GIO: no vidis a ted jsi mi nahrala. Kocka s autoimunitni poruchou. Vis porad tady rikate jak by se melo vsechno delat "prirozene". Kocka stejne jako pes byli domestikovani, takze patri k cloveku a cloveku. Ale pokud ma kocka silu jit do lesa nekolik kilometru, proc tam asi jde, na prochazku ??? Navic takovouhle kocku, pokud je nemocna, tak ti ji v lese muze mimo psa ( tady ne konkretne meho, protoze toho muzu kdykoliv odvolat, ale to jsem psala a zase to nekdo uplne vypustil )napadnout a zabit kanec, liska nebo nejaky vetsi dravec a tohle by ti nevadilo ?? Porad vratime se k prirozenosti, priroda si pomuze sama. MA vubec takovehle kocka sanci na preziti , pokud ji nepomuze nejaky samozvany buh v podobe cloveka co ji bude lecit ?
Navic pokud to bude nemocna kocka,jakkoliv, tak zase nema v lese co delat. Buh vi co prenasi a to neni jen o lesnich zviratech, jeden sezere neco a nakazi dalsi, coz pak prejde na cloveka. I to je myslivost. Kocka ( nebo jakekoliv ) viditlene nemocne zvire, nema v lese co delat. TECKA.
A to ze ty se snazis sousedy primet ke kastraci kocek v okoli je zasluzne, ale to bude tak vase vesnice a ostatni maji smulu. Vid ? Vesnicany nezmenis. Ne globalne. Sorry, ale je to pravda. Navic pri reprodukcnim cyklu kocek.....ale to zase nepochopim ja, proc je jednodussi kotata zabit, nez nechat vykastrovat kocky. A takhle je to skoro vsude na vesnici.