• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    TASHA
    TASHA --- ---
    nemáte prosím někdo zkušenost s AKTIVA reality?díky
    BAMBERLOK
    BAMBERLOK --- ---
    zdravím, prosím máte někdo zkušenosti s realitkou Zvonek? Je tato realitka OK? nebo se nějak liší od ostatních?
    RADU
    RADU --- ---
    Dům realit TOP Liberec - pan Cvrkal a paní Kafková, nyní už víceméně oficiálně pracující pod "Podještědskou realitní" prodávali(jí) zjevně rádi za zády svých realitek (asi jde o dost běžný jev, třeba se to někomu bude hodit..)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Byty, Domy, Pozemky. Prodej, Pronájem | IMMOINVEST Group
    http://www.immoinvest-group.cz/

    ahoj znáte někdo? serióznost? (filtr mlčí)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    DOGITO: Myslíš asi daň z převodu nemivitosti, ne? Daň z nemovitosti nemá s cenou nic společného, počítá se podle výměry a účelu stavby nebo pozemku.
    Daň z převodu platí prodávající a platí se z ceny sjednané nebo odhadní podle toho, která je vyšší. Přesně zákon říká:
    a) cena zjištěná podle zvláštního právního předpisu,2aa) platná v den nabytí nemovitosti, a to i v případě, je-li cena nemovitosti sjednaná dohodou nižší než cena zjištěná; rozdíl cen nepodléhá dani darovací. Je-li však cena sjednaná vyšší než cena zjištěná, je základem daně cena sjednaná,
    (http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trojdan/cast1.aspx - §10)
    Pokud teda máte ve smlouvě kupní cenu včetně provize RK, nic s tím nenaděláš a daň se bude vypočítávat z celé ceny. To že prodávající následně část peněz utržených za nemovitost použije na zaplacení závazku vyplývajícího ze smlouvy s RK finančák celkem logicky nezajímá.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    DOGITO: To finančák nezajímá. Platí se z celkové kupní ceny.
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    jak je to s dani z nemovitosti, kdyz kupni cena ve smlouve je vcetne provize RK? jde o par tisic, ale proc platit dan z provize RK, ze ano :) diky za rady, jak je to v praxi reseno, prip. jak osetrit, aby financak nechtel vic nez musi ;) diky
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JUANITA: mel jsem ve smlouve vypovedni lhutu 3 mesice a bylo to tak akorat.
    GREVE
    GREVE --- ---
    JUANITA: Pro podnájem to neplatí, tam si můžeš dohodnout cokoliv. Dej jeden nebo dva měsíce pro obě strany, cokoliv jiného je nereálné.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    kompilujeme smlouvu o podnajmu druzstevniho bytu; jde sice o zname (ti se tam stehuji), takze jde o formalitu, ale poradek dela pratele. rad bych se zeptal na institut vypovedni lhuty: nasel jsem nejake mustry smluv online, kde je vypovedni lhuta pro pronajimalete 6 mesicu, pro najemce 2. potom jsem v opisu zakoniku nasel neco o minimalni lhute tri mesicu. ale nevim, jestli jsem spravne pochopil, zda se vztahuje k tomuhle vztahu. dekuju!
    GREVE
    GREVE --- ---
    GLUON: Protože některý realitky jsou blbý a podlézají majitelům, jak říká JONEZ1, nabízejí jim naprosto nesmyslně nalezení nájemníka zdarma a pak jim nezbývá jiná možnost, než chtít provizi po zájemci. Deformují tím celý trh.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    GLUON:: princip je dle meho soudu takovej, ze realitka deklaruje - sverte nam svuj byt, ktery chcete pronajmout a my vam zdarma sezeneme najemnika.
    A jelikoz tu rezii musi nekdo zaplatit, spadne to na stranu najemnika.
    Alespon takhle si pamatuju trend pred par lety, kdyz jsem shanel podnajem.

    Ale jinak mi to prijde take trochu nepekne, kdyz clovek pri prestehovani do podnajmu vyplazne hned 3x najemne :-/ (provize, kauce, 1 mesic).
    GLUON
    GLUON --- ---
    Vlastne to chapu v pripade, kdy poptam u realitky, at mi najde pronajem podle mych pozadavku, pak to dava trochu smysl. Ale kdyz jeden makler exkluzivne shani pro majitele najeminka, tak mi to moc nehraje. Asi to vidim nejak omezene :).
    GLUON
    GLUON --- ---
    Ja ohledne pronajmu spis nechapu, ze nekdy plati realitce provizi novy najemce. Vydelavat na tom prece bude majitel a ten si najima realitku, aby mu nasla najemnika a cele to poresila. Z tohoto pohledu by mel majit platit za tuto sluzbu realitce majitel. Proc je to naopak? Nebo to je jen nekdy naopak? Nebo bere makler provizi z obou stran? :)
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    GREVE: nj, zkusim se domluvit a uvidim :)
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    BLAMI: nepsal jsem, ze chci ojebat realitku...
    GREVE
    GREVE --- ---
    DOGITO: Při pronájmu hodně, při prodeji tak o 20%.
    Ten model moc běžný není, protože realitce se v principu platí hlavně za zprostředkování, ne za právní služby. Kupodivu i s tím má největší výdaje. Můžeš to samozřejmě jako argument použít, ale téměř určitě to nebude fungovat.
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    DOGITO: doporucuju nedat realitce exkluzivitu a pak strcit vaznymu zajemci cislo do kapsy a dohodnout se na smluvni pokute, neklapne-li to. Budes mit paku na kupce aby ti necuknul a pokud si dokazes zajistit pravni servis atp. sam, usetrite oba :)
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    jak moc jsou realitky ochotny smlouvat o provizi?
    je v praxi beznej model, ze od realitky chci najit kupce a vse ostatni si s nim poresim sam a tudiz bude nizsi provize?
    dekuji za zkusenosti :)
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    GOZER1: za RE/MAX můžu tvrdit, že to není ani běžný, ani reálný ani nic dalšího poctivýho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam