• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEG: po stromech? Tak to už by vůbec nešlo. naši mají malý byt a ven se chodí led atak na zahrádku nebo na nákup případně se psem.
    MEG
    MEG --- ---
    ANNAWA: naši taky nechtěli oba najednou, a když už je tam měli, tak sipředstavovali, že kluci budou celé dny jen hrát šachy. což o to, oni je hráli rádi, ale rozhodně ne dvoufázově :-DDD z jejich lezení po stromech na zahradě byla maminka na prášky. :-)))
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    MARINNE: Člověk získává imunitu právě tím, že se setkává s mikroby. Tvoje teta musí mít docela slabou imunitu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEG: naši mají tlustýho, nevychovanýho a ten náš ťuňťa má vstup zakázán, ale mí rodiče si neberou moc ani vnoučata a už vůbec ne oba najednou, čili když nic, tak nic :-) Mají rádi svůj klid.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ARKLA: prostěradlo z terasy z pod židle, na kterým je rýže, se nesmí klepat venku do trávy, nýbrž se klepe uvnitř v koupelně do vany, zrnka rýže napadají do vany, pak se vezme sprcha a rovnou se celá vana spláchne. Jsi hrdinka, že nic neřekneš! :-)
    MEG
    MEG --- ---
    ANNAWA: naši maj taky psa (malýho a hysterickýho) a je to delikátní, když tam přijedeme s naším halamou. ale můžeme tam.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    A to ani nehovorim, ze mala ked bola mimco, jej kazdy vecer prevarala dudlik, aby tam neboli bakterie. Chcela kupit aj sterilizator, ale to jej stryko zatrhol, maju maly byt.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    Tieto upratovacie manie ma moja teta. V lete k nim chodievam strazit decka a obcas to bolo ako z hororu. Ona je cela ako podla prirucky. Deti sa musia vybehat v parku, to berem, ale nedajboze vziat ich z toho parku o 10min skor! Mala sesternica ma zvlast uterak na ruky, na telo, na hlavu a uteraky na 1 pouzitie na prdelku. Teta nikdy nepije po niekom z flasky, len po muzovi, nikdy sa nedeli o nic, kde hrozi "kontaminacia" niecim cudzim. Aj decka maju kazde svoju flasku a nedajboze, ze by si ju vymenili bez toho, aby sa poriadne umyli. A to ani nehovorim, ze by som z ich flasky pila ja. Nikdy nebyvala na internate, raz sa o izbu tyzden delila s cudzou holkou a bola z toho vysokovana, ze uplne cudzia osoba s nou zdiela zivotny priestor. Paneboze.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEG: tak my bychom se psem k anšim fakt nesměli, ale to je tím, že oni mají taky psa.
    MEG
    MEG --- ---
    jednou jsme byli u tchánů před vánoci (necelý týden) a to i se psem. maminka nás uvítala slovy: nekoukejte se kolem, nemám uklizeno, zatím jsem gruntovalajen 3x (to nebyl fór). no a po odchodu jsme před domem zjistili, že jsme tam něco zapomněli, tak se muž vrátil a přišel s tím, že mamku už přitihl s luxem v ruce. :-)))))

    ale oni jsou jinak moc hodný. to uklízení je prostě její koníček...no. ;-)
    ARKLA
    ARKLA --- ---
    tak to jsou tvi rodice jeste docela v pohode, kdyz zvladnou tvy navstevy nejen s ditetem, ale asi i se slintacim psem:) nas vlcak byl nekdy moc i na me, taky z neho furt neco padalo. nejlepsi kdyz si donesl z ulice naky kus masa a zanic mi to nechtel dat a pak si to "hlidal" pod stolem:)))) uf, v patek uz jedem domu, uz malem odtrhavam kalendar kazdy den (a rodice asi taky:)!!
    MEG
    MEG --- ---
    ARKLA: to by ze mě zešílela... nejsem uklízecí maniak. :-))) ani nemohu být, žije s námi velký chlupatý pes, který navíc slintá. to je matroš pro dvě uklizečky na plný úvazek. :-)))
    ARKLA
    ARKLA --- ---
    ps: jo prosteradlo je samozrejme pod takovou to detskou zidlickou:))))
    ARKLA
    ARKLA --- ---
    hehe, diky vam vsem za odpovedi. potesi, ze nejsem sama a ze jste taky neco podobneho zazili. to FIFI: z jakyho materialu je terasa? normalni dlazdice. to vis, ze se to da vytirat, ale to je prave ta fanaticnost, ze mama udela vsechny uklizeci postupy co nejpresnejsi a nejkomplikovanejsi. asi by se od ty ryze zaspinil smetak nebo nevim, kdyby to smetala:))))))), proto to prosteradlo, ktery se pak musi vytrepat do vany. to je psycho, co? diky za podporu vsem, za tyden uz jedem domu, este to snad nak vydrzime...
    MEG
    MEG --- ---
    ARKLA: mám trochu podobnou zkušenost... když byl našemu staršímu rok, odjeli jsme na 4 roky do zahraničí, kde se nám narodilo ještě jedno dítě. naši nebyli na malý děti vůbec zvyklý a asi ani připravený. takže trochu podobné scénky... nejhorší bylo, že si na ně stěžovali ex post, třeba že jim jeden z nich vlezl do knihovny nebo do nějaké skříňky... no děti jsou zvědavý a zatím neměli zkušenost se širší rodinou a doma jsem jim to nezakazovala. navíc co je budu tepat týden poté, že jo? takže jsme to taky trochu řešili. ale časem se to usadilo. postupně, pomalu...
    mmch mě v tu dobu prudilo i to, že tatínek šel vždycky všechno po nás zkontrolovat (jestli jsme dobře vypnuli televizi, počítač). dneska to už nedělá. anebo jo, ale jde to mimo mě. :-)))) té toleranci se musí učit obě strany. a ti starší si to někdy nechtějí připustit.
    a rada - hora trpělivosti a tři hory tolerance. :-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    ARKLA: no tak to je síla. Co je na terase za podlahu, to se nedá vytírat nebo co? Prostěradlo pod židlí ? Představuju si to dobře??
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    ARKLA: Docela mi to připomíná moje rodiče, až na ten úklidový fanatismus. Poradit ti ale nedokážu, já taky nedokázala naše předělat. To už asi v tom věku ani nejde. Já jsem taky až donedávna vydržela s našima tak max. týden. Teď mi ale dost pomohli, když mě stihla dlouhodobá nemoc a jsem jim za to vděčná.
    ARKLA
    ARKLA --- ---
    ahoj, zajimalo by me, jestli jste na tom nekdo podobne: je mi 28, k rodicum prijizdim uz jenom obcas, protoze ziju v nemecku. jsem moc rada, ze je vidim, ale po par dnech je to k nevydrzeni!!! jde o to, ze moji rodice jsou perfekcionisti! nic neudelam dobre, podle jejich predstav, kdyz neco udelam jinak, tak se mama urazi. mame malou holcicku, mama furt za ni lita s hadrem, nebo s kapesnikem nebo se svetrem atd... podle meho nazoru je moje mama navic uklidovy fanatik (ona samozrejme tvrdi, ze ja jsem bordelar). priklad: nase holcicka ji ryzi na terase, aby nebyl na zemi binec, tak pod ni musim rozprostrit prosteradlo. obcas nejake zrnicka zavane vitr do travy, mama prileti s hrabema a zacne zurive hrabat travu. nebo z vanicky, kde ma mala hracky zacne vytahovat drobna stebla travy, ze to tam bude smrdet atd. no jsem z toho hotova, uz nevim, jak mam neustale konflikty resit. kdyz jsem zila doma sama, tak jsem se dokazala prizpusobit, ale ted si myslim, ze jsou proste fanatici a nevim, jak to resit konstruktivne. navic manzel odmita jeji predstavy poradku realizovat, takze jsem bombardovana neustalou nespokojenosti a konflikty ze dvou stran. mate nekdo podobne zkusenosti, radu atd?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: vzala jsi mi to z klávesnice :-)
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    EDERA: vím, a nemyslím si, že si ho tak nějak idealizuju, nicméně, vídáme se. to vycházení s ním je snažší myslím si i proto, že jsme se právě tolik let neviděli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam