• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    Připravovala ti maminka nenáviděné oblečení do školy? Musel si být doma,když tvoji kámoši ještě popíhali venku? Nutili tě, trávit s nimi víkendy na chatě? Ptají se tě, jestli jsi v nějaké sektě nebo snad bereš nějaké drogy? Myslí si,že tvůj ideální partner má být vlastně jejich ideální partner? Tak to je ideální diskuze pro tebe....ŠUP SEM S PŘÍSPĚVKY:))
    Spřátelené diskuze:
    Klub pokročilých rodičů aneb co všechno vydržíme... psychologická poradna
    rozbalit záhlaví
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    CLAIREW: Tohle způsobují většinou nevyjasněné pozice. Tj. když se rodiče ke svým dospělým dětem nadále chovají jako k malým dětem, když naopak děti mající dávno vlastní domácnost odmátají respektovat, že u rodičů už nejsou doma, ale pouze na návštěvě a tak podobně. Mně docela pomohlo si to s rodiči narovinu vyříkat.
    CLAIREW
    CLAIREW --- ---
    zvlastni je vztah s rodici, ktere z celeho srdce milujete a oni vas, ale kdyz se jednou za cas stavite na navstevu, nebo dokonce pobyt i prez noc, tak se vlastne jen hadate a hadate a jen kvuli uplnejm blbostem. ach. nejlepe potkavat se v kavarne nebo jen na vinko nekde v neutralnim prostredi.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MOTYLEK: tak nejake slabe pelove alergie, nic extra. Tych 5 druhov uterakov pre decko nema ziaden vyznam, lebo mala plysovu hracku, s ktorou spavala, lietala s nou po parku a zuzlala ju. Lenze ona je proste priuckova. Niekde si nieco precita, ze nieco skodi detom a uz aj to odstranuje a vyhadzuje.
    Na svete je dost vaznych diagnoz, na ktore sa da zomret. Cuclanie spinavych prstov to neni.
    MEG
    MEG --- ---
    ANNAWA: naši mají dům se zahradou :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEG: po stromech? Tak to už by vůbec nešlo. naši mají malý byt a ven se chodí led atak na zahrádku nebo na nákup případně se psem.
    MEG
    MEG --- ---
    ANNAWA: naši taky nechtěli oba najednou, a když už je tam měli, tak sipředstavovali, že kluci budou celé dny jen hrát šachy. což o to, oni je hráli rádi, ale rozhodně ne dvoufázově :-DDD z jejich lezení po stromech na zahradě byla maminka na prášky. :-)))
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    MARINNE: Člověk získává imunitu právě tím, že se setkává s mikroby. Tvoje teta musí mít docela slabou imunitu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEG: naši mají tlustýho, nevychovanýho a ten náš ťuňťa má vstup zakázán, ale mí rodiče si neberou moc ani vnoučata a už vůbec ne oba najednou, čili když nic, tak nic :-) Mají rádi svůj klid.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ARKLA: prostěradlo z terasy z pod židle, na kterým je rýže, se nesmí klepat venku do trávy, nýbrž se klepe uvnitř v koupelně do vany, zrnka rýže napadají do vany, pak se vezme sprcha a rovnou se celá vana spláchne. Jsi hrdinka, že nic neřekneš! :-)
    MEG
    MEG --- ---
    ANNAWA: naši maj taky psa (malýho a hysterickýho) a je to delikátní, když tam přijedeme s naším halamou. ale můžeme tam.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    A to ani nehovorim, ze mala ked bola mimco, jej kazdy vecer prevarala dudlik, aby tam neboli bakterie. Chcela kupit aj sterilizator, ale to jej stryko zatrhol, maju maly byt.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    Tieto upratovacie manie ma moja teta. V lete k nim chodievam strazit decka a obcas to bolo ako z hororu. Ona je cela ako podla prirucky. Deti sa musia vybehat v parku, to berem, ale nedajboze vziat ich z toho parku o 10min skor! Mala sesternica ma zvlast uterak na ruky, na telo, na hlavu a uteraky na 1 pouzitie na prdelku. Teta nikdy nepije po niekom z flasky, len po muzovi, nikdy sa nedeli o nic, kde hrozi "kontaminacia" niecim cudzim. Aj decka maju kazde svoju flasku a nedajboze, ze by si ju vymenili bez toho, aby sa poriadne umyli. A to ani nehovorim, ze by som z ich flasky pila ja. Nikdy nebyvala na internate, raz sa o izbu tyzden delila s cudzou holkou a bola z toho vysokovana, ze uplne cudzia osoba s nou zdiela zivotny priestor. Paneboze.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEG: tak my bychom se psem k anšim fakt nesměli, ale to je tím, že oni mají taky psa.
    MEG
    MEG --- ---
    jednou jsme byli u tchánů před vánoci (necelý týden) a to i se psem. maminka nás uvítala slovy: nekoukejte se kolem, nemám uklizeno, zatím jsem gruntovalajen 3x (to nebyl fór). no a po odchodu jsme před domem zjistili, že jsme tam něco zapomněli, tak se muž vrátil a přišel s tím, že mamku už přitihl s luxem v ruce. :-)))))

    ale oni jsou jinak moc hodný. to uklízení je prostě její koníček...no. ;-)
    ARKLA
    ARKLA --- ---
    tak to jsou tvi rodice jeste docela v pohode, kdyz zvladnou tvy navstevy nejen s ditetem, ale asi i se slintacim psem:) nas vlcak byl nekdy moc i na me, taky z neho furt neco padalo. nejlepsi kdyz si donesl z ulice naky kus masa a zanic mi to nechtel dat a pak si to "hlidal" pod stolem:)))) uf, v patek uz jedem domu, uz malem odtrhavam kalendar kazdy den (a rodice asi taky:)!!
    MEG
    MEG --- ---
    ARKLA: to by ze mě zešílela... nejsem uklízecí maniak. :-))) ani nemohu být, žije s námi velký chlupatý pes, který navíc slintá. to je matroš pro dvě uklizečky na plný úvazek. :-)))
    ARKLA
    ARKLA --- ---
    ps: jo prosteradlo je samozrejme pod takovou to detskou zidlickou:))))
    ARKLA
    ARKLA --- ---
    hehe, diky vam vsem za odpovedi. potesi, ze nejsem sama a ze jste taky neco podobneho zazili. to FIFI: z jakyho materialu je terasa? normalni dlazdice. to vis, ze se to da vytirat, ale to je prave ta fanaticnost, ze mama udela vsechny uklizeci postupy co nejpresnejsi a nejkomplikovanejsi. asi by se od ty ryze zaspinil smetak nebo nevim, kdyby to smetala:))))))), proto to prosteradlo, ktery se pak musi vytrepat do vany. to je psycho, co? diky za podporu vsem, za tyden uz jedem domu, este to snad nak vydrzime...
    MEG
    MEG --- ---
    ARKLA: mám trochu podobnou zkušenost... když byl našemu staršímu rok, odjeli jsme na 4 roky do zahraničí, kde se nám narodilo ještě jedno dítě. naši nebyli na malý děti vůbec zvyklý a asi ani připravený. takže trochu podobné scénky... nejhorší bylo, že si na ně stěžovali ex post, třeba že jim jeden z nich vlezl do knihovny nebo do nějaké skříňky... no děti jsou zvědavý a zatím neměli zkušenost se širší rodinou a doma jsem jim to nezakazovala. navíc co je budu tepat týden poté, že jo? takže jsme to taky trochu řešili. ale časem se to usadilo. postupně, pomalu...
    mmch mě v tu dobu prudilo i to, že tatínek šel vždycky všechno po nás zkontrolovat (jestli jsme dobře vypnuli televizi, počítač). dneska to už nedělá. anebo jo, ale jde to mimo mě. :-)))) té toleranci se musí učit obě strany. a ti starší si to někdy nechtějí připustit.
    a rada - hora trpělivosti a tři hory tolerance. :-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    ARKLA: no tak to je síla. Co je na terase za podlahu, to se nedá vytírat nebo co? Prostěradlo pod židlí ? Představuju si to dobře??
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    ARKLA: Docela mi to připomíná moje rodiče, až na ten úklidový fanatismus. Poradit ti ale nedokážu, já taky nedokázala naše předělat. To už asi v tom věku ani nejde. Já jsem taky až donedávna vydržela s našima tak max. týden. Teď mi ale dost pomohli, když mě stihla dlouhodobá nemoc a jsem jim za to vděčná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam