• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DOCKINEZ: Ano, vidím to.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      B-ze, ty to vidis! Napal bleskem spammera, nebo mu aspon dej poznat jeho vlastni demenci :-)
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      PATISLAV: Nemazal jsem to, aby to všichni viděli a následně nás pobavili vtipnými komentáři:o)
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      se zahradou či zahradním grilem? Nechápu tyhle spamy tady... :)
      THERESA
      THERESA --- ---
      DO DOBRÝCH RUKOU pejska (zbyli nam tu dva), preferujeme lidi se zahradou

BEAUCERON, francouzsky ovcak

zbyli nam tu dva pejsi, slysi na jmeno jsou vychovani, zakladni povely ovladaji
      - je jim pul roku, nestihame to s praci a mame tu fenku atd...
      fotka je starsi, byl jim mesic
      viktor

aziz

takhle vypada mama
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      CEZAM: díky:o)
      CEZAM
      CEZAM --- ---
      ...no nevim, me teda neprijde zabednenej ;-)
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      TYNA_DOLITA: U člověka, který zná psy natolik, že dokáže napsat tohle "nazyvat psa "selmou" je taky dost prehnanost... se nedivím, že mu přijdu přechytřelý, to ti asi přijde každý, koho potkáš, ne?

hehehe
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      TYNA_DOLITA: Ano můžeme slovíčkařit do soudného dne, to že psa přivolávám jsem udala jako příklad, jak by to asi mělo být a jak to mnohdy není, ani čárkou jsem se nezmínila o tobě.

Co si myslí Danklar to opravdu nevím, možná tuším...
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      TYNA_DOLITA: Gratuluji a přeji i do budoucna toliko štěstí, jako jsi měla do těď. Veterinární sestrou nejsem, ale mezi psy se pohybuji od mala, o cvičáku ani nemluvím, ale věř, že pokud jdu parkem a žene se kolem mně pes, který je očividně mimo dosah svého majitele, hodně si rozmyslím, jak se zachovám. A co teprve nepejskaři. Ze své zkušenosti: jsem jeden z neukázněných psovodů a né vždy mám psa na vodítku, pokud ale vidím maminku s kočárkem, starší osobu nebo jen nějak zajímavého chodce na ulici, psa si odvolám a počkám než ho zase pustím. Prostě mezi "nepejskaři" převažují lidi, jež mají strach (nebo snad respekt) ze psů. Ať už odůvodněný nebo ne, je potřeba to respektovat a vyvarovat se pak nepříjemným situacím, jako je například nakopnutí psa, povyk chodce...

Neřekla bych tedy, že tvůj názor je nějak špatný, jen podle mně není objektinví.

DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      TYNA_DOLITA: Tohle má konečně hlavu a patu, pokračuj:o)
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      TYNA_DOLITA: Napiš prosím jaké máš "praktické a široké" zkušenosti se psy. Jen mě zajímá, kde jsi získala ony zkušenosti o které se zde opíráš.
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      TYNA_DOLITA: Jasně, DAN9K řekl, že on se bojí a já mu řekl, že je to OK, přirozené. Takže opravdu proběhlo, že "bojim se vsech psu bez voditka a bez kosiku a je to prirozena reakce", ovšem řekl to jeden člověk o sobě a já mu to odsouhlasil jako správné tvrzení, za čímž si stojím. Netvrdím, že je nutné, aby se každý bál, ale že je přirozené, že se tak často děje. To je pravda. Můžeš s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno. Ty svůj názor nedokážeš obhájit, nejradši bys tvrdila, že pes není šelma... máš prostě slabé znalosti přírody a podivnou logiku.

Ad pletení se do hovoru, to si děláš prdel? Kdybych to bral podle tvé pochybné logiky, došel bych k závěru, že jsi to byla ty, kdo se navezl do cizího rozhovoru a ještě provokativním a v jádru špatným názorem (příspěvkem), kterým to tady zasíráš už neuvěřitelně dlouho. Znovu říkám, přestáváš mě bavit.
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      jo, info všem, GIO měla za neustálé a neopodstatněné napadání mé osoby zákaz psaní, ale asi jsem to nějak blbě nastavil, takže psala... už jsem to snad napravil...
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      TYNA_DOLITA: Tak hele, tohle bohuzel tvrzeni "bojim se vsech psu bez voditka a bez kosiku a je to prirozena reakce" tady píšeš pořád jen ty... buď ukaž, kde to kdo napsal, nebo se omluv, že lžeš. Už mě nebavíš.

Tohle mozna by i stacilo si proste precist neoc o chovaní a psu a o tom jak se "vyjadruji" ...neni na tom zas tak nic tezkeho.. je taky pěkně mimo. Mě psy nezajímají a nechci s nimi mít nic společného, proč bych si měl o nich někde číst? Majitel je povinnen zajistit, abych já nemusel s jeho psem komunikovat, to si uvědom!
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      GIO:
      "ale vim, ze psu se bat nemam"

- s tím souhlasím, taky jsem si to časem uvědomil, takže se ve mně pomalu střídá strach a obyčejná zlost na neukázněné majitele ;)

TYNA_DOLITA:

ale neprijde mi normalni aby se takhle bal psu clovek kteremu nidky zadnej pes nic osklivyho neprovedl

Bojíš se zmijí? Já jo hele, a to mi nikdy nic neudělaly, vždycky utekly první. Tenhle argument neobstojí. Já nejsem povinen zkoumat chování psů, stejně jako nejsem povinen zkoumat zákonitosti organizovaného zločinu, abych se ho obával a mohl požadovat jeho likvidování (sorry za přirovnání, jde o princip, ne o závažnost). Jinak souhlasím, že fakt, jestli na člověka pes zaútočil nebo ne, je zřejmě zásadní v budoucím postoji člověka, nicméně stále nechápu, na základě čeho je možné odsoudit postoj někoho, kdo se bojí určitého zvířete na základě zkušenosti nikoliv osobní, nýbrž sdělené.
      GIO
      GIO --- ---
      PATISLAV: jo, s rotvajlerem, malem me sezral(mozna kdyvbych dala najevo strach, tak by to i dokoncil), ale vim, ze psu se bat nemam, to je laka o to vic. navic sama mam obri psy, takze jsem zvykla.) a vim jak se k nim chovat.
      ukazovat psovi strach je chyba v komunikaci.
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      PATISLAV: seznam se s par psy, nejsou to mimozemstane.

PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      TYNA_DOLITA:
      pokud tam ten kozel jen bude chodit okolo a cumet, zvejkajíc steblo travy , budes se ho taky bat? asi ne tolik zejo.
      Máš pravdu, nebudu. Asi jsem nezaregistroval, že by tvrzení "bojím se každého psa bez košíku" bylo zdejším osazenstvem výrazněji zastáváno a zapomněl jsem se od něj tedy dost distancovat.

ano, je na miste obava pokud se ke me riti velkej pes s vycenenejma zubama a jde evidentne po me. ale bat se kazdyho psa kterej si naprosto v pohode pobiha a nikomu nci nedela, je podle me hysterie

Částečně souhlasím. Hysterie to je jen do určité míry - uvědom si totiž, že obezřetnému člověku chvilku trvá, než zanalyzuje situaci a rozhodne, že daný pes se chová relativně klidně, jeho majitel vypadá, že má věc pod kontrolou apod. Jinými slovy, zopakuju, že žádnému cizímu psovi do hlavy nevidíme a opatrnost (neříkám strach nebo zděšení :)) je tedy na místě u všech potenciálně nebezpečných psů, co nejsou dostatečně zajištěni. Nevidím na tom nic špatného, zbabělého ani nepřirozeného.

jasne ze te muze nekterej z tech psu pokousat, ale vetsina jich je naprosto neskodnejch

No a problém je v tom, jak to poznat.

PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      PATISLAV: Ekvivalentně tomu si dávám velký pozor na přechodu - a to navzdory tomu, že mám přednost a že lidé, kteří řídí, by měli mít platný průkaz. A nikdo mi nikdy nevysvětlí, že bych si tam pozor dávat neměl a že bych se projíždějících aut neměl bát. Nevidím totiž těm řidičům do hlavy a nevím, jak jsou dobří (= vychovaní).
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      TYNA_DOLITA: Představ si, byli jsem teď nedávno v Řecku a s přítelkyní jsme šli kolem nějaké farmářské chýše, blízko které odpočívali dva velcí kozlové. Když nás zpozorovali, okamžitě vstali a začali na nás funět, ukazovat rohy a škubat řetězy. Kdyby nebyli připoutaní, rozhodně vyvázneme nejméně s modřinami na zadku, moje nepříliš vzrostlá přítelkyně možná s rozdrcenou hlavou. Jak v tomto případě funguje argument s domestikací? Kozel se navíc nedá ani považovat za šelmu, takže nefunguje ani argument, že šelmí instinkty jsou již potlačeny. Přitom nelze popřít, že vůči majiteli byli kozlové loajální (minimálně je musel někdo připoutat).

Stejně se to má se psy. Až na výjimky pes nenapadne svého majitele (když o něm ví a když není zahnán do úzkých, případně neselhala-li totálně výchova), jelikož ho bere jako vůdce své smečky, nenapadne ani ostatní členy své smečky, které "vůdce" přijímá za své (tzn. rodinu přátele) - každý rozumný člověk ví, že nemá vstupovat na pozemek, který hlídá pes, dokud nepřijde majitel a psovi jasně neukáže, že tenhle člověk "patří do smečky". Problém je v tom, že vůči cizím lidem psi zcela jednoznačně (a pochopitelně) cítí přinejmenším nedůvěru. Záleží pak na individuální osobnosti a výchově kterého psa, jak se bude vůči cizím chovat. Majitel zřejmě osobnost svého psa zná. Cizí člověk ale psovi do hlavy nevidí a řítí-li se na něj pes, který je sice možná ochočen (to se v tu chvíli neví), zcela prokazatelně má ale všechny ostatní znaky šelmy (zuby, drápy apod.), je ostražitost (ne-li přímo obava) na místě. Máš pocit, že ne?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam