• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    naopak stěhovat jsme se měli až v září...

    nabídka byla relativně slušná, ale ne zas natolik abychom o litr přihazovali... třeba...
    ostatně na stránkách jí mají furt

    Expat Realty - Prague Real Estate
    http://www.expatrealty.cz/Detail.aspx?id=1641

    jediné štěstí, že jsme nedali výpověď ze současného bytu ještě... ale i tak voser s výběrem peněz, plus čas/dovolená,a další vosery...
    MANXX
    MANXX --- ---
    KUBAN88: Tak to je hustý, dobrá kráva :-/
    GREVE
    GREVE --- ---
    KUBAN88: Jo, to je hodně nepříjemný. Jednání makléřky je zvláštní, ale v těchhle krizových situacích ne úplně každý reaguje tak, jak má.
    To to byla tak dobrá nabídka, aby zájemci přihazovali peníze? V dnešní době se to totiž stává už jen velice zřídka.

    Trochu nerozumím tomu, proč bys měl makléřce předávat rovnou i první nájem a kauci, standardně přece stačí rezervace (tedy jestli jste se nechtěli stěhovat už druhý den).
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    tak se také podělím:

    našli jsme inzerát na sreality na pronájem bytu. jelikož byl vystaven relativně pozdě večer, tak jsem už nechtěl volat, ale napsal jsem email.
    realitka: expatreality / nějaká mexičanka - Garduňo

    druhý den se ozvala, napsala podmínky a já s nimi souhlasil, domluvili jsme si telefonicky schůzku na první možný termín.
    furt nám dávala důrazně najevo, že jsme sice ten den (a asi celkově) první, ale za náma že má další prohlídky toho bytu. Ok

    byt jsme si prohlídli a tlačila nás do toho aby jsme se vyjádřili, že za 30 minut má dalšího zájemce. byl u toho i majitel, také cizinec (uměl česky) a problém nebyl

    já jí teda řekl, že to asi bereme, ale potřebujeme se s manželkou ještě na chvilku dohodnout, že jí do 15 minut zavolám. Asi za 10 minut od prohlídky jí ještě z auta volám, že to teda bereme, že souhlasíme s podmínkami. Ona, že je to super. Ze pripravi vecer smlouvu a ze ji po osme posle mailem. Stejne tak uz dohodla ve stredu predani penez za kauci, prvni najem a provizi. Celkem necelych 60.000

    Takze ja upaloval domu abych prevedl ze sporiciho uctu celou hotovost na bezny ucet tak abych to mohl vybrat a ve stredu na domluvene schuzce predat.
    Cely vecer (bylo pondeli) nic neposlala, rikal jsem si v pohode. Druhy den po obede, kdyz stale nic neprislo ji volam a ona, ze nemela cas a pripravuji to. V utery vecer ji pisu email, at teda potvrdi schuzku, ze nechci nosit celou hotovost po praze. Ve stredu dopoledne ji volam, nezvedam a pak prijde email asi za 3 hodiny.

    "Děkujeme za Váš zájem a je nám líto ale bohužel na pokyn majitele byla uzavřena smlouva s jiným zájemcem. "

    tak teda nasrane ji manzelka vola, co to ma znamenat. no a nakonec z ni vypacila ze dalsi zajemce dal vic penez...

    tohle je asi normalni chovani, ze?
    pritom jsme normalni mlady par s 2letym ditetem, stredni trida, proste prumerna rodina
    najemce pred nama tam mel obrovskeho psa diky kteremu byli zniceny zdi apod a dite udajne nebylo prekazkou, nota bene, kdyz jenom na patre jich je pry asi 6
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    Musím se s vámi podělit o jednu smutně-vtipnou historku s realiťákem z re-maxu ... ve čtvrtek jsme si dohodli prohlídku RD (za x milionů) na sobotní poledne. V sobotu zhruba v šest hodin ráno mi od něj přišly dvě smsky s nepříliš čitelným významem. V sobotu v deset další smska, že se neubránil včerejším oslavám. Uf. Jako, taky jsem (byla?) mladá a vím co je to vykalit se do bezvědomí, ale ... teda že bych v tom stavu někdy vypisovala klientovi smsky se smajlíkem, nebo ráno ani neměla "koule" mu zavolat a omluvit se aspoň telefonicky? Achjo, ale ten dům vidět chci, jen asi s jiným realiťákem.

    Takže pro info, s panem Frankem dohadovat prohlídky raději přes všední den a možná nejlépe odpoledne :)
    Realitní makléř Jan Frank | Reality RE/MAX
    http://reality.remax-czech.cz/re-max-consult/jan-frank
    WERA
    WERA --- ---
    Ahoj je tu prosím nekdo komu bych mohla poslat naši smlouvu k podnájmu a poradit mi jestli je uplne okej nebo nejaké přeipomínky co by sme mohli zlepšit???
    Díky kdyžtak pošta
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Je tady někdo, kdo by byl schopen mi říct, zda cena za vyhlédnutý byt je Ok, nebo mám zkusit smlouvat? Víc v poště. Díky.
    RADU
    RADU --- ---
    ahoj sháníme realitního makléře ideálně s delší praxí, který by nám byl schopen ocenit byt v Praze 6 a příp. poskytl rady v oblasti rekonstrukce. info pošta
    WERA
    WERA --- ---
    Ahoj sháníme barák k pronájmu v praze a chtěla bych se optat kterým RK se vyhnout kterým ba naopak zavolat. A jestli tu náhodou není nejaky makléř co by nám mohl neco nabídnout ( kdyžtak pošta). Dost na to spěcháme proto uvítámjakékoliv rady :) díky
    PAVLATOAR
    PAVLATOAR --- ---
    ahoj. Shaním 2spolubydlící/pár do neprůchozícho pokoje ve 3.patře na břevnově(Liborova ul.), v bytě po rekonstrukci, za 3900kč vč. poplatku/osoba.
    Budem se tam stěhovat 30.června. Spěchá!!! Jsme klidný a spolehlivý mladý pár studentů výtvarných škol a jedna grafička.
    Dotazy na mail: bbc1@centrum.cz nebo mobil: 775998015

    pokoj_ukazka.jpg (1346018 B)
    MANXX
    MANXX --- ---
    GREVE: Pro teď to mám vyřešený a je to úleva, běhala jsem po bytech 2 roky.
    MANXX
    MANXX --- ---
    GREVE: Když ony ty ležáky byly fakt humus. Odevšad jsem utekla s tím, že takovej byt ani za polovic :-)
    GREVE
    GREVE --- ---
    MANXX: Doporučoval bych ten ležák a usmlouvat si svojí cenu. Neříkám, že to bude fungovat stoprocentně, ale rozhodně to má větší smysl, než se snažit smlouvat u super nabídky.
    Když si u ležáku usmlouváš o 15% menší cenu, tak to nebude ležák a nebudeš se muset s nikým přetahovat :-)
    MANXX
    MANXX --- ---
    GREVE: No tak vidíš, o čem pak má zájemce smlouvat? ;-) Vždyť sis sám odpověděl :-) Ležáky nikdo nechce evidentně ani se slevou a u těch ostatních mi bylo vždycky řečeno přesně to, co píšeš. Že se musím rozhodnout nejlépe ještě dnes, protože je na to už kupa zájemců a žádná sleva tím pádem nepřipadá v úvahu. Spíš se mi pokaždý vysmáli, co jsem to za naivku, která si myslí, že by to mohla koupit levněji. Ano, o ceně jsem smlouvala pokaždý :-)
    Možná to někdy vážně myslíte, ale xkrát se mi stalo, že mě realiťák ubezpečoval, že pokud si neplácneme ten samý den do osmi večer, nemá smysl, abych se tím dále zabývala, protože byt bude pryč, a já ho pak viděla v nabídkách různých realitek ještě dlouhý týdny a někdy i měsíce poté jako novinku ;-))
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    GREVE: Prostě nejsou zvyklí. Myslím, že průměrný občan prostě pracuje za plat podle tabulek či vnitrofiremních předpisů a ten utrácí v obchodech s pevně danými cenami. S nějakým smlouváním nebo dojednáváním ceny se nesetká, jak je rok dlouhej, tak ho pak ani nenapadne, že by to mohl zkusit...
    GREVE
    GREVE --- ---
    Vlastně když o tom přemýšlím, nejvíc problémů mi způsobuje neschopnost zájemců vyjednávat o provizi (nejvíc u pronájmů). Když je pro někoho provize příliš velká, tak ať požádá o slevu, co je na tom tak těžkýho? Profitovali bychom z toho všichni...
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    GREVE: no já nevím, zdá se mi zajímavé že to tvrdí i o nemovitostech, které jsou v inzerci třeba osm měsíců. my sice ten náš pozemek koupili asi za 14 dní od prvního zhlédnutí inzerátu (ona teda ta koupě zabrala skoro čtvrt roku...), ale inzerát tam byl půl roku.
    možná je to tím že my si dělali prohlídku pozemku v květnu, kdy bylo všechno krásně zelené, rozkvetlé, zahrada posekaná, prostě nádhera :D dostal nás duch místa a museli jsme to mít.

    GREVE
    GREVE --- ---
    RETESKA: To je i dost možný. Nemovitosti se v zásadě dělí na dvě kategorie:
    1) Ležáky, které nikdo nechce, nikdo na ně nevolá a nikdo si je neprohlíží,
    2) Nabídky s dobrou cenou, na které se lidi chodí často dívat. Většinou se stane, že to během pár dní někdo chce, vyžádá si dva dny na rozmyšlenou a ostatním lidem se říkají takové ty výroky jako "jestli to chcete, musíte se rozhodnout hned". Oni se při tom tváří jakože na ně zkoušíme ty naše triky a my to přitom myslíme vážně :-)

    Do které z těch dvou kategorií bude nabídka patřit závisí na mnoha věcech, nejvíce na ceně, počasí, rychlosti větru a náladě obyvatelstva. Málokterý byt je ale mezi tím, to se skutečně stává jen výjimečně.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    GREVE: no já to u bytu beru taky jako pevné a orientuju se cenou, která u inzerátu je. dělají to podle mě trochu i realitky tím, že jakmile jdu na nějakou prohlídku, tak mi je VŽDYCKY tvrzeno že je o to velký zájem a jeden pán si to do tří dnů má rozmyslet a že teda musíme honem říct jestli ano nebo ne, a nějaké slevy, to vůbec. každý má spoustu času na to aby to prodal a o všechno je strašný zájema - takhle se snaží tvářit.
    zkušenost s koupí mám jen jednu, kupovlai jsme pozemek, a je pravda že slevu jsme snad ani nechtěli, už se nepamatuju. teď trochu koukám po bytech a s nějakou to menší slevou tam kalkuluju, protože si myslim že nabídek je poměrně hodně.

    GREVE: jo to je přesně to co jsem myslela, že mi přijde že takových lidí je většina. pokud to nedáte levnějc tak tam ani nejedu. ale ono i toho se dá trošku pochopit. je to nad jejich cenové možnosti třeba a vědí že kdyby se jim to líbilo a nešla by sleva, tak by se jen trápili že to nemůžou mít nebo zbytečně zadlužili, a tak to radši za tu vysokou cenu vidět ani nechtěj - třeba na to prostě fakt nemaj.
    já si teď něco objednávala a přesně jsem věděla že jakmile dojde na osobní jednání tak to bude stát víc peněz než chci. plán byl 28-30 000, nastoupil pan obchodník, řekl že ta sleva co byla minule už bohužel udělat nejde (to by bylo za 25 000) a nakonec mi to spočítal na 35 000. no ale když už člověk má před sebou namalovaný jak to bude všechno parádní, tak ty prachy prostě slíbí dát! :D přestože jsem tolik neměla a dát nechtěla.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Jo a pak je ještě druhý extrém - lidi, co zavolají, ani se nezeptají na to, jak byt vypadá, a hned z tebe dolujou, jaká by mohla být sleva. Když jim řeknu, že nejdřív je potřeba byt vidět a potom projednat cenu, tak maj hlášky typu: "Kdyby ta cena nešla o sto tisíc snížit, tak to já tam ani nepudu, to by se mi nechtělo" :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam