• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    KENJIRO: když se můžeš vrátit do historie abys mohl vyzdvihnout to jak jsi byl aktivní a ochotný vysvětlovat TENKRÁT když tu byli lidi kterejm mělo smysl něco psát, nebo co psal TSOH, můžeš se vrátit a podívat se na moje dotazy ne? Ale to by jsi musel chtít, tudíž to že se znova ptáš jen vypovídá o tom že nechceš ;) . Myslím že na co sem se ptal jsem už mi bylo nastíněno oč jde. Pokud k tomu máš co napsat víc - tak prosím, prostor tu máš :D
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    TSOH: No plesovej moc nejsem. Spis chodim na koncerty. Ale ze bych mermomoci lezl na koncerty takovejch zanru, ktery se mi nelibi, to nepraktikuju (verim, ze chapes, co tim chci rict).
    ---
    A to psani 'm!slivec' to je prosimte co za manyru?
    TSOH
    TSOH --- ---
    PANPREDSEDA: ty nechodíš na plesy ? nebo na jiné společenské aktivity ?
    ---
    jeda věc je, že se snažim pochopit... již poměrně dlouho... na plese si s lidma povídám (i s m!slivcema) a bavim se.. <- je tam uvolněnější atmosféra a tedy je ke komunikaci blíž než nekdě na ulici nebo v lese... (je tam hafo známých co člověk dlouho nevidel a tak..) - koneckonců je to společenská záležitost a tomu se nehodlám bránit... mezi lidma jsem rád i když uznávám že v případě m!sliveckého plesu se jako mezi lidma moc dobře necítím (to takovej plesovej karneval ve Mšeně je absolutní paráda)... (např. jsem se posledně od m!slivce s umaštěnejma vlasama na plese dozvěděl, že jsem nějakej tajnej nebo co..). a jak zde píše KENJIRO: tak jsem měl dokoce možnost zdokumentovat kam jsem chodil na wc... ale chápu - každý má jiné estetické cítění a na m!sliveckém plese se člověk samozřejmě musí přizpůsobit třeba i v tom, že chodí močit na smrkovou větvičku, která je vložena do mušle (tedy předpokládám, že jsi si fotografii vyhledal). Ale v poho... vcelku tam bývá fajn atmosféra (kor na maloměstě nebo vesnici) a má to šmrnc... a těšim se na další plesové zážitky...
    KENJIRO: na plese chodíš na wc kam? ze se divíš když si člověk odskočí... :)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    STILL_PRIMITIVE: Dobrá, uvidíme. Jak byla otázka, prosím?
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    KENJIRO: no, lidi co se oháněj tim co bylo mám nejradši :D ... hele buď máš svůj názor a věc za kterou stojíš, tolik jí věříš a víš o ní dost, aby jsi to vysvětlil ( šířil osvětu ) a pomohl pochopit těm co se dívaj na to co tě baví a co máš rád "mezi prsty" a mohl si říct "udělal jsem maximum - jejich chyba". A nebo ti to za to nestojí, nechceš nikomu nic vysvětlovat, snažit se pochopit protichůdnej názor s tim žes to u zkoušel s tím že to nemá cenu. Se mnou jsi nic neřešil, mně jsi nic konstruktivního nenapsal tak se laskavě neoháněj tim že tu předemnou byl někdo kdo to nechápal ( třeba proto že nechtěl ). Nechci se tady přetahovat o ponožku kdo co psal, kdy a proč, buďme aktuální, prosím ;)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    STILL_PRIMITIVE: když se podíváš do historie, zjistíš, že jsem se pokoušel něco vysvětlovat, ale vzdal jsem to přesně z těch důvodů, které přisuzuješ nám
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    KENJIRO: Cetl jsem. No spis mi to pripada jako kdybych ja lezl do nackovsky hospody (a to ji mam kousek od baraku) nebo jako kdyz vlezli ti dva noumove z Policejni akademie do Modre ustrice (ti tam ovsem vlezli nevedomky).
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    PTACOPYSK: jak jsem psal v příspěvku níže, většina přítomných nic nevysvětluje, jen útočí. A nebo když neútočí tak se snažej tazatele zesměšnit něčim naprosto absurdnim, to samozřejmě dotváří předem utvořenej obraz o vašem společenství. V pohodě, žádnej flejm, zajmá mě to ale podívej co píšou ostatní přítomní myslivci a uznej že jen zlomek z toho je věcnej a má nějakou výpovědní hodnotu.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PANPREDSEDA: Chodí tam kontrolovat pisoáry :-)

ne fakt, jestli mi nevěříš, tak si tady v klubu vyfilltruj "pisoár" :-D
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    Tsohu, muzu se te zeptat, proc vlastne chodis na ty myslivecke plesy, jak jsi tu nekolikrat zminoval?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    STILL_PRIMITIVE: velmi těžko se v téhle diskuzi něco vysvětluje, protože se to tu většinou nikdo nesnaží pochopit.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    LOJZIKOVO: a co bylo to předtim? statistika? kdyby to tu nebyl samej hlupák ( myslivost nebude od slova myslit - ted už mám jasno ), tak by ste to možná pochopili už z prvního příspěvku a nemusel bych to tady polopaticky vysvětlovat jak dětem. Nechápu že je tady 3 nebo kolik myslivců ale žádnej nebyl schopnej nám, hlupákům co zvěř nezabíjej, vysvětlit tak normálně jako BUXIE ( díky!!! ) proč, a jak. To to sami nevíte? To ste tak omezený že místo toho abyste něco vysvětlili se jen snažíte trefovat do ostatních co se ozvou?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: nekdo si to treba vyfoti, protoze je rad, ze se trefil primo na komoru, napriklad ... nekdo si dokumentuje, kolik zveriny se pak dal zpracovavalo/prodavalo ... co ja vim
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: priklad duvodu, proc si nekdo neco takoveho foti, uvedla uz Buxie ... ja mam doma treba fotograficky atlas mrtvol, protoze se tyka me profese, a ktery si nikdo jiny z rodiny rozhodne prohlizet nebude ... vsak te nikdo nenuti si ty fotky prohlizet ne?
    TSOH
    TSOH --- ---
    PTACOPYSK: no vidiš a na mě z toho alba ,stříká krev,... to bude patrně fakt tim, že o takové ,hobby, nemám opravdu zájem... :)
    a můžeš mi prosim jeste vysvetlit k čemu jsou potrebne ty fotografie dutiny brisní (s průstřely i bez prustrelů) a jiné zábery na maso ? již zde info psala BUXIE: ale neni mi nejak jasno jak se lovec muze z takových fotek poucit pro priste ( jiná ráže ? )...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PANPREDSEDA: již jsem to naznačil zde [ KENJIRO @ m!slivost v cz i jinde ►♥◄ ] a nemyslel jsem to nijak metaforicky.
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    Chtel bych timto pozadat velevazene p.t. diskutujci, zdali by tu napsali svuj nazor na snazeni principala teto diskuse, mistra Tsoha. Pripadne prudsi povahy prosim o slusnost pri vyjadrovani. Diky
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: muj nazor je prakticky totozny s tim, co tu napsala Buxie ... ktera taky uvedla priklady, proc si takove veci nekdo muze fotit ... porad se tady uhanis krvi na zemi;
    tak napriklad tahle fotka
    zdenek44 | moje myslivost aneb styl života – rajce.net
    http://zdenek44.rajce.idnes.cz/moje_myslivost_aneb_styl_zivota/#P6160058.JPG
    podle kontextu z ostatnich fotografii vubec nevznikla pri lovu, ale pri zkouskach psu, kde se nic nestrilelo a kdy se pouziva veprova krev, ktera se predem koupi na jatkach, a kde se pes zkousi jak zvladne dosled na pobarvene stope .... tudiz se opravdu nikdo neukaji doma na fotkami toho, jak strikala krev pri smrtelne rane; mimochem, v mysliveckych ucebnicich lze podobne obrazky opravdu nalezt - v te co mam zrovna po ruce s nadpisem "nalezy na nastrelu urcujici postup pri dosledu" - co je dosled a proc se musi delat doufam tusis ..... kdyz pujdu se psem na barvarske zkousky/soutez, taky si treba vyfotim, jake byly soutezni podminky .... podle toho, jak se barva nakape muzou byt lehci nebo tezsi atd.
    takze jeddn priklad za vsechny, proc laicka verejnost bez kontextu takoveto fotky celkem zbytecne odsoudi, ostatne malokdy jsou ji urcene
    DEMAN
    DEMAN --- ---
    PTACOPYSK: to je jasny, je jsem se ptal pro zajimavost na jakou nejvetsi vzdalenost kdo strilel. ja kdyz jsem si jednou sel ustrelitl kulovnici tak jsem byl zdeseny, muj soustrel na 100 metru zhruba padesatikoruna kolem desitky a vedle mne byl pan myslivec co mel terc kance a na tech sto metru to honil ty zasahy po celem praseti :-) jeste dneska nad tim kontempluji co ten chlap trefi v lese
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    DEMAN: ne, na terc jsem strilela jen kdyz jsem si nastrelovala kulovnici a to nebylo zdaleka tolik .... strilet zver na prilis velky vzdalenosti, coz je v mem pripade u srnce zhruba nad sto metru, je blbost ze jo ....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam