je složení rezervačního poplatky, po čemž mají obě strany jistotu a klid na sestavení nájemní smlouvy. Pokud byt opravdu chceš, tak se není čeho bát. V případě, že by například majitel požadoval ve smlouvě nesmyslné požadavky, tak naše RK zájemci rezervační poplatek vrací. To znamená, že u rezervace nám primárně nejde o peníze, ale o jistotu. Jestli máš nějaký jiný nápad, jak té jistoty dosáhnout, tak bych si ho rád poslechnul.
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    ráda bych se zeptala, s jakou pražskou realitkou máte dobré zkušenosti...? a naopak bych ráda informovala o neserióznosti realitky PragReality - kde jsem měla zájem o byt, na který jsem se šla podívat a agentce říkám, že o něj mám 100% zájem, ale že chci nejprve vidět nájemní smlouvu, než zaplatím rezervaci a zároveň provizi realitce v hodnotě jednoho měsíčního nájmu plus DPH. Smlouvu u sebe neměla, ani jinak formálně připravená nebyla (v jiné relitce mi dal agent složku s údaji o bytu včetně fotek a kontaktu na něj...), tak mi řekla, že mi nájemní smlouvu pošle druhý den dopoledne, na což jsem jí řekla, že poté zaplatím. Smlouvu mi už neposlala a odpoledne mi volala, že zájemci po mě rezervaci uhradili hned ten druhý den ráno... A jako další neseriózí jednání považuji to, že mi bylo řečeno, že ihned po zaplacení rezervace realitce je nabídka bytu stažena z internetové nabídky a dnes, po dvou dnech, kdy už by tam neměla být, je stále k vidění... Volala jsme na číslo agenta, který to měl údajně vyřizovat a bylo mi řečeno, že to má na starost zase jiný agent, tak si na mne vzala údaje s tím, že jsem řekla, že mám zájem o prohlídku, i když jsem byt jako první už viděla, a žádnou informaci o tom, že by byl byt již blokovaný, mi neposkytla... Buď v tom mají nepořádek a nebo lákají na byty, co už nejsou, aby popř. potenciálnímu klientovi doporučili jiný byt ze své nabídky - samozřejmě mne vyzpovídala, o jaký byt bych měla zájem (rozměry, zařízení atd.), ačkoli jsem volala na konkrétní nabídku...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VITI: na to bych se zeptal pravnika, ale urco to pude :)
    VITI
    VITI --- ---
    POHODAVOLE: ok, dik

    jeste dotaz k vymene 2 bytu - jak na to ? koupit/prodat ? nebo to lze udelat nejak zjednoduseneji ?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VITI: me jen napada: rezervacni smlouva (kdyz je to pres realitku) - smlouva o smlouve budouci kupni - precerpani vaty do zastavy - kupni smlouva - zapsani nabyvatele do katastru - precerpani vaty prodavajicim a zaplaceni dane z prevodu :)
    VITI
    VITI --- ---
    je nekde popsany postup jak spraven (legalne ;-) a bezpecne prodat/koupit nemovitost ?
    TASHA
    TASHA --- ---
    Nemáte prosím někdo nějaké reference na Realitní dům?(ne Dům realit)
    Díky...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    POHODAVOLE: Jo, tohle máme zajištěné přesně tak, jak píšeš.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREVE: tak diky za vysvetleni, to sem netusil..
    GREVE
    GREVE --- ---
    POHODAVOLE: Kupodivu za zaplacení této daně ručí kupující svým nově nabytým bytem. Je to nesmyslné, ale je to tak.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREVE: muzu se jen zeptat jaky muze mit problemy kupujici kdyz dan z nemovitosti ma platit prodavajici?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam