• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KVALKAN:
    De si pred pusu a nos ruku :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEIKSAC:
    Treba se sklebis a nebo ta zapnuta pozornost :-)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    FLLIP: Muze to byt i tom ze to je trochu z jineho uhlu
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    DUCATIMONSTER: Mě face id nefunguje, protože nemám v noci brýle. Přes den stále. Takže v noci vždy ťukám kód. Ani hodinky tohle neřeší, protože jak mě to nepozná, tak to prostě chce kód. Leda bych spal v roušce :D

    Monitoring spánku mám rád, ale když potřebuji budík na 2 ráno kvůli práci tak jsem to vzdal. Noční režim mi to vždycky zabije. Ano, jde změnit aktuální plán na noc a pak to možná funguje, ale tuhle důvěru jsem ztratil. Už si raději nebiji svůj starý Android telefon, který mě spolehlivě vzbudí.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    DEIKSAC: Nemáš zapnutou detekci pozornosti? To bude pravděpodobně ten problém. Kontroluje to, jesli mas otevřené oči a to v noci úplně mít nemusíš. Stejne tak se to chová u některých polarizacnich bryli.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DEIKSAC: Divný. Funguje mi to v totální tmě. Manželce taky.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    KOC256: Jasne ze to neni darda, ale to prece neni duvod, aby pouziti vlastniho souboru bylo krkolomny
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    KOC256: S tim face id nevim, kdyz sahnu po telefonu v noci v posteli, tak pravidlo spis je, ze me nepozna
    CROSS
    CROSS --- ---
    KOC256: ale jo, zní to tak, ale to je jako kdybych vykládal historky o svým pracovním laptopu s Windows 10, taky by z toho nějaký emoce prosakovaly.

    Mimochodem k tomu odemykání, v poslední době s tím zapnutým odemykáním hodinkami se mi občas telefon v ruce odemkne, i když mě vůbec nesnímá (tzn. nějak zakrytý obličej v tom nehraje roli) – např. když ho zvedám ze stolu displejem dolů. Pro mě osobně je to spíš plus, když ho beru do ruky, obvykle ho chci odemknout, ale nejsem si jist, že to tak má fungovat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CROSS:
    Tak některé ty formulace jsou (mi připadají) vyloženě psané s antipatií. V některých chvílích si protiřečí (viz další posty). Trojskok je podle mojí mamky, která se na odemčení vždycky chystá jak trojskokan i kdyz jsem se ji snazil vysvetlit a ukazat, ze to jde elegantne...

    A to lyncovani, no proste mi to prislo jako mimo misu a prilivani oleje do ohne...
    CROSS
    CROSS --- ---
    KOC256: to není diskuse o lynčování iPhone, já jsem se třeba ptal upřímně, abych dostal nějaký pohled zvenku. Jako uznávám, že silná tvrzení typu Face ID je na hovno, protože nefunguje potmě, můžou být zavádějící pro někoho, kdo ten telefon nemá a třeba o něm uvažuje, ale smysl klubu nevidím v přesvědčování váhajících. :-] Pro mě to, co mi SINEAD odpověděla (děkuji), má hodnotu (abych případně zjistil, jestli něco z toho je relevantní pro moji matku; za sebe to vidím tak, že 90% z toho jsem neřešil buď nikdy, nebo dejme tomu posledních 5 let, a zbylých 10% jsou spíš takové dojmy a omyly, např. to Face ID, ale právě proto, že sám jsem tyhle problémy nikdy neměl, je pro mě dobrý se nad tím zamyslet).

    Nicméně tvůj trojskok s rozběhem mě skutečně rozesmál. :-]
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    SINEAD: t-mobile ma myslim widget co ukazuje aktualni spotrebu dat v obdobi
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KOC256: Asi proto jsem to tam nikdy radši nepoužívala 😀
    KOC256
    KOC256 --- ---
    AOTEAROA:
    Jo ale pripojila ses do diskuze pokusu o lyncovani iPhonu pro jeho nefunkcnost. Tak jsem to chtel jen uvest na spravnou miru. A tedy srovnavat reseni "face ID" na Xiaomi, kde svym oblicejem otviram kamosuv teledon je mirne taky trosku vedle.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KOC256: Je mi úplně fuk, kdo nebo co za to může, vadí mi že pouze na iPhonu to nefunguje. Nativní klávesnice je ještě tak 300x horší. Ale já se sem nepřišla dohadovat, jen jsem přidala svůj příklad. Pořídila jsem si 13 Pro kvůli tomu jak fotí a točí a líbí se mi apple pay a face id (který dávno bylo i na mých xiaomi, jen jsem to nikdy nezkoušela používat). Prostě něco je lepší, něco horší. Je fakt, že na foťáky jsem si u svých telefonů za cca 7kKč vždycky stěžovala, tak teď je tohle vyřešeno.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    AOTEAROA:
    Jmenujes tu dve nenativni aplikace. To taky asi nebude chyba iPhonu ne?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SINEAD: Hele, ten health plan ale staci nastavit jednou a pak uz to jenom upravujes pres budika - koleckem si posunes buzeni na kdy chces/vypnes, vecerku neresis, potvrdis.
    Mimochodem, upozorneni na tu vecerku jde normalne vypnout.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SINEAD:
    FaceID jsem měl X, 11 PRO a aktuálně 12 mini a všude bravurně funguje. Zkus ho překalibrovat a nebo máš vadný kus, ale funguje i v naprosté tmě. To je fakt... není nic jako tobě asi omylem jo a mi zrovna ne.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BTW: nikdy jsem to nepouzil ale upozorneni na iTunes stoji 19 Kč a Vyzvánění 29 Kč. To není žádná darda. A pokud nechci něco hodně vlastního/alternativního, tak se asi dá vybrat.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Mě třeba hodně štve o kolik hůř tady funguje moje asi 8 let používaná klávesnice SwiftKey, tzn asi 8x hůř. Zkopírovat si odněkud tři různé texty, pak jít jinam a tam je nakopirovat, nemožné.
    Nemluvě o tom že v appce Fyx pro iOs píšu na nyxu vše tři hodiny, protože mi to to správné slovo doplňuje po stranách a ne uprostřed. Aspoň omezím nyx 😀
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam