XCHAOS: bavili jsem s eo ekonomice jako celku, co sem taháš zdroj energie,
předvedu tvojids prominutím debilní argumentaci velice zjednodušeně
ty:jednou bude tropa tak drahá, že se budou používat povozy
já:ropa či její substitut nikdy nebude tak drahý abychom s evraceli k méně výkonným a energeticky náročnějším metodám
ty:od ceny energie se ale odvíjí vše
já:ne cena energie je jen jedna položka v nákladech, z hlediska ziskovosti sice důležitá ale stále marginální,aneb kvůli ceně elektřiny podniky v číně nešijí botrky adidas,ano je to cena práce
ty:ale jednou prostě energie může být tak drahá že prostě povozy budou
já:v dohledné době nikdy, zejména když existuje obrovský polštář,naví jak jsem psal spodní prádlo victoria secret a energetická náročnost toho moc společného nemají,energeticky daleko náročnější těžba dříví a m3 surového dříví je stále levnější než luis vutton,protože eroei není v ekonomice to nejdůležitější
ty:bavíme se o získávání energie
já:ne bavíme se o celkové ekonomice, ve které je získávání energie její jednou složkou a sektorem, notabene v metodice zahrnován do služeb..
aneb já začnu o voze,ty meleš o koze a skončíš o oji...fakt tenhle trend debtay nechápu
ne energie se dá záískat mnoha způsoby,ropa se ostatně k výrobě zejména elektrické energie a ta je v energitecké bilanci dominantní, či tepla nepoužívá a pro podniky je nákladově důležitější zemní plyn a elektřina než ROPA,potvrdí 9 z 10 ředitelů průmyslového podniku!!!!!!!!!!!!!!!!