• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    pokud vim, tak kdyz je prodej pres rk, tak ve smlouve je, ze si ty penize na tu dan z prevodu nechaji a poslou ji tomu uradu sami, takze prodavajici by ji nemohl stopit.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    MANXX: Prodávající a kupující je ze zákona ručitelem. Tzn. pokud se na to prodávající vykašle, tak jde pohledávka za kupujícím. Je dobré si to z pozice kupujícího ohlídat.
    MANXX
    MANXX --- ---
    Prosím vás, kdo platí daň z převodu nemovitosti, prodávající, je to tak? A když jsem kupující, musím ohlídat, aby to bylo uvedeno ve smlouvě, že?
    CIA
    CIA --- ---
    Prosím, je tu nějaký realitní makléř? Nejlépe z Remaxu nebo Century21? Chtěl bych se na něco soukromě přes vzkaz zeptat. Díky moc!
    TASHA
    TASHA --- ---
    JIRAN81: diky, nastesti zustalo jen u prohlidky..
    JIRAN81
    JIRAN81 --- ---
    TASHA: nedoporucuji, velice vulgarni realitka s vtipnejma smlouvama
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak když už sem lezu, tak zkušenost z dubna:
    Zaujal mě inzerát na barák v Běchovicích. Metropolis reality, makléř Tomáš Ebr. Napsal jsem mu mail, pak jsme si telefonovali - řekl jsem mu, že mám s přítelkyní zájem, chceme to vidět a pak se můžeme bavit dál. Domluvili jsme si termín prohlídky, OK.

    V dohodnutý čas stepujeme v Běchovicích před barákem a pan Ebr nikde. Po 15 minutách mu volám, jak to vypadá.
    "Jé, já vám to neřekl? Majitel je v Anglii a nedal mi svolení k prohlídce... kvůli nájemníkům, ono s nimi není lehké pořízení... jé, to jsem vám neřekl, že jsou tam nájemníci? ... No tak já to s ním domluvím, až se mu do té Anglie dovolám, a dám vědět, kdy tu prohlídku půjde udělat."
    Překvapivě, dodnes se neozval. Barák je pořád v nabídce.
    FINSON
    FINSON --- ---
    GREVE: To je zvláštní, já s přítelkyní chodíme na prohlídky a když to prolezem, tak řekneme, na kolik tu nemovitost vidíme, většinou se nám cena v inzerátu zdá víc nebo míň nadsazená - ještě nikdo neprojevil ochotu s námi o slevě jednat.
    Je teda fakt, že za zříceninu 30 km za hranicí Prahy mimo hlavní tah s 500m pozemkem chceme z požadovaných 4M slevit víc než 5%...
    TASHA
    TASHA --- ---
    nemáte prosím někdo zkušenost s AKTIVA reality?díky
    BAMBERLOK
    BAMBERLOK --- ---
    zdravím, prosím máte někdo zkušenosti s realitkou Zvonek? Je tato realitka OK? nebo se nějak liší od ostatních?
    RADU
    RADU --- ---
    Dům realit TOP Liberec - pan Cvrkal a paní Kafková, nyní už víceméně oficiálně pracující pod "Podještědskou realitní" prodávali(jí) zjevně rádi za zády svých realitek (asi jde o dost běžný jev, třeba se to někomu bude hodit..)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Byty, Domy, Pozemky. Prodej, Pronájem | IMMOINVEST Group
    http://www.immoinvest-group.cz/

    ahoj znáte někdo? serióznost? (filtr mlčí)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    DOGITO: Myslíš asi daň z převodu nemivitosti, ne? Daň z nemovitosti nemá s cenou nic společného, počítá se podle výměry a účelu stavby nebo pozemku.
    Daň z převodu platí prodávající a platí se z ceny sjednané nebo odhadní podle toho, která je vyšší. Přesně zákon říká:
    a) cena zjištěná podle zvláštního právního předpisu,2aa) platná v den nabytí nemovitosti, a to i v případě, je-li cena nemovitosti sjednaná dohodou nižší než cena zjištěná; rozdíl cen nepodléhá dani darovací. Je-li však cena sjednaná vyšší než cena zjištěná, je základem daně cena sjednaná,
    (http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trojdan/cast1.aspx - §10)
    Pokud teda máte ve smlouvě kupní cenu včetně provize RK, nic s tím nenaděláš a daň se bude vypočítávat z celé ceny. To že prodávající následně část peněz utržených za nemovitost použije na zaplacení závazku vyplývajícího ze smlouvy s RK finančák celkem logicky nezajímá.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    DOGITO: To finančák nezajímá. Platí se z celkové kupní ceny.
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    jak je to s dani z nemovitosti, kdyz kupni cena ve smlouve je vcetne provize RK? jde o par tisic, ale proc platit dan z provize RK, ze ano :) diky za rady, jak je to v praxi reseno, prip. jak osetrit, aby financak nechtel vic nez musi ;) diky
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JUANITA: mel jsem ve smlouve vypovedni lhutu 3 mesice a bylo to tak akorat.
    GREVE
    GREVE --- ---
    JUANITA: Pro podnájem to neplatí, tam si můžeš dohodnout cokoliv. Dej jeden nebo dva měsíce pro obě strany, cokoliv jiného je nereálné.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    kompilujeme smlouvu o podnajmu druzstevniho bytu; jde sice o zname (ti se tam stehuji), takze jde o formalitu, ale poradek dela pratele. rad bych se zeptal na institut vypovedni lhuty: nasel jsem nejake mustry smluv online, kde je vypovedni lhuta pro pronajimalete 6 mesicu, pro najemce 2. potom jsem v opisu zakoniku nasel neco o minimalni lhute tri mesicu. ale nevim, jestli jsem spravne pochopil, zda se vztahuje k tomuhle vztahu. dekuju!
    GREVE
    GREVE --- ---
    GLUON: Protože některý realitky jsou blbý a podlézají majitelům, jak říká JONEZ1, nabízejí jim naprosto nesmyslně nalezení nájemníka zdarma a pak jim nezbývá jiná možnost, než chtít provizi po zájemci. Deformují tím celý trh.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    GLUON:: princip je dle meho soudu takovej, ze realitka deklaruje - sverte nam svuj byt, ktery chcete pronajmout a my vam zdarma sezeneme najemnika.
    A jelikoz tu rezii musi nekdo zaplatit, spadne to na stranu najemnika.
    Alespon takhle si pamatuju trend pred par lety, kdyz jsem shanel podnajem.

    Ale jinak mi to prijde take trochu nepekne, kdyz clovek pri prestehovani do podnajmu vyplazne hned 3x najemne :-/ (provize, kauce, 1 mesic).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam