• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      BLACKBITCH
      BLACKBITCH --- ---
      CYBERKOTLIK: ale nepovidej, po tvem prispevku mi prijde ma existence ale hodne zbytecna =)
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      CYBERKOTLIK: ano, podle mého chápání soužití slušných lidí ano...
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      CYBERKOTLIK: OK, muze byt. Ja tyhle veci nastesti nepotrebuju.
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      BLACKBITCH: muze, ale v praxi to tak nikdy nebude - vzdycky budes potkavat psy bez voditka, stejne jako nebezpecne vyhlizejici lidi.

DOCKINEZ: nevim nevim, plynovkou se spis trefis do nohy, pokud na tebe skutecne zautoci pes, lepsi je sprej nebo alarm

DANKLAR: fajn, z cehoz vyplyva, ze bez voditka jdouci pes, kterej si nikoho nevsima a nikoho neobtezuje neni problem?
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      (ale jinak prima napad, plynovka je prakticka a hodi se nejen na lidi)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DANKLAR: Mno jo, za tu plynovku si tady jeste od mistnich dementu vyslechnes, jakej jses desnej hajzl, nelida atd.
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: Pokud neobtěžovala, tak je jen správně... Souhlasím s tím, že pokud se věc má takto, je vše v pořádku. Jen bych byl rád, aby i pejskaři uznali moje právo nakopnout jejich psa, resp. ho napálit z plynovky, poukud na mě vlítne... a nerad bych poslouchal ještě nadávky a výhružky, co mi všechno pejkař udělá, když jsem se bránil... to bych nejradši napálil i jeho...
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: mno upřímně myslím spíš na psa, ale to je moje peskařská deformace, že to zvíře beru tak vážně ;) ve skutečnosti pokud obhajuju jeho práva jde mluvit a právech mých, protože on je moje hračka, v pojmosloví člověkocentrického systému. a já mám nárok si hrát, pokud tím nikoho neobtěžuju. a já nikoho neobtěžovala.
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: určitě jsi to tak nemyslela, viď?
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: jasně. ale můj pes se nepřečinil, nikoho neobtěžoval
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: pojem psi chápej jako pejskaři jestli je to tak stravitelnější
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: Pejkař nemá právo nechat volně běhat psa a obtěžovat jím lidi, to si uvědom. Právo na psa má pouze tehdy, přizpůsobí-li své vlastnictví psa právům a potřebám ostatních lidí. Pejskařova práva končí tam, kde začínají práva nepejskaře.
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: Přestanete laskavě srovnávat lidi a psy? Ty příklady nekulhají, spíš vůbec nemají nohy...
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: nepřeháním, je to definitivní zákaz volného pohybu, vodítko všude, hotovo dvacet

ano, druhým bodem jsi se konečně dostal ke gro problému. > nepejskař má právo a nechce se nechat omezovat < ale ani pejskař se nechce omezovat a taky má právo! a jestli existujou lidi, co se neumí chovat, tak ať už to dávají najevo psem nebo jakkoli jinak, nemá tím v důsledku být postižen někdo uplně jiný, kdo se chová normálně a shodou okolností např. také má psa. to bychom mohli zakazovat podle barvy oblečení, třeba černou určitě často nosí kriminální živly
      DIVA
      DIVA --- ---
      BLACKSKY: jestli existují psi, kteří dělají to či ono v rozporu s dobrými zvyky, je třeba přimět jejich pána, aby proti tomu chování zakročil, nebo mu předcházel. omezené je řešení, které postihne všechny psy - obzvláště pak ty, kteří se chovají předpisově (protože navrhujeme předpis, však) namísto oněch neukázněnců, kteří velmi pravděpodobně dál budou dělat kraviny jako dosud.. je to jako kdyby na příkladu posledního příspěvku blackbitch. když existují lidé, kteří neumí jednat podle vžitého řádu, zakážeme všem lidem jánevím vycházet po půlnoci. čímž omezíme potenciálně akorát tak svobodu normálních lidí vracejících se pozdě domů, protože nebezpečný úchyl v křoví bude postávat vyhláška nevyhláška. předpis funguje na ty, kteří předpisy respektují. konkrétní jedince, kteří se neumějí chovat, lze rovnou ve chvíli kdy dojde k přečinu usměrnit pomocí měšťáka, nebo pro otrlé lapnout psisko a švihnout s ním nejdál kolik uneseš a naznačit majiteli že jsi hotov příště zakročit stejně. řešení se nabízí škála, některá z nich nejsou zcela jasně nefunkční a diskriminační jako plošný zákaz pohybu
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: nepřeháněj... absolutní trest je něco jiného než vodítko

Ale když se tak blbě ptáš... ano, v souladu s mým právem nebýt na ulici obtěžován psy zakažme jejich volný, nekontrolovaný pohyb. Nevidím důvod se nechat jakkoliv omezovat.
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      DIVA: ?????
      BLACKBITCH
      BLACKBITCH --- ---
      CYBERKOTLIK: hmm, vidim. S clovekem toho moc nadelat nejde, ale pes muze bejt na voditku.
      DIVA
      DIVA --- ---
      a protože se konkrétní psi chovají nevychovaně, zakážeme všem psům pohyb. něco jako kolektivní vina a absolutní trest?
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      JELLY: případů, kdy pes chytil běžce za lýtko, vlající kalhoty... je mnoho. Nemusí to být útok, pes to může brát jako hru, jen je to bolestivé. Rendy (8-měsíční štěně BOC) mě okamžitě jak jsem se rozeběhla, štípal do podpaždí. Je to švanda, teda pro něj :-) To ale normální člověk (tedy osoba, jež není postižená láskou ke psům) nepochopí.
      JELLY
      JELLY --- ---
      problem je asi spis u tech psu kteri vnimaji chuzi na voditku jako trest...respektive byli tak nauceni..
      JELLY
      JELLY --- ---
      myslim ze jde o vzajemnou toleranci
      JELLY
      JELLY --- ---
      osobne si zlepsuji fyzickou kondici behanim.. beham ve stromovce a ma u toho svoji fenu-stene...po ulicich ji mam na voditku ve stromovce na volno .. pokum vidim deti nebo vetsi pocet lidi psa beru na vodiko aby neotravoval...kolikrat se mi ale stalo ze mi deti zacly provokovat cubu a rodice se u toho smali jak je to roztomile...a to me stve.. pokud ja mam byt zodpovedny psovod, pozaduji aby oni byli zodpovedni rodice.. ad behani..psi maji opravdu tendenci skakat po bezci, ale nikdy jsem nevidela ze by pes ublizil... samozrejme neobhajuji otravne skakani, ktere bezce vyvadi z tempa a jsem pro aby je to majitele odnaucili protoze vim ze to jde odnaucit i male stene...vlastni zkusenost...nicmene ze by pes na bezce utocil za zamerem ublizit, tak toho jsem nikdy sem svedkem nebyla a ani jsem o takovem případu neslysela...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam