GREVE: no já to u bytu beru taky jako pevné a orientuju se cenou, která u inzerátu je. dělají to podle mě trochu i realitky tím, že jakmile jdu na nějakou prohlídku, tak mi je VŽDYCKY tvrzeno že je o to velký zájem a jeden pán si to do tří dnů má rozmyslet a že teda musíme honem říct jestli ano nebo ne, a nějaké slevy, to vůbec. každý má spoustu času na to aby to prodal a o všechno je strašný zájema - takhle se snaží tvářit.
zkušenost s koupí mám jen jednu, kupovlai jsme pozemek, a je pravda že slevu jsme snad ani nechtěli, už se nepamatuju. teď trochu koukám po bytech a s nějakou to menší slevou tam kalkuluju, protože si myslim že nabídek je poměrně hodně.
GREVE: jo to je přesně to co jsem myslela, že mi přijde že takových lidí je většina. pokud to nedáte levnějc tak tam ani nejedu. ale ono i toho se dá trošku pochopit. je to nad jejich cenové možnosti třeba a vědí že kdyby se jim to líbilo a nešla by sleva, tak by se jen trápili že to nemůžou mít nebo zbytečně zadlužili, a tak to radši za tu vysokou cenu vidět ani nechtěj - třeba na to prostě fakt nemaj.
já si teď něco objednávala a přesně jsem věděla že jakmile dojde na osobní jednání tak to bude stát víc peněz než chci. plán byl 28-30 000, nastoupil pan obchodník, řekl že ta sleva co byla minule už bohužel udělat nejde (to by bylo za 25 000) a nakonec mi to spočítal na 35 000. no ale když už člověk má před sebou namalovaný jak to bude všechno parádní, tak ty prachy prostě slíbí dát! :D přestože jsem tolik neměla a dát nechtěla.