ROBOOTEK: Tak ekologie je proces uvědomění, vzdělání a finančních možností. Pokrok přináší peníze a poté vzdělání. Oni si často té přírody váží, ale pokud se to tluče s tím jak se alespoň v základu zaopatřit (nemají tam de facto daně, zdravotní a sociální pojištění) tak to prostě neřeší.
Nemusíme řešit ani odpadky. Stačí se kouknout co udělá nekontrolovatelné spásání s přírodou. Jižní část Atlasu byla pravděpodobně původně téměř celá pokrytá hustými cedrovými lesy. A co ta zbylo teď? Chybí tam celé generace stromů aby se ten les mohl přirozeně obnovit, protože všechno je to spaseno. Podobně jak tomu bylo u nás v 19. stol.
ADIK: No u těch německých a holandských důchodců jde hlavně o to množství. To není o tom že by je vyhazovali kamkoliv, ale napříč Marokem jsem se setkal s tím, že popelnice jsou jen pro turisty, protože místní si to sami za to město dovezou a vyhodí to tam. A na stejném místě skončí i ty popelnice turistů.
Nikdy jsem si nedělal nějaké iluze o této zemi, ale nečekal jsem že to uvidím i v těch turistických lokacích. A v méně známých turistických místech jako třeba zde:
https://mapy.cz/...=34.0547930&z=16&base=ophoto&source=coor&id=-5.519991894971071%2C34.0544463541731
tady odpadky z turistických resortů, vyhazují z oken rovnou ze svahu na níže položené domy.
Jinak pěkný klidnější místo. Ale nesmí se vidět zezadu :-D