BLAMI: průmyslováci adminujou, instalujou, čtou manuály, konfigurujou, bastlej, letujou. neboj se šáhnout na něco funguje, a občas to vylepšit, občas to rozesrat, apod. v tom všem jsou dobrý a já nestíhám tolik, co oni.
podle mě ale nejsou schopný udělat analýzu problému, ekonomickou ani jinou, optimalizacemi pohrdaj (prostě se koupí výkonější hardware, sílnější zdroj, větší anténa, apod.), nejsou schopný rozlišovat vývojový prostředí od produkčního, apod. - mám z toho takovej pocit, že vlastně nechápou, proč to celý dělaj (sice formálně peníze chtěj, ale uniká jim, kde v tom celým procesu vlastně "vznikaj")
tolik moje zkušenost nedostudovaného VŠ s gymplem, který je nucen v rámci podnikání spolupracovat se směsicí více či méně nedostudovaných VŠ s většinou jinou SŠ než gympl. samozřejmě předpokládám, že s VŠ by byla spolupráce ok (několik málo zkušeností je určitě pozitivních), tam je problém, že v prostředí v jakém se pohybuju se pohybuju i proto, že VŠ (nebo i méně problematické kvalifikované lidi) prostě nejsem za stávajících podmínek schopen zaplatit.
tenhle klub není o averzi vůči lidem s VŠ - je prostě o specifikách programování, podnikání a vůbec lidí, kteří se na VŠ dostali ale z nějakého (jakéhokoliv) důvodu ji nebyli schopni dokončit. u mě v 90tých letech hrálo svou roli i to, že jsem obrovskou perspektivu viděl v podnikání a nulovou v akademické sféře (dnes je to dost možná naopak - expřítelkyně co dostudovala si v rámci akademické kariéry - výuka, výzkum - na VŠ víc, než já jako podnikatel - čemuž bych nevěřil, kdyby mi to v 90tých letech někdo řekl... tehdy jsem jedinou perspektivu spatřoval v soukromém sektoru a vynakládal tím směrem většinu úsilí...)