• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    MMISKAM: ale to je chyba predajcu a nie najomcu :) podla zakona prenajimatel ma pristup iba kvoli kontrole stavu bytu, viz: http://business.center.cz/business/pravo/zakony/obcanzak/cast8h7.aspx





    TURF
    TURF --- ---
    ahoj, je tu nekdo kdo se vyzna v anglickem trhu? konkretne v londyne
    IF_
    IF_ --- ---
    Daň z nabytí nemovitosti budou kupující namísto prodejců platit od 1. listopadu. Změna už vyšla ve Sbírce zákonů. Do té doby je poplatníkem daně primárně převodce vlastnického práva k nemovitosti a nabyvatel je ručitelem. Od listopadu povinnost ručení za daň zanikne. Sazbu daně novela nemění, přestože ji část senátorů chtěla snížit ze současných čtyř procent.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    Nejhorší prohlídky jsou při prodeji bytu, když jsou v něm nájemci. Ti mají pocit, že by měli prohlídku snad sami vést a povídat o tom, co je v bytě dobře a co špatně. Ani majitelé bytu do prohlídek tak nemluví, jako nájemci. Ti jsou schopní klienta odradit nějakou špatně zvolenou větou hned.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    tak jsem to ještě probíral se známou agentkou, a ta říkala, že by u prohlídky (a svých věcí) rozhodně byla, na dotazy by odpovídala, že nemá dovoleno odpovídat... ale že majitel si ty podmínky nemůže úplně diktovat
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VYHULENY_UFO: Ty máš ve smlouvě, že když se ti něco ztratí bytu, tak ti to pronajímatel nahradí? Gratuluju.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: bydlel jsem v byte, ktery se majitelka rozhodla prodat. kdyz mi koncila smlouva, prisla za mnou s tim, ze mi ji uz neprodlouzi, nabidla byt k odprodeji, ja nemel love, tak sem se do dvou mesicu vystehoval a domluvil se s ni, ze kdyz bude mit zajemce na prodej, budu pryc. tecka hownoght.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GHOSTSTALKER: no, kdyz mas radnou smlouvu, tak mas i nejaky prava, neasi, ty vole...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VYHULENY_UFO: Takže má jako pronajímatel čekat s prodejem do skončení nájmu? :-D

    Pronajímatel může (v rozumné míře) organizovat prohlídky. Vy máte právo u nich být. Pokud si to dohodnete jinak, je to na vás.

    Že by bylo normální pouštět do domu/bytu bez dozoru cizí lidi s cizími lidmi si nemyslím. Jak budeš řešit, když se při prohlídce něco ztratí? Půjdeš za pronajímatelem, ten ti řekne, že on s tím nemá nic společného, že asi realiťák. Půjdeš za realiťákem, ten ti řekne, že on s tím nemá nic společného, že asi zájemce. Půjdeš za zájemcem, ten ti řekne, že on s tím nemá nic společného, že asi jiný zájemce. A čau.

    Realiťákovi/pronajímateli tvá přítomnost může vadit jen z toho důvodu, že zájemci můžete sdělit skutečný stav domu. To se dá případně pokrýt dohodou o mlčenlivosti.
    R_G
    R_G --- ---
    KERRAY: Podle me je to uplne normalni, to ze vam da slevu je hodne fer.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KERRAY: ja teď řešil nového nájemníka do bytu a ve smlouvě mám napsáno, že mi stávající nájemník nebude bránit v prohlídce, což znamenalo, že jsem tam měl dvě schůzky ale rozhodně bych tam nešel bez něj. V ten moment je ten byt "jeho" a ma tam osobní věci, tak by mi to přišlo divný. Zas je fér, že nabídl slevu, ale jestli ti to vadí, tak bych se ozval..
    GREVE
    GREVE --- ---
    KERRAY: Já bych řekl, že je to od něj docela konstruktivní přístup (myslím tedy od majitele a realiťáka). Nevidím důvod, proč by se měl nájemce setkávat s budoucím kupcem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KERRAY: mel by to s vama resit hlavne v dobe, kdy ti konci najemni smlouva. da se predpokladat, ze ji mas obvykle na rok s 1-2 mesicni vypovedni lhutou. takze pokud je chlap fer, tak tohle s tebou bude resit ve vypovedni lhute a pak ano, muze si vodit do domu koho chcem kor kdyz ho chce prodat.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ahoj, potřeboval bych poradit

    bydlíme v pronajatém domku, který chce majitel prodat - dostal to za úkol realitní agent, a jeho představa je taková, že se s náma domluví, že některý den na půl dne všichni vypadneme, a on si tam během toho půl dne bude vodit klienty a ukazovat jim to - rozhodně je tam nechce vodit po skupinách, a rozhodně u toho nechce nás, tedy bude nám po bytě, kde normálně bydlíme, vodit cizí lidi, se kterými my se ani nesetkáme, a předpokládám tedy taky, že jim nehodlá sdělit všechno, co bych třeba já jako kupec o tom domě rád věděl, protože by to snížilo cenu

    a mně zajímá, je to normální postup a požadavek? domácí je ochotný dát nám tisícovku slevu z nájmu za jeden půlden, kdy se takhle sbalíme a zmizíme, což by byla taková malá náplast za nepohodlí, ale i tak se mi to úplně nezdá...
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    PLOMBDENTIST: diky za tip. i když za 9 let se mohlo leccos změnit...
    BPB: dik za nabidku. ale v tuhletu chvili asi nevyuziju...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IF_: makléř bez maturity? uf.
    IF_
    IF_ --- ---
    Makléři s maturitou budou muset mít pro uznání odbornosti tříletou praxi a ti bez maturity dokonce pět let. Ostatní osvědčení prostě nedostanou.

    Stát bude regulovat realitní makléře. Šlechtová dokončila nový zákon | Česká justice
    http://www.ceska-justice.cz/.../stat-bude-regulovat-realitni-maklere-slechtova-dokoncila-novy-zakon/
    FORAMINIFERA
    FORAMINIFERA --- ---
    Ano, v zmluve to mam. Dakujem
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FORAMINIFERA: ja si teď taky řekl předem o kauci v hotovosti za nájem od června. Záleží na domluvě. Já mám ve smlouvě, že je splatná při podpisu smlouvy..
    GREVE
    GREVE --- ---
    FORAMINIFERA: Docela běžně. Není to zas tak moc peněz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam