• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    KOC256: Nekde jsem cetl, ze opera z hlediska pameti spatne snasi hybernaci. Sleep moce by snad mel byt v pohode
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Mně teda pomohlo pod XP nastavit memory cache na 20MB. Pak ve špičce nežrala cca 250 ale jen asi 100Mb (sice nechápu ty čísla ale ok).
    A rozhodně doporučuju aspoň jednou za den restartovat (Operu, ne komp).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    pouzivam operu stylem od startu do vypnuti. nekdy to dela i rady dnu (uspavani a tak). A pak ma opera bezne v pameti 200+ MB. Pozoruji to na vicxe sestavach takze to asi bude vlastnost.

Da se tomu nejak zabranit? Takove ty bezne moznosti v nastaveni na cache a tak nic neresi...
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    OK, nemyslel jsem to spatne :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Však jsem psal, že mi nejdou ani stáhnout maily...
    Zase takovej blbec, abych nevěděl, jakej SMTP můj provider používá, nejsem :)
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    OCTOPUSS: Zkusil jsi to podle tohoto navodu?
    http://napoveda.centrum.cz/index.php?root=301#help_979
    Jenom takovy detail - centrum neposkytuje smtp, tak mam podezreni, ze problem je v nastaveni smtp. Jak rika FI_YOU
    FI_YOU
    FI_YOU --- ---
    OCTOPUSS: spatne nastavena adresa prichozi-odchozi server/ porty/ zatrhle SSL/ ...nic jineho me nenapada .)

me obcas nefunguje seznam mail s tim, ze odmitne heslo a musim ho tam znovu nabouchat...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Ono těch kombinací možností nastavení moc není.. Tak nevim :(
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    OCTOPUSS: ja len, ze pop3 v opere funguje. chyba je bud v centrum-e alebo v tvojom nastaveni.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    to ne :)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    OCTOPUSS: mam gmail + pop3 a funguje mi to bez chyby. ale to si asi pocut nechcel.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Ok zase jsem zapomněl upřesnit.
    Centrum, POP3.
    K WM jsem se vrátil po hodině marných pokusů rozjet to přes Operu. Podotýkám, že ve finále jsem se podíval na centrum do nápovědy a postupoval jsem stejně...
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    Doted jsi pouzivla OE/WL. To znamena, ze ted uz ho nepouzivas? O jaky mail jde? gmail, hotmail, jiny? IMAP? POP3?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Zeptám se i tady:
    Mohl by mi někdo poradit, jak nastavit mail? Vůbec se mi nedaří. Doteď jsem používal OE/Windows Mail. Vytvořil jsem účet a nastavil servery. A to je tak všechno. Žádný maily se nestáhnou ze serveru a nejde nic odeslat, hází to chybu SMTP bez jakýhokoli upřesnění.
    E42
    E42 --- ---
    QUICK: Tak duplicita byl podle mě jenom problém špatnýho nastavení IMAP Folders subscriptions, ale s tím mazáním je to možný, já nemažu, takže nepotvrdím ani nevyvrátím. No hlavně že je spokojenost.
    QUICK
    QUICK --- ---
    E42: napriklad se nemazaly maily a byl problem s jejich duplicitou. Ted uz spolupracuji podle mych predstav
    E42
    E42 --- ---
    QUICK: A on doteď nebyl? Já ho teda používám celkem bez problémů (+- to, o čem se zmiňuju tady.
    QUICK
    QUICK --- ---
    Gmail s operou je konecne pouzitelny! :)

Gmail -> Settings -> Labs -> Advanced IMAP Controls

- v Labels, odebirat jen co opravdu potrebujete (INBOX, Spam)
    - Forwarding and POP/IMAP - Auto-Expurge

vice informaci o spolupraci gmailu a oprery
    http://my.opera.com/burnout426/blog/show.dml/2456007
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    Jedu na alfe temer od doby, co vysla a krome asi 4 padu jede skvele, ale mam blokovane reklamy (coz ma pozitivni vliv na pady). S maily zkusenost nemam, na to Operu nepouzivam, ale u webu bych ji doporucil.

Pozor ale pri upgradu, treba na OSX jsem prisel o wand a v podstate cely profil, u win si nepamatuju, ale doporucuju zalohu
    E42
    E42 --- ---
    Jaké máte zkušenosti s aktuální alfou desítky? Už mě ta 9.6x s věčnými memory leaky a hogováním procesoru pěkně štve, dá už se desítka použít jako rozumná náhrada (včetně IMAP klienta), nebo má ještě příliš závažné bugy?
    Zkoušel jsem to tady vyfiltrovat, ale není moc podle čeho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam