• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    MANXX
    MANXX --- ---
    GREVE: Pro teď to mám vyřešený a je to úleva, běhala jsem po bytech 2 roky.
    MANXX
    MANXX --- ---
    GREVE: Když ony ty ležáky byly fakt humus. Odevšad jsem utekla s tím, že takovej byt ani za polovic :-)
    GREVE
    GREVE --- ---
    MANXX: Doporučoval bych ten ležák a usmlouvat si svojí cenu. Neříkám, že to bude fungovat stoprocentně, ale rozhodně to má větší smysl, než se snažit smlouvat u super nabídky.
    Když si u ležáku usmlouváš o 15% menší cenu, tak to nebude ležák a nebudeš se muset s nikým přetahovat :-)
    MANXX
    MANXX --- ---
    GREVE: No tak vidíš, o čem pak má zájemce smlouvat? ;-) Vždyť sis sám odpověděl :-) Ležáky nikdo nechce evidentně ani se slevou a u těch ostatních mi bylo vždycky řečeno přesně to, co píšeš. Že se musím rozhodnout nejlépe ještě dnes, protože je na to už kupa zájemců a žádná sleva tím pádem nepřipadá v úvahu. Spíš se mi pokaždý vysmáli, co jsem to za naivku, která si myslí, že by to mohla koupit levněji. Ano, o ceně jsem smlouvala pokaždý :-)
    Možná to někdy vážně myslíte, ale xkrát se mi stalo, že mě realiťák ubezpečoval, že pokud si neplácneme ten samý den do osmi večer, nemá smysl, abych se tím dále zabývala, protože byt bude pryč, a já ho pak viděla v nabídkách různých realitek ještě dlouhý týdny a někdy i měsíce poté jako novinku ;-))
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    GREVE: Prostě nejsou zvyklí. Myslím, že průměrný občan prostě pracuje za plat podle tabulek či vnitrofiremních předpisů a ten utrácí v obchodech s pevně danými cenami. S nějakým smlouváním nebo dojednáváním ceny se nesetká, jak je rok dlouhej, tak ho pak ani nenapadne, že by to mohl zkusit...
    GREVE
    GREVE --- ---
    Vlastně když o tom přemýšlím, nejvíc problémů mi způsobuje neschopnost zájemců vyjednávat o provizi (nejvíc u pronájmů). Když je pro někoho provize příliš velká, tak ať požádá o slevu, co je na tom tak těžkýho? Profitovali bychom z toho všichni...
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    GREVE: no já nevím, zdá se mi zajímavé že to tvrdí i o nemovitostech, které jsou v inzerci třeba osm měsíců. my sice ten náš pozemek koupili asi za 14 dní od prvního zhlédnutí inzerátu (ona teda ta koupě zabrala skoro čtvrt roku...), ale inzerát tam byl půl roku.
    možná je to tím že my si dělali prohlídku pozemku v květnu, kdy bylo všechno krásně zelené, rozkvetlé, zahrada posekaná, prostě nádhera :D dostal nás duch místa a museli jsme to mít.

    GREVE
    GREVE --- ---
    RETESKA: To je i dost možný. Nemovitosti se v zásadě dělí na dvě kategorie:
    1) Ležáky, které nikdo nechce, nikdo na ně nevolá a nikdo si je neprohlíží,
    2) Nabídky s dobrou cenou, na které se lidi chodí často dívat. Většinou se stane, že to během pár dní někdo chce, vyžádá si dva dny na rozmyšlenou a ostatním lidem se říkají takové ty výroky jako "jestli to chcete, musíte se rozhodnout hned". Oni se při tom tváří jakože na ně zkoušíme ty naše triky a my to přitom myslíme vážně :-)

    Do které z těch dvou kategorií bude nabídka patřit závisí na mnoha věcech, nejvíce na ceně, počasí, rychlosti větru a náladě obyvatelstva. Málokterý byt je ale mezi tím, to se skutečně stává jen výjimečně.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    GREVE: no já to u bytu beru taky jako pevné a orientuju se cenou, která u inzerátu je. dělají to podle mě trochu i realitky tím, že jakmile jdu na nějakou prohlídku, tak mi je VŽDYCKY tvrzeno že je o to velký zájem a jeden pán si to do tří dnů má rozmyslet a že teda musíme honem říct jestli ano nebo ne, a nějaké slevy, to vůbec. každý má spoustu času na to aby to prodal a o všechno je strašný zájema - takhle se snaží tvářit.
    zkušenost s koupí mám jen jednu, kupovlai jsme pozemek, a je pravda že slevu jsme snad ani nechtěli, už se nepamatuju. teď trochu koukám po bytech a s nějakou to menší slevou tam kalkuluju, protože si myslim že nabídek je poměrně hodně.

    GREVE: jo to je přesně to co jsem myslela, že mi přijde že takových lidí je většina. pokud to nedáte levnějc tak tam ani nejedu. ale ono i toho se dá trošku pochopit. je to nad jejich cenové možnosti třeba a vědí že kdyby se jim to líbilo a nešla by sleva, tak by se jen trápili že to nemůžou mít nebo zbytečně zadlužili, a tak to radši za tu vysokou cenu vidět ani nechtěj - třeba na to prostě fakt nemaj.
    já si teď něco objednávala a přesně jsem věděla že jakmile dojde na osobní jednání tak to bude stát víc peněz než chci. plán byl 28-30 000, nastoupil pan obchodník, řekl že ta sleva co byla minule už bohužel udělat nejde (to by bylo za 25 000) a nakonec mi to spočítal na 35 000. no ale když už člověk má před sebou namalovaný jak to bude všechno parádní, tak ty prachy prostě slíbí dát! :D přestože jsem tolik neměla a dát nechtěla.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Jo a pak je ještě druhý extrém - lidi, co zavolají, ani se nezeptají na to, jak byt vypadá, a hned z tebe dolujou, jaká by mohla být sleva. Když jim řeknu, že nejdřív je potřeba byt vidět a potom projednat cenu, tak maj hlášky typu: "Kdyby ta cena nešla o sto tisíc snížit, tak to já tam ani nepudu, to by se mi nechtělo" :-)
    GREVE
    GREVE --- ---
    RETESKA: Smlouvat se dá o všem, hlavně v oblasti realit. Říká se, že ČR je nejméně "smlouvací" země na světě, a je to opravdu vidět. Tobě se možná zdá ukecávání ceny běžné, ale naprostou většinu lidí to vůbec nenapadne, prostě to vezmou tak, že "byt stojí X Kč" a nesnaží se s tím nic udělat. A když se jim ještě člověk snaží naznačit, že by tam nějaký prostor byl, řeknou "aha" a úplně to ignorujou.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    GREVE: tak to mě popravdě docela překvapuje, měla jsem dojem že se spíš každej snaží hrozně ukecat cenu u čehokoliv dneska. jak se řiká - za zeptání nic nedáš. něco jsem teď prodávala a pár lidí mi psalo že když slevním asi o 10 procent, berou to hned, ale nespěchala jsem na to a chtěla slevit max 5 procent - nakonec jsem tu 5procentní slevu udělala přímo u toho inzerátu a po čase si to koupila paní která se na slevu vůbec nezeptala. ale je pravda že já ceny taky obvykle beru jako pevně daný a smlouvám jen když mi přijde že ten člověk nabízí něco co se běžně prodává levněji a chce za to nepřiměřeně moc.
    GREVE
    GREVE --- ---
    RETESKA: Například jdou na prohlídku bytu, který se jim velmi líbí. Ale pak si koupí méně vyhovující byt jenom proto, že byl o 5% levnější. Kdyby u toho prvního požádali o nižší cenu, určitě by prodávající zlevnil. Ale oni to neudělají, protože je to ani nenapadne.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    GREVE: jak to myslíš?
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    Bc. Ilja Ehrenberger - nebrat, sám neudělá ani ťuk, všechno jsme si museli zařídit sami, včetně sepsání kupní smlouvy a poslouchat jeho kidy o tom, kde a jak hrál golf
    GREVE
    GREVE --- ---
    Může mi někdo vysvětlit, proč lidi (Češi) v oblasti realit absolutně neumějí smlouvat? Začíná mi to fakt vadit.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    MINIBUBBLE: Mimo té, že jsem je třikrát vyzýval k tomu, aby přestali inzerovat mou nemovitost, k čemuž jsem jim nedal svolení, žádnou zkušenost nemám.
    MINIBUBBLE
    MINIBUBBLE --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s luxury business s.r.o.?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JAKE_UP: diky juknu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam