• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    Jezdíte kempovat?Znáte pěkný místo?Máte oblíbený kemp?Nebo FREE flek?Líbilo se vám někde?

Sezóna začíná!!!!

Jestli chcete profláknout kemp,použijte kouzelné slůvko "Kemp"

Jestli chcete profláknout Freeflek,použijte kouzelné slůvko "Freeflek"

Usnadní to ostatním filtraci

Mapa FreeFleků
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    ATARKA: Jo, v roce 2002 Maďarsko Srbská hranice stále tvořila klikatý průjezd zátarasy a u toho stál tank. Když jsme opouštěli Maďarsko tak nás varovali abychom tam nejezdili že je tam nebezpečno. A v Srbsku to samé říkali o Maďarech :-)
    Od té doby jsem byl na Balkáně už jen dvakrát nebo třikrát a tudy jsem zrovna nejel. Ale zvažuju to právě letos na zimu.

ATARKA: Nikdy jsem neviděl nudnější zemi než Polsko :-D
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Co sem přidat nějaký tagy? třeba #flek, #Polsko, #Balkán atp... aby šly ty fleky lépe filtrovat? spousta lidí sem hází jména vesnic nebo GPS souřadnice, ale když to člověk nezná, tak to skoro nemá šanci najít.... =/
    PAZI
    PAZI --- ---
    FAEKAL: Ahoj, díky moc za typy. Nakonec jsme strávili v Polsku 16 dní a jsme z něj nadšení. Krásná města s cykloopatřeními na západní úrovni, krásné pláže na Baltu, levné a dobré jídlo jak v obchodech, tak restauracích. Navíc snesitelné podnebí.
    Jeli jsme z Adršpachu do Wroclavy, Poznaně a pak kolem pobřeží ke Gdaňsku, Krynica morská, Varšava. Žádný problém s free přespáváním ve městě ani v přírodě nebyl. U moře jsme si platili kempy, ty byli nejblíž k vodě (free fleky byly vždy třeba 400 metrů). Nejdražší, nutno říct fakt pěkný, kemp v Leba stál 350Kč/noc za dodávku a 2 dospělé. Nejlevnější kemp na v Krynici stál 150 Kč/noc.
    Jasný, Polsko je placka a ve vnitrozemí moc přírodních krás není. Ale pobřeží a města stojí za to.
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    PAZI: Ahoj:) Nevim jak v sezóně, ale Polsko-Německo jsme teď dávali na prodlouženej týden a bylo to fajn.
    První zastávka Berzdorfer see, ten freeflek co tady někdo nahazoval. Pak jsme jeli do Štětína, klidnej free parking na ostrově kousek za mostem od centra města coby kamenem. https://mapy.cz/s/jukusovela
    Následovala pláž v Czarnocirnu https://mapy.cz/s/hevohacoho. Je to tam dost bohem zapomenutá pustina, ale může se tam člověk parádně vyvalit se vším všudy přímo na písku a voda je tam osvěžující mix moře a sladkých vod. Jediný mínus byla cesta tam asi 10 km po tý nejhorší asfaltce (šílený přejezdy přes mosty, samej jump jump jump).
    Pak jsem jel do Ústí na Svinou, kde už to bylo trochu víc komerční, ale městečko celkem hezký, čistý (musí si tam udržovat Němčoury :)) Všechno je tam o dost levnější než u nás někde na Mácháči :D Jako bonus nejlepší pizza, kterou jsem letos měl tak 50m od pláže asi za 170 korun. Parking obytňáka za 50 ZLOtých na noc pár metrů od moře.
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/jafavunute
    Pak ještě kratší přesun na německou stranu do Bansina https://mapy.cz/s/hugokorovo , parking za 10 éček na noc, kde jsme vtipně zjistili, že si tam asi 30 metrů od káry dali mezi garážema sraz náckové z širokýho okolí. Takže se tam moc zajímavě prolínal zenový noční klid v autě za občasného sborového doprovodu "Sieg hail" :D
    Pak už jen návštěva a free přespání v bezemisní zóně v Berlíně https://mapy.cz/s/kehoradoko a šupy dupy do Prahy.
    Jinak mě Balt příjemně překvapil, teplota a kvalita vody před začátkem sezóny naprosto super. Příště dám Rujánu, ale chce to alespoň 14 dní, těch 8 dní je trochu moc expres.
    PAZI
    PAZI --- ---
    Ahoj, tak nějak nevíme, kam na 14 dní jet. Balkán máme projetej, do Špáňa se nám nechce při současných cenách nafty, a tak nás napadlo Polsko. Mimo Krakowa jsem tam nikde nebyl. Je tam něco k vidění? Dá se tam spát mimo kempy u pobřeží aspoň troch rozumně?
    Nebo kde to máte rádi na takovou kratší dovolenou v okruhu 1000 km od ČR, kde se to v sezóně dá přežít? Díky.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    DEEJAYY: za tejden se dá i s rezervou stihnout třeba roadtrip na rujanu a nebo polský pobřeží (můžu jenom doporučit, polsko má prostě svoje kouzlo, krásný pláže a písečný duny, dobrý ceny a neni pro moc lidí v hledáčku - i když já byla jen mimo sezonu, ale nemyslim, že by do polska i v létě jezdily davy) - začít ve štětíně a sjet si to po pobřeží do gdaňsku, případně když se stihne, tak ještě mazurský jezera...
    MASOO
    MASOO --- ---
    RSZ: to je blbý no. Ale to nemají jen Češi, spíš tak obecně Lidi... Já mám poslední zkušenosti jen dobrý. Liduprazdny Německo, mámvpici Polsko a celej podzim v ČR taky klid...
    MASOO
    MASOO --- ---
    Německo směr Amster, pak nahoru k Flensburgu, směr Polsko a okolí Poznaně.
    Kdyby někdo chtěl nějaký tipy, napište. Letos je liduprázdno, ty kýčovitý fota se skoro stydim sdílet;)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    QNEDLEEQ: ta prilozena zprava imho nevypada az tak drasticky
    kontaminácia potravín formaldehydom resp. melamínom je porovnateľná s tradičnými plastovými výrobkami na báze melamínu.
    Pôvod výrobkov, ktoré nevyhoveli požiadavkám zdravotnej bezpečnosti vo vzťahu k migrácii formaldehydu a melamínu bol v 95 % z Číny
    Z 28 vzoriek 4 vzorky [3x Cina, 1xCR] čo tvorilo 14,2% všetkých testovaných výrobkov nesplnili požiadavky zdravotnej bezpečnosti v ukazovateli migrácia formaldehydu.

takze 14,2% nevyhovelo, problemovy je dovoz z Ciny (u ktere stejne vsichni vime, ze se na nejaky bezpecny limity kasle) a jinak je kontaminace srovnatelna s beznym plastovym nadobim ... pokud si clovek myslel, ze ji z prirodniho dreva, tak je to asi do jiste miry zklamani, ale jinak asi zadna tragedie
    to uz by me vic pobavilo oznaceni bio a setrne k prirode, kdyz se bavime o procesovani formaldehydu :D

+ ten vitalia clanek psal nejspis nejaky alarmisticky copy-writa-pasta diletant
    "pocházela většina z Číny, jen dva produkty byly z Německa" .. pritom v tabulce je i Polsko a ČR
    GOMERA
    GOMERA --- ---
    Polsko, kousek od nasich hranic. Pekna prehrada se skoro morskym feelingem. Sterkovo piscita plaz, sem tam mistni rybar. Staveli jsme i stan a bez problemu. Na polnacce zakaz vjezdu, vsichni na nej pecou z vysoka. Na plaz projedou i vetsi auta.
    N 50°42.46715' E 15°56.65376'
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    Tak tady pridam par fleku...
    Musim se trochu revanzovat, protoze sme vyuzili dve mista z mistni databaze ,)
    Szeroki ostrow - parada, Riga - na prespani staci jen se clovek nesmi tolik vozrat :D

- - - - - - - - - - - - - - -

52.385069,20.193077
    Wyszogród - Polsko

takovej peknej placek/pristaviste u Wisly, tesne pod mesteckem Vyšehrad .)
    jen sme tam svačili ale fiat tam evidentne par dni v poklidu stal... vede tam stezka podel vody s lavickama. a kdo by se polska bal, tak muzu rict ze polaci tam nechavali otevreny auta apod .)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    SIEMENZ: polsko je normálně koupací,třeba oblast mazurských jezer...je super...;)
    kdyžtak pošta
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    Mate nekdo nejaky tipy na pobaltskou cestu?
    asi pojedem Polsko, Litva, Lotyssko.. popripade Estonsko

jasne, Polsko se tu uz resilo.. klidne i tam ocenime naky konkretni fleky..

A co je pravdy na tom, ze se v tyhle oblasti neda moc koupat v prirode?
    To je to tam jen sama bazina...?

dik
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    DOCTOR23:
    LESH: děkuji, nj Polsko prostě paráda
    LESH
    LESH --- ---
    PASTEL: polsko naprosto bez problémů...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam